Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Archivář dostane za úkol dát do pořádku sbírku poškozených videokazet a zjistí, že je filmařka natočila během vyšetřování nebezpečné sekty. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (184)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Seriál, který mě po přečtení premisy ihned namlsal ale už na konci první epizody jsem měl pochybnosti, kam se to bude posouvat dál. Řemeslně povedený projekt, který však tratí po příběhové stránce, nebo spíše, kam se tvůrci rozhodli, že se bude příběh ubírat. Z prvotní naděje až nadšení, velké nudné zklamání. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Sedlo mi to hodně. Má to ty moje oblíbené propriety v hororovém žánru: -tajemná nahrávka odhalující děsivé události v minulosti -tajemná sekta snažící se vyvolat boha/démona -jiné dimenze a časoprostor -mírný retro feeling díky VHS nahrávkám Velké mínus: končí to cliffhangerem a stále zůstává plno otázek nezodpovězených, ale ty hlavní jsou vysvětleny. Velké plus: myslím, že v celé sérii není ani jedna lekačka (taková ta doprovázená hlasitým zvukem, že se člověk lekne automaticky). Celé to sází na neskutečně hutnou a temnou atmosféru podbarvenou právě  hudbou, která je ale rovnoměrně užitá po celé délce epizod a nikde nevyčnívá. Design démona, nebo co to je, taky parádní, když se vidí už plně v posledním dílu. Tohle měla být limitovaná série s řádným závěrem ve stylu H.P. Lovecrafta a byl by to kult! 8/10 ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Relativně slabší čtyřka, u které budování tajemna graduje u výborných 3. a 4. dílů, pak už je sešup bolestivý. <mírný spoiler>Říkám si, že kdyby úplně vynechali tu zcela zbytnou božskou či jakou entitu a nechali jen princip prosakování, mohlo to být i o dost zajímavější. Sice by to bylo víc do Strange Things, ale nevadilo by mi.</konec spoileru> ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Super nápad a provedení, které jede víc, jak dvě třetiny, jako dobře namazaný stroj. Ke konci sice trošku zaskřípe, naštěstí se to dá celkem v pohodě přežít. Mamoudou Athie se ukázal jako fantastická volba hlavního hrdiny, což se bohužel o Dnine Shibabi říct nedá. V rámci žánru určitě nadprůměr, kterému by (možná) slušelo zůstat jen u téhle série. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Horor, z kterého doslova hučí v hlavě. Cool sound design od znělky až po samotný “The Visser Ritual”. Pokaždé, když dojde na broukání není z toho dobře po těle. Odkrývání příběhu pomocí restaurování série kazet si už Netflix ozkoušel na 13 Reasons Why a i v tomhle případě se z archivu těžko odchází. V úvodu se to tváří jako Candyman. Zkoumání bytového komplexu a tamních obyvatel v New Yorku přináší celou řadu bizarních událostí. Dojde i na epizodu vystřiženou jak ze Záhadného sídla Bly. A trochu víc se tu sází na podobný koncept jako ve Stranger Things, takže to vyústění je celkem ploché. Uvidíme, jak dlouho bude tohle citování sebe sama Netflixu procházet. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (11)

  • Zmiňovaná kometa Cháron (Kharon), odvozená od jména syna boha věčné tmy Ereba a bohyně noci Nykty, jenž byl převozníkem mrtvých do podsvětí, vůbec neexistuje. Stejně tak je i fikcí Kaelego, napůl bůh napůl démon. Cháron je ve skutečnosti největší měsíc trpasličí planety Pluto. (DJMaroko)
  • Ve 38. minutě, když se Melody (Dina Shihabi) nachází na výstavě v umělecké galerii, slyšíme v pozadí skladbu „Dirty Boots“ od americké kapely Sonic Youth, která vyšla na šestém studiovém albu nazvaném „Goo“, které vyšlo v roce 1990. (Trajektt)
  • Kamera Fisher Price PXL2000, která nahrávala na audiokazety, byla vyrobena v roce 1987 a v prodeji vydržela pouhý rok. Vyrobeno bylo 400 tisíc kusů a prodávaly se za pevnou cenu 179 amerických dolarů. (NiWi)

Reklama

Reklama