Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh dvou sester, Lee (Meryl Streep) a Bessie (Diane Keaton), které po dvaceti letech odloučení opět sblíží Bessiina nemoc, jejiž léčení vyžaduje transplantaci kostní dřeně od příbuzného. Lee tak přijíždí na Floridu spolu se svými dvěma syny Hankem (Leonardo DiCaprio) a Charliem. Po tolika letech dochází mezi Lee a Bessie ke konfrontaci jejich velice odlišných životních stylů a názorů. Lékař (Robert de Niro) Lee sdělí, že nemoc je bohužel vážnější než se domnívala... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (138)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k příběhu a obsazení spíše nepříjemné překvapení v podobě vleklé nudy, vlažných emocí a nepřesvědčivosti. I v případě ne zrovna neotřelé zápletky v podobě nemoci v rodině a objasňování starých křivd bych od protagonistů představovaných Streepovou, De Nirem, Keatonovou a DiCapriem čekala lepší výkony a ponoření se hloub než na mělčinu. Člověk by asi neměl nic očekávat automaticky. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Marvinova izba ide sčasti presne podľa očakávaní, sčasti ale aj proti nim. Je jasné, že budeme svedkami vývinu vzťahu medzi tetou a jej synovcom a zároveň že si budú dve sestry vyriaďovať veci z minulosti a zároveň nanovo rekonštruovať svoj vzťah. Zároveň ale netušíme ako to celé skončí, tvorcovia nám naznačia viacero možností, pričom sa viac sústredia práve na tie vzťahy, než že by sa snažili rozriešiť ústrednú zápletku. Je to myslím správne rozhodnutie. Herci sú bez výnimky skvelí, napriek všetkým kladom ale film pôsobí iba mierne nadpriemerne. Možno je to akousi autorskou rozpoltenosťou medzi nezávislou drámou a klasickým Hollywoodom. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nemec Jerry Zaks dostal v roku 1996 príležitosť, aby natočil svoj najúspešnejší film. Štedrá produkcia, kvalitne spracovaný scénar, zaujímavý psychologicko-dramatický námet a hviezdne herecké obsadenie predurčovalo snímku "Marvinova izba" úspech. Trocha som sa však obával toho ako to nie moc skúsený režisér Jerry Zaks zvládne spracovať. Napokon to dopadlo velice dobre. Zaks natočil výborný film. "Marvin´s Room" je silne emotívna dráma. **** ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Komorní dramata o opětném scelování rodinných pout, zvláště tam, kde hrozí smrt, v americkém provedení mívají leckdy neblahý zvyk se k zalknutí naplnit plačtivým patosem. Ani Marvinův pokoj se zcela nevyvaroval tohoto neduhu, přesto však zůstává docela vkusným a uměřeným zástupcem svého žánru a provenience. Kéž by svým postavám vkládal do úst menší množství vět obsahujících slovo "love", a zároveň vět méně lakujících postavy, jež je pronášejí, na krásno. Vždyť i bez toho by byly sympatické a pochopitelné. Kéž by již od počátku nenapovídal divákovi dojemně mile plačtivou hudbou, co má cítit. Tehdy, díky zcela přiměřenému neexhibicionistému výkonu Meryl Streep a Diane Keaton, bych řekl: "Dobrá práce. Ne skvělá, ale dobrá." Nadprůmě to ale pořád je, silné ***. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Nadupaný film skvělými herci a přeci jsem film musel vidět po druhé, neb jsem si nezapamatoval po prvé žádný děj. Což se mi nepodaří ani nyní, neb je to takové unylé a vláčně táhlé točící se okolo umírání a nemocí, což samo o sobě je dost emocionální, ale film se snaží natolik běsnit emocemi, až je to jakési nijaké. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Scenárista Scott McPherson zemřel ve věku 33 let na komplikace způsobené nakažením virem AIDS krátce poté, co dokončil filmovou adaptaci své stejnomenné divadelní hry. Film byl do kin uveden přesně čtyři roky po jeho smrti. (jezurka42)
  • Poslední kinofilm pro Hume Cronyna. (HellFire)

Reklama

Reklama