foto

Lucky McKee

  • nar. 1.11.1975 (42 let)
    Jenny Lind, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Celým jménem Edward Lucky McKee se narodil 1.11.1975 v Jenny Lind v Kalifornii. Nejvíce se prosadil jako režisér, producent a scénárista, ale je to i občasný herec. Měří 198 cm.

Jeho kariéra začala už ve 12 letech kdy s kamarádem natočili vlastní verzi filmu "Noční můra v Elm Street". Po dokončení studia na Calaveraské vysoké škole v roce 1993 se přihlásil v Los Angeles na Jižní Kalifornskou univerzitu filmu a televize. Zde poznal několik lidí, kteří mu pak pomohli s jeho režisérskými začátky ve filmu, konkrétně s jeho prvním filmem ALL CHEERLEADERS MUST DIE (byl to Chris Sivertson) v roce 2001. Film je hororovou komedií a vypráví o 4 roztleskávačkách, které náhodně zemřou a znovu oživnou, aby se pomstily.

O rok později napsal scénář a sám i režíroval asi svůj nejznámější film MAY, kde do hlavní role obsadil Angelu Bettis. Film vypráví o dívce, která si sestaví svého vysněného partnera. V tu chvíli začala jejich úzká filmová spolupráce. V roce 2005 režíroval dokonce jednu epizodu režiséry zvučných jmen nabytého seriálu MISTŘI HORORU, konkrétně epizodu "SICK GIRL", kde si zahrála opět Angela Bettis po boku Erina Browna. Těsně po této epizodě dokončil další horor LESY. Mladá studentka (Agnes Bruckner) zde bojuje s temnými silami na prestižní škole ukryté hluboko v lesích (zde si vedlejší roli zahrála opět Angela Bettis). Jeho dosud posledním filmem je RED z roku 2008, tentokrát jde o thriller o válečném veteránovi z Koreje v hlavní roli s Brianem Coxem.

Jako herec stojí za zmíňku jen v thrilleru ROMAN kde hraje dokonce hlavní roli. Pro film napsal scénář a režírovala ho Angela Bettis. McKee nazval tento film jako "jakousi alternativní verzí May".

Martin "Blazin" Bláha

Režijní filmografie

Filmy

2017 Blood Money
2015 Tales of Halloween
2013 Všechny roztleskávačky zemřou
2011 Žena
2008 Blue Like You
Red
2006 Lesy
2002 May
2001 All Cheerleaders Die

TV seriály

2006 Mistři hrůzy (TV seriál)
Sick Girl (S01E10)

Scenáristická filmografie

Filmy

2015 Tales of Halloween
2013 Všechny roztleskávačky zemřou
2011 Žena
2008 Blue Like You
2002 May

TV seriály

2006 Mistři hrůzy (TV seriál)
Sick Girl (S01E10)

Spisovatelská filmografie

Filmy

2011 Žena - kniha

Herecká filmografie

Skladatelská filmografie

Filmy

2008 Blue Like You

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace