Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joel Goodsen zůstává sám. Rodiče odjeli a nevrátí se dříve než za týden. Ještě nikdy neměl holku, a tak je jeho první starostí, aby nějakou s pomocí kamarádů sehnal. Jeden z nich zavolá prostitutku. Joel musí otevřít černošce s mužským hlasem a není to jeho první zkušenost se sexem, která ho deprimuje. Potíže totiž teprve začínají... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Snad od puberty jsem žil v tom, že Risky Business je nějaká teenagerovská blbina, která je zajímavá jen tím, že se tam proslavil Tom Cruise a tančí tam v ponožkách a ve slipech. Nikdy jsem nezkoumal americké recenze nebo IMDB hodnocení. Před pár dny mě film začal zajímat víc, když jsem zjistil, že hudbu dělali Tangerine Dream. A dnes jsem film viděl a je to jeden z nejlepších teenagerovských filmů, chytrý, odvážný, podvratný a s magickou atmosférou často díky hudbě Tangerine Dream. Bavilo mě to mnohem víc než adorované osmdesátkové teenage filmy od Johna Hughese třeba. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

V 80. letech se komedie o teenagerovské honbě za ještě takřka bájným sexem natáčely jinak. Trapné momenty a trapný humor sice nechybí, ale mladý Tom Cruise má v roli, která jej zviditelnila, určitý styl. Rebecca De Mornay je neodolatelná a Riskantnímu podniku nechybí solidní poselství. Když chcete vydělat prachy, něčeho v životě dosáhnout nebo prostě jenom něco pořádného zažít, nesmíte myslet v maloměšťáckých mantinelech. Někdy úplně stačí říct: What a fuck! 7/10 ()

Reklama

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Nadržený krpatý hezoun potřebuje nutně nějakou děvku, protože rodiče odjeli na týden do kelu. Jednoduchý námět pro začátky teenagerských komedií. Tento film ovšem potěší, protože podnikavý chlapec udělá z domu rodičů něco jako bordel a pase kamarádky svojí děvky svým kámošům, aby zaplatil vylovení, vysušení a odbahnění tátova utopeného Porsche. Při tom se zaplete s opravdovým drsným pasákem, který si nenechá krást děvky, takže příběh je dost bohatý na to, aby se nejednalo o blbou teen komedii. ()

Cerebrum 

všechny recenze uživatele

Z hlediska vyššího principu morálního je ten film usazen naprosto pohodlně v morálním vakuu a snad ani jednou se nesnaží otcovsky pokynout ukazovákem, aby vzdal omluvné gesto strážcům pořádku. Snad raději vztyčí prostředník a ušklíbne se s cruisovským naivním kukučem. Snad právě jsem se, coby stará struktúra cítil poněkud nepohodlně a nebyl si schopen film užít naplno. V porovnání s Hughesovými filmy mnohem slabší, snad právě pro tu chladnost. Hudba je ovšem parádní! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Rozpočet měl být tak nízký, že herci hráli ve vlastním oblečení a bydlet museli v laciných hotelech. Cruisovi, pro něhož znamenala role průlom v kariéře, to rozhodně nevadilo. Příběh mladíka, který udělá nedopatřením z domu svých rodičů nevěstinec, už tehdy ukázal, jak bere svou práci vážně. A jak dokáže být pro kolegy i „nepříjemný“ a snaží se leccos využít v kariérní prospěch. Stěžoval si, že si s Rebeccou De Mornay před kamerou nesedli a že by měla být nahrazená. Výsledek se nicméně strefil do vkusu mladého publika, snímek utržil skoro 70 milionů dolarů. Jeho symbolem se stala scéna, v níž herec v bílých slipech a ponožkách tančí v obýváku. A idol dospívajících byl na světě. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (23)

  • Scéna, kde Joeal (Tom Cruise) tančí na skladbu "Roll Old Time Rock N", byla celá improvizovaná. Scénář obsahoval pouze instrukci, aby herec tančil na rockovou hudbu. (Monco)
  • Snímek se natáčel ve státě Illinois (zejména ve velkoměstě Chicago), ve kterém se také příběhově odehrával, což nebývá vždy tak časté u filmů. (Yardak)

Související novinky

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

Reklama

Reklama