Reklama

Reklama

Zloději paměti

  • USA The Forgotten (více)
Trailer

Obsahy(1)

Telly Paretta (Julianne Moore) přišla před 14 měsíci kvůli tragické letecké havárii o svého osmiletého syna Sama. Zatímco se snaží vyrovnat s tímto neštěstím a následným rozchodem s manželem Jimem (Anthony Edwards), dozvídá se od svého psychiatra Dr. Munce (Gary Sinise) děsivou skutečnost - dle jeho tvrzení trpí halucinacemi, nikdy žádného syna neměla a své vzpomínky si sama vytváří. Šokovaná Telly se pokouší nalézt jakékoliv důkazy o Samově existenci - fotografie, videonahrávky, památníky... Ale to všechno je pryč.

Telly začíná propadat přesvědčení, že se skutečně zbláznila. Pak ale potká naději v podobě Ashe Corrella (Dominic West), otce jedné z dalších obětí stejného leteckého neštěstí, a oba společně se vydávají hledat způsob, jak dokázat existenci svých dětí a vymanit se z šílenství, které je obklopuje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (232)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý námět i začátek filmu, který se pak zlomí v utrpení filmového diváka. Milé děti, když budete zlobit, budete se dívat na tento film. A když nebudete poslouchat své rodiče, vyroste z vás takovej neschopnej debil jako Joseph Ruben a ještě natočíte film, kvůli kterému si z vás budou všichni dělat srandu. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nečekaně působivé paranoidní (jak se časem ukáže) mysteriózní sci-fi, které nedovedu popsat jinak než spoileroidním přirovnáním k Dark City, oproti kterému je ovšem vyměklejší a daleko méně stylové. Ale kdo by dokázal přát Julianne Moore něco zlého, že?;) Je ale nevyhnutelné, že kdo není předem obeznámen se žánrovým zařazením filmu, a není tomuto mixu příliš nakloněn, bude mít velké problémy s tím, jak se to celé vlastně vyvíjí. Může mít i pocit, že to někdo opravdu nezvládl a nerozmyslel si, co vlastně točí. Je to možné, já ale tak strohý (tentokrát;)) nebudu. Nečekal jsem nic, a tak jsem zklamán nebyl. Ale dělat z toho tahák na sobotní večer je trochu zoufalé, to si nenalhávejme že není:) Je to po všech stránkách slabší než Dark City, a to ještě v některých ohledech docela dost výrazně, takže víc než 60% prostě nedám. ()

Reklama

Handle 

všechny recenze uživatele

Ohromná škoda, zkazit takhle výborný námět se nevidí tak často. Ze začátku to vypadá na zajímavý thriller se všemi filmařskými kvalitami, ovšem potom se scénáristé museli asi naprosto zbláznit... A přitom to byl tak nadějný snímek... Bohužel ta trapně magoristická druhá polovina opravdu naprosto všechno zazdila. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Ono sa to zo začiatku hrá, že snímka zhltla všetkú scenáristickú múdrosť sveta a nakoniec sa z toho vykĺbi klišé, nelogická, lacná, primitívna kravina, ktorá ma pri sledovaní nie len že nahnevala ale sledovaním som trpel až do konca. Nebyť tých čudesných sci-fi prvkov, možno by som nebesnil ako nakazený pes. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Poměrně zajímavě se rozjíždějící thriller se po druhé půlce přesune ke sci-fi a kvalita a hlavně inteligence scénáře rapidně klesne. Nebudu tady rozebírat konec, protože bych tím naštvala ty, co film ještě neviděli, ale je hodně nepovedený. Julianne Moore se snaží, co jí síly stačí, ale trapnost druhé části filmu bohužel ani ona nepřebije. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (14)

  • Film sa natáčal v New Yorku (New York, USA) a Los Angeles (Kalifornia, USA). (Arsenal83)
  • Postava Julianne Moore se zastaví před zdí, která je plná graffiti. Mezi nimi je i logo Revolution Studios, producenta filmu. (Elisebah)

Reklama

Reklama