Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Idylický život Grace Trevethanové se hroutí. Sebevražda manžela, po němž zbyla hromada dluhů, k tomu jeho bývalá milenka a představa, že by Grace měla přijít o svůj nádherný venkovský dům, to vše naši hrdinku donutí, aby se pustila do práce. S pomocí svého zahradníka Matthewa vymění Grace své milované orchideje za marihuanu. Dny i noci tráví ve skleníku, který se promění v jakousi tajnou laboratoř, a doufá, že se Bůh smiluje a dá dobrou úrodu. A vskutku, první ubalený joint z vlastní zahrádky by skolil i indiánského náčelníka. Grace se tedy vydává z bezpečí své vesničky do drsného podsvětí Notting Hillu, aby nalezla odběratele

V úspěšné britské komedii, která sklidila nadšený divácký aplaus už při svém předpremiérovém pražském uvedení na letošních Dnech evropského filmu, ztělesnila hlavní roli renomovaná Brenda Blethynová (známe ji např. z filmů Tajnosti a lži či Tichý hlas), dále hrají Tcheky Karyo (Brutální Nikita, Johanka z Arku) a Craig Ferguson. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (238)

Pražák 

všechny recenze uživatele

"Já jsem tak trochu šmejd. Vy ne." - "To si vyprošuji, pocházím z rodu známých šmejdů, můj drahý nebožtík manžel byl největší šmejd pod sluncem!" Ovdovělá paní středního věku po smrti svého manžela musí začít zacelit zadlužený rozpočet svého vesnického sídla a vymění pěstování orchidejí za výsadbu konopí. A vy ji budete fandit! I s následným prodejem! Pro fanoušky seriálu "Black Books" - těšte se na hipíka Billa Bailyeho, který je ve filmu jak kdyby me zrovna skončila pracovní doba v knihkupectví... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Říká se, že pokud chcete, aby si po vaší smrti na vás blízcí minimálně jedenkrát za měsíc vzpomněli, zanechejte po sobě dluhy. Manžel pěstitelky květin Grace tohle krédo vyznával, ona zase „komu se nelení, tomu se zelení..“ Dobrácký pohled na cornwallské způsoby výroby a distribuce omamných látek, který z toho konopného výluhu určitě nedostal maximum a navíc končí poněkud bezradně.. Brenda Blethyn ovšem ve své roli výborná. Takový distingovaný mix Tonyho Montany a botanika Václava Větvičky.. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Příjemná, nenáročná a trochu ztřeštěná komedie o řešení finančních problémů postarší vdovy. Grace Trevethyn (Brenda Blethyn) zdědila po manželovi krásný velký dům, náročnou hypotéku a obrovské dluhy. A tak nezbývá než se ve společnosti zahradníka Matthewa Stewarta (Craig Ferguson) pustit do nelegálního pěstování indického konopí a následného pokoušení prodeje vynikající úrody. Z dalších rolí zaujmou venkovský doktor Martin Bamford (Martin Clunes), nadšený uživatel marihuany, Jacques Chevalier (Tchéky Karyo), svérázná vedoucí postava nezákonného obchodování, ustrašený drogový dealer Vince (Bill Bailey), přestárlý rocker, těhotná Matthewova snoubenka Nicky (Valerie Edmond), apelující na zdravý rozum nových drogových distributorů, a svérázné prodejkyně koloniálu Margaret (Phyllida Law) a Diana (Linda Kerr Scott). Příjemné, vtipné, uličnické, s velkolepým závěrem a šťastným koncem. A nezbývá nic jiného, než si něco smotat, pohodlně se posadit a labužnicky si vychutnávat inhalaci i stavy poté. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Divím se, že tahle hodně povedená britská komedie, mi tak dlouho unikala. Všiml jsem si jí náhodou ve fanklubu některého z uživatelů - a už podle plakátu mě zaujala ;-) "Pohřební" začátek by mě možná u jiného filmu odradil, nikterak u britského. Tam je to naopak příslibem pozitivního vývoje. A vážně - ze skleslé Brendy Blethyn se rázem stává osvobozená vdova, která se s veškerým svým nadšením a nasazením pustí do rizikového podniku s hodně výnosnou plodinou. Skvělě jí sekundují stejně poťapaní sousedé a směřuje to k trochu nedotaženému, ale přesto skvělému grande finále. Nato jak jsou Britové vážní, chladní a upjatí, tak ve filmu si ze sebe umí udělat skvělou legraci, a má to ještě jednu velkou devízu - působí to přirozeně a vážně vtipně. To my u nás už například neumíme. I když se všichni snaží být vtipní, tak vtipně to dopadne málokdy. Film je prošpikován skvělými momenty, dobrou hudbou a především zábavnými herci - naprosto mě dostaly prodavačky po šálku konopného čaje :-) ()

phoebe.h2 

všechny recenze uživatele

nečekala jsem od toho to,co mi film dal..britský humor mi prostě sedl a přestože se o angličanech říká že jsou suchaři tak to není pravda..moje dříve nevtipná teta v anglii zhumorněla..Brenda Blethyn byla jako vždy výborná a v takové roli jsem si jí před tímto filmem nedokázala představit...film mě bavil od začátku dokonce,přestože je to obyčejný film a obyčejně ženě,tak člověka pobaví..a musím dodat že konec mě pobavil asi nejvíce ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Britská vláda dala filmovému štábu na natáčení speciální povolení pro použití 150 rostlin konopí. (Hromino)

Reklama

Reklama