Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muzikálový snímek režiséra Irwina Winklera s hvězdným hereckým a pěveckým obsazením je portrétem legendárního amerického skladatele Cola Portera, přinášejícím řadu jeho nezapomenutelných písní. Život Colea byl divoký, nekonvenční a nespoutaný, právě tak jako jeho láska k manželce Lindě. Benátky, Paříž, Broadway či Hollywood, to byly nádherné kulisy jejich vášnivého vztahu, který čas od času narušovaly Coleovo výstřelky. Linda nikdy nepřestala být jeho múzou, jež ho inspirovala k napsání nejslavnějších písní 20. století. Ve filmu ji ztvárňuje půvabná Ashley Juddová. Písňové hity uslyšíme např. v podání Alanis Morissette, Robieho Williamse, Natalie Coleové a dalších hvězd. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak tohle se dvakrat nepovedlo. Film v podstate nema co vypravet, takze to ve vysledku vypada, ze krome zasadni sceny s padem z kone je Cole porad jen veselej, vsichni ho maj radi, sklada pisnicky a sem tam si povyrazi s nakym teplousem, coz je ve filmu jen tak nakously. Takze clovek dve hodiny sleduje, jak jsou vsichni spokojeny a cely to je desne preslazeny, ze zacatku to sice ma potencial dobre zvednou naladu, ale pak to zacne bejt jen otravny a navic ma film desne dlouhy 2 hodiny. Navic ani pisnicky nejsou buhvijaky, povedly se tak 3, 4 a muzikalovy cisla nemaj potrebnou stavu. Aspon, ze Kevin Kline v hlavni roli film docela tahne a hodne mu pomaha. ()

Deimos odpad!

všechny recenze uživatele

VHS/// Obsazení 2/10 Děj 0/10 Hudba 2/10 Efekty 1/10/// +no musím se pochválit, vydržel jsem to až dokonce, ale koukal jsem na to 12 dní, každý den po 10ti minutách, víc bych vážně naráz nedal -NUDA, ta především, unylí hlavní představitel, nezajímavá muzikálová čísla, naprosto nezáživný obraz a mohl bych pokračovat, ale vše by znělo nudný, nudná, nudné a to by vás nudilo/// De-Lovely je podle mě aspirant na nejnudnější film všech dob. A to ke všemu trvá 2 dlouhé hodiny. Do dneška jsem si o muzikálech říkál. "Nemusí mě oslovit příběh, ale určitě se nudit nebudu, přecijen už kvůli té hudbě" No i tohle tvrzení vzalo za své. Zpěv v tomto film je k uzívání. Nezlobte se na mě, ale jidiné co stojí za vidění je Jonathan Pryce a v závěru jeho hudební číslo, ale kdyby šlo o něj, tak se raději znovu podívám na film Evita./// Celkem 10%/// ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Tento all star zážitek není ničím jiným, než poctou Cole Porterovi. Život a dílo jednoho z nejlepších hudebních skladatelů 20. století potřebovalo lehkou formu životopisné koláže a taky jí dostalo. Svou příležitost si nenechali ujít tací, jako Robbie Williams, Alanis Morissette, Natalie Cole, Sheryl Crow nebo John Barrowman. Osobnosti z Porterova života procházejí jednotlivými scénami (L.B. Mayer, Irving Berlin) jako orlojem a ti, na které se nedotalo, o těch se alespoň s úctou mluví (Marlene Dietrich). Bohužel písně jsou interpretovány v moderním aranžmá a pro faktografické informace musíme taky jinam, důvodem pro volný scénář je závěr života, který bilancuje, ale neověřuje. Název filmu vychází z písně It's De-Lovely, která byla původně napsána pro muzikál roku 1936 Red Hot and Blue. ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Překvapení sobotního odpoledne v TV - vůbec jsem o tomhle filmu nic netušila. Dle mne by si zasloužil přinejmenším hlavní vysílací čas! Jinak, pro nás ne-angličtináře, jsem velmi ocenila titulky při písničkách. Kevin Kline opět exceluje v roli sexuálně nevyhraněného tvora, přitažlivého pro obě pohlaví. A ta muzika je prostě nádherná! ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Přehlídka nádherných melodií Mistra Portera a méně nádherných, ale i tak pěkných kluků v roli jeho milenců. 1) Starosvětský způsob vyprávění působí poněkud nudně. Když k tomu přidám jako vždy silně asexuálně působícího 57letého Kevina Klinea (Cole Porter) a zjevný nepoměr mezi věkem a vzhledem herce a věkem postavy, kterou ztělesňoval, celkový dojem pak není nic moc. 2) Porterův vztah k ženě demonstruje moji postpubertální představu o uspořádání domácnosti. Nenaplnila se, a já toho nelituji. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama