Reklama

Reklama

Abigail

  • USA Abigail (více)
Trailer 1

Krást cizí děti je odporný zločin. Krást děti mocných zločinců je navíc nebetyčná hloupost. Jenže říkejte to partě darebáků, kterým se nechce živit poctivou prací, a tak přijmou zdánlivě hodně snadnou práci – unést dceru jakéhosi boháče, čtyřiadvacet hodin ji pohlídat, než zoufalý taťka zaplatí padesátimiliónové výkupné, shrábnout prachy a jít domů. První, zdánlivě nejtěžší fáze, proběhne víc než hladce. Sotva malá křehká Abigail na tréninku dotančí „Labutí jezero“, skončí omámená v dodávce a už se veze na smluvené místo, které kdovíproč připomíná venkovské panské sídlo říznuté zámkem hrůzy. Její únosci se mezi sebou neznají, kvůli bezpečí se dokonce oslovují smyšlenými jmény. Druhá fáze, spočívající v čekání na výkupné, by mohla být klidná, až nudná, kdyby únosci nezačali postupně umírat. Ukáže se totiž, že na některé děti by byla i nejdrsnější polepšovna krátká. Jenže když jim to konečně dojde, už není úniku. (Cinemart)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (130)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nenáročná taškařice, která si na nic nehraje a doručuje přesně to co slíbila v kampani. Snímek Abigail je vážně se neberoucí oddechovou podívanou, v níž komediální aspekt značně převyšuje ten hororový. Ve finále se tedy budete bavit nad absurdně krvavými scénami a scénářem překvapivě umně balancujícím na hraně sebeparodie. Pokud tedy hledáte bláznivě ujetou filmovou jednohubku na volný večer, Abigail Vám v rámci svých možností vskutku poslouží. Dobrá práce! ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tohle je pravděpodobně nejkrvavější horor co můžete v kinech vidět speciálně ke konci je tam krve a vybuchujících těl požehnaně. 4 chlápci a 2 ženské unesou holku co je upírka (tohle není spoiler je to i v trailerech a popisu filmu)   a ta jich zabíjí. 3/4 filmu jsou podařené  jsou tam občas dobré vraždy občas to nabídne dobrý vtip a je tam dobrá scéna s tím bazénem plných mrtvol bohužel závěrečných 15 minut nedává smysl je to něco ve stylu předchozího hororu režisérů Krvavá nevěsta (2019) kdy je to nesmyslné  a i ukončené to je divně. Ona jich tam zabíjí  naráz nemůže a prohrává chlápek co se proměnil  v upíra  ji poráží ona chce pomoct a za to ji nechá ona být dojde tam její otec  taky ji nechá být.  60 procent ()

Reklama

JohnnyKladno 

všechny recenze uživatele

Horor není můj žánr, to musím přiznat hned na okraj. Viděl jsem jich sice hodně, ale ty nové kusy mi splývají dohromady, že je raději ani nehodnotím (nebavím se o ikonách a o aktuálně zhlédnutých filmech). Mám z minulosti zážitky po kterých mi dobře nebylo, ale co se teď vydává za hororový snímek je až směšné. Děj, příběh? Uff, před 30ti min jsem vyšel z kina a už vlastně nevím... Partička náhodných kriminálníků se snaží vydělat na únosu mladé slečny jménem Abigail (není to samotné vlastně spoiler?). Dobře, očekávané se stane a pak se to ještě zamotá do velmi, ale velmi hloupé zápletky. Nefunguje to a já si málem ukroutil hlavu. Má to dvě hodiny… Horor jako Abigail má dvě hodiny? Úmorné, natahované, nevtipné, v žádném případě strašidelné.. Nicméně, natočené je to dobře a dokázal jsem si tam najít pěkné pasáže u kterých jsem se celkem bavil. Bylo jich ale trestuhodně málo. 30% ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Abigail patrila k filmom, o ktorom som nevedel pre pozretím absolútne nič. Nevidel som dokonca ani trailer. To, že celý film bol totálne predvídateľný, to je u hororov zvykom, ale čo ma dostalo najviac je to, že z celkom slušne rozbehnutého hororu sa po 30 minútach stala trápna komédia plná stupídnych rozhodnutí a hektolitrov krvi. Takže tú jednu hviezdičku ktorú dávam, je za Kevina Duranda. Inak sa jednalo o úplne zbytočný a príšerne dlhý film. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Grace by neměla s Abigail nejmenší problém a to je ten problém. Jsou to prakticky úplně stejné filmy, liší se obsazením, které je v tomto případě podstatně slabší, čímž nenadchnou ani postavy. Samozřejmě jsou pouhou lovnou zvěří (a to ani není třeba znát trailer, film své karty jasně rozdá během několika minut, jisté je tak i finále), přesto však mohly mít alespoň trošku té hloubky. Řemeslně opět bez výhrad, kouká se na to dobře, nenáročně to zabaví, přesto finále nemuselo být až tak naivní. Říkalo si to o drsnější závěr, takhle zůstalo u reklamy na lízátka. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (20)

  • O tom, prečo je film taký krvavý, prezradil Tyler Gillett prezradil: "S krvou máme vždy pocit, že je viskózna, v momente, keď je riedka, nie je zaujímavá. Chceme, aby sa na vás prilepila." (Arsenal83)
  • Pracovný názov filmu má rovnaký názov ako film z roku 1936, na ktorom je založený. Film dostal oficiálny názov Abigail v januári 2024. (Arsenal83)
  • Scenárista Stephen Shields povedal, že z Abigail (Alisha Weir) urobil balerínu, pretože sa ich bojí: "Mám strach z balerín. Vždy som mal. Myslím si, že každý, kto sa dokáže postaviť na špičky a robiť takéto veci, je, viete, tak trochu iný druh. Od začiatku som mal predstavu, že tento film bude mať upíra, ktorý bude balerínou pokrytou krvou, myslím, že tento rok to bude naozaj úžasný halloweensky kostým.“ (Arsenal83)

Související novinky

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

04.08.2023

Po několika poměrně nedávných pokusech studia Universal Pictures oživit sérii jejich klasických monster se snímky jako Mumie, Renfield nebo s nadcházejícím dosud nepojmenovaným projektem od režijního… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Reklama

Reklama