Reklama

Reklama

Nikdo tě nezachrání

  • USA No One Will Save You (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Nikdo tě nezachrání je film o talentované mladé ženě Brynn, jež se vzdálila své komunitě. Osamělá žena plná naděje nachází útěchu v domě, kde vyrůstala, avšak vyruší ji podivné zvuky pocházející od vetřelců z jiné planety. Následuje akční utkání Brynn s mimozemskými bytostmi, které ohrožují její budoucnost a zároveň ji nutí čelit vlastní minulosti. (Disney+)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (201)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zpočátku příjemné strašení a film u kterého jsem si říkal, že jsem si takový řadu let přál. Bohužel po první dvacetiminutovce se příběh vydává výrazně jiným a nezajímavým směrem, který rozehrává další vrstvy o traumatech minulosti a nakonec přejde do hodně pitomého konce, který chtěl být nějakou přemýšlivou tečkou. Promarněna šance. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Můj dům, můj hrad! Jsme si s Brynn docela podobné, já jsem žena činu a (h)různě, ona je žena útěku a hrůzně. A obě jsme si zvolily cestu, jak se poprat se svými vnitřními démony. Kaitlyn Dever jsem od první minuty věřila, že to, co vidí je skutečné, protože pro ni to tak bylo. S jejím mimickým projevem a gestikulací tělem odehraje všechny své strachy a děsy naprosto věrohodně. Postava Brynn je stoprocentně uvěřitelná a absence dialogů mi vůbec nechybí. V tomto případě by bylo mluvené slovo nevhodným faktorem. I tak je tohle atypické scifíčko dostatečně zneklidňující. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Duffield - píšu si. Vizuálně vymazlená a bezeslovně pojatá honba na deprimovanou samotářku je nakonec mnohem chytřejší, než by se podle synopse a papouškovaných názorů mohlo zdát. Chytří pro změnu vůbec nejsou mimozemští návštěvníci, kteří navzdory mezigalaktickým technologiím a telekinetickým schopnostem opakovaně chcípají jako naprostí retardi - ač se to dá díky náznakům nadhledu částečně odpustit. Kaitlyn Dever je talent - pro zabíjení dementních mimozemšťanů ho sice nepotřebuje, ale má dostatečný repertoár výraziva na to, aby dokázala beze slov vyjádřit, jak se cítí a co má v úmyslu. Design mimozemšťanů IMHO vůbec není na škodu. Vychází z obecně zažitého "roswellského" předobrazu a vzhledem k pointě příběhu je vlastně fajn, že na sebe nestrhávají veškerou pozornost. Milosrdná čtvrtá hvězda za relativně originální koncept a zmíněnou Deverku, celek by ale fungoval lépe, kdyby vypustil opakující se honičky a vystačil si se sedmdesátiminutovou stopáží. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Kaitlyn Dever po nedávných romantických hrátkách na tropickém ostrově, kde si zahrála po bohu Clooneyho, se vrhla na napínavý horor plný mimozemšťanů a výsledek? Lépe se ji dle mého dařilo na tom ostrově, ale určitě to není pouze její chyba, ale hlavně scénáře. Emzáci celkem fajn, možná bych je o trochu lépe vyšperkoval. Příběhově zajímavé, hlavně ze začátku, kde se objevilo i několik "příjemných" lekaček. Konec filmu to ale celé zhatil a díky tomu se pohybujeme v průměrném hodnocení. Co se mi ale líbilo, tak experimentování s absenci mluvené řeči ... jsem se vrátil nostalgicky skoro k němým filmům, kde hrálo jen piano. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

neotřele a originálně pojatá naháněná s emzákem, která se ale nedokáže naplno prodat. Kaitlyn Dever zvládá svojí němou roli naprosto v pohodě a v první třetině všechno funguje i po stránce atmosféry, ale postupem času začne atmosféra řídnout a ve druhé polovině je divák z jejího boje s mimozemšťanem skoro stejně unavený jako ona sama. Design emzáků mi nijak nevadil. Ne pokaždé musí mít šest nohou, tři hlavy a dvě stě zubů a takhle mě alespoň pocitově vrátil do doby kdy frčela Akta X...60% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Hlavné natáčanie sa uskutočnilo v New Orleans od apríla do júna 2022. (Arsenal83)
  • V celom filme zaznie v origináli len 8 slov. (Arsenal83)
  • Mimozemský dizajn je do značnej miery založený na náčrtoch urobených v Amerike v 50-tych rokoch opísaných údajne unesenými ľuďmi a ľuďmi, ktorí mali blízke stretnutia tretieho druhu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama