Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V samotném srdci Hollywoodu stojí Lusman. Kdysi to bývalo oblíbené místo bohatých a slavných, ale fasáda už je dávno oprýskaná, luxusní koberce prošlapané. Do hotelu se právě nastěhovala Nell se svým manželem Stevenem. Brzy se spřátelí s Julií, která však zničehonic zmizí... Nell tuší, že se stalo něco strašného. Dům plný symbolů skrývá děsivé tajemství. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (67)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Atmosféra baráku s ,,historickou hodnotou,, je podávaná s bravúrou. Takmer karikatúry a nie ľudia so skutočnou pôsobnosťou, sú obyvateľmi tajuplného príbytku, kde si ich ich jedného po druhom berie na ,,náradie,, miestne zlo v podobe vraždiaceho maníka. Kým počiatočné ,,zoznamovanie sa,, mi prišlo trošku naťahované, nakoniec sa to všetko vcuclo do lepšieho celku, ako som čakal a nesmie chýbať ani ,,zábavné´´ finále, ktoré musí potešiť nejedného fanúšika. Škoda, že tých momentov tu nieje viac. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Film se zajímavým prostředím a atmosférou, který se však nebere příliš vážně. První tři vraždy snad narážejí na film s původním názvem The Toolbox Murders z roku 1978, ale jinak se nejdená o žádný remake. Polovina filmu je neuvěřitelně nudná záležitost, kde jedna holka, které se nelíbí v bytovce, do které se přistěhovala, pátrá po něčem a ani neví vlastně po čem. Poslední třetina měla být napínavým masakrem, pár vražd a hlavní zabiják jsou sice docela povedené, ale v tu dobu již divák zíve nudou a čeká na tolik vysněný konec. Gore se moc nekonají, žádné detaily ani nic takového. Prostě typický americký horror pro puberťáky ... ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Náhodou jsem objevil tuhle (dnes už skoro retro) jemně thrillerovou záležitost a měl jsem šťastnou ruku. Paradoxně - kdybych film viděl už v době jeho vzniku, asi by mě tolik nebavil, přišel by mi (právem) příliš absurdní, komediální, příliš "soft". Ale dneska jsem si jeho odlehčenou formu i téměř VHSkový vizuál s omšelou estetičností starého jetého baráku skvěle užil. Zápletka je variací na desítky jí příbuzných zápletek - ve starém domě se v jeho skrytých útrobách ukrývá vraždící monstrum a nájemníci kapou jeden po druhém. Vyhublá Angela sice hraje nervní zpruzenou semetriku, ale i tak je v těch svých obyčejných levných hadrech docela sexy. I ostatní postavy jsou výrazné a všechny více méně sympatické. A i když závěr je už víc komediální než thrillerový, bavilo mě to nadprůměrně. Čtvrtá z nostalgického stesku po jednoduchých přímočarých filmech bez počítačové animace. ()

Kangax 

všechny recenze uživatele

Slušná atmosféra, ale fakt, že bol film rozdelený na dve odlišné časti, mi moc nesadlo. Mne sa pozdávala skôr tá prvá časť, kde nebolo jasné o čo ide. Mňa totiž tí sadistický vrahovia už unavujú, a preto druhá slasherová polovica ma už moc nebavila, navyše bola plná klišé tohoto už otrepaného žánru (nezničitelný zabijak, "cool" vraždy a pod.) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Už je to deset let a Hooper od Toolbox Murders nenatočil nic lepšího (on vlastně kromě Márnice a dvou dílů k Masters of Horror nanatočil vůbec nic). Fajn slasher o zabijákovi, který svým obětem upravuje fazónu pomocí nastřelovače hřebíků, kladiv nebo ručních brusek, nepostrádá chmurnou atmosféru, stupňující se napětí a patřičnou brutalitu, která hlavně ke konci nabírá na obrátkách. Bodycount udělal asi sedm čárek, ale usušených mrtvol je tu o dost víc. Uvítal jsem taky nápad s chybějícími pokoji a tajemnými symboly, přidávalo to na celkové tajuplnosti. Takže rozhodně kvalitní kousek, i když spousta diváků bude stejně remcat. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Jedna z produkčných spoločností, podieľajúcich sa na financovaní filmu, počas natáčania zanikla, čo malo za následok krátenie rozpočtu o jednu tretinu. Aby nevyšla práca filmárov navnivoč, Tobe Hoopersa rozhodol natočený materiál pretaviť do filmu, čo sa odzrkadlilo na veľkom množstve nelogickostí. (beso74)
  • Použité náradie, resp. nástroje v boxe patrili režisérovi filmu Tobe Hooperovi. (LaciLC)
  • Lucky McKee mal pôvodne hrať vraha, ponúknutú úlohu však nakoniec odmietol. Dal prednosť práci na svojom vlastnom horore The Woods (2006). (beso74)

Související novinky

Roň slzy, už brzy ozáří lampa dvůr

Roň slzy, už brzy ozáří lampa dvůr

18.05.2006

Tedy alespoň něco na ten způsob. Říká vám jméno Dario Argento něco? Jestli ne, tak vězte, že je to jeden z nejlepších režisérů a scénáristů italských krvavě brutálních horrorů minulých několika… (více)

Reklama

Reklama