Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Architekt George Monroe si po léta hýčká jeden z velkých amerických snů chce si postavit vlastní dům na útesu nad mořem. Jenže jeho realizaci neustále odkládá a postupem času se zdá, že jej nikdy nedokáže uskutečnit - jeho manželství končí rozvodem, rodina se od něho odvrací, ztrácí přátele a nakonec i sám sebe. A tak mu nezbývá, než se na onen útes skutečně uchýlit a začít se stavbou. Jeho sousedé si myslí, že se zbláznil, jeho dospívající syn pro tátu nehodlá hnout prstem a bývalá žena, která kdysi dům snů chtěla, se mu citově zcela vzdálila. George začíná úplně sám, ale postupně se k němu přidává parta nadšenců a to, co původně bylo jen nesplněný Monroeův sen, se pro všechny stane něčím mnohem silnějším. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (76)

Tsuki003 

všechny recenze uživatele

Zajímavé. I přesto, že na stoprocent to není, dokáže to ve mně vyvolat pocit, že strávený čas nad tímhle filmem za to stál. Líbil se mi soundtrack, líbili se mi herci, zajímavé záběry... Ale nacházím malé trhliny ve scénáři a některé záběry byly... no, smát se u dramatu asi není to pravé, takže řekněme na protočení očí. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Rodina je plná roztříštěných duší - otec, který nenáviděl svého otce, se neumí smířit s vlastní existencí. Jeho syn nenávidí jeho a jeho bývalá žena miluje oba a přesto s nimi nedokáže být. V sousedství bydlí matka s dcerou, které mají volnomyšlenkářský přístup ke vztahům a pak je tu mnoho dalších sousedů, kteří mikrosvět doplňují. Ti všichni se postupně scházejí na stavbě nového domu, který jim umožňuje, aby své životy znovu postavili na nohy. Dům života je velmi příjemným rodinným dramatem, který se nesnaží být za každou cenu podbízivý a místo toho sází na nenásilné napravování obvyklých rodinných křivd. Je to trochu fousaté v tom, jak se některé postavy lehce "přepnou" do svého nového já, nicméně díky vynikající režii a skvělému hereckému obsazení je nakonec radostí sledovat veškeré patálie, které se ve filmu odehrávají… a že jich není málo. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jsou prostě dny, kdy se naprosto všechno dokáže pokazit. To si může říct i architekt George, který dostane v práci výpověď (jako poslední ve firmě stále skládá modely domů z dřívek místo toho, aby používal počítačové generování), od svých lékařů se dozvídá, že má rakovinu a zbývají mu poslední čtyři měsíce života, a navíc jeho bývalá žena a dospívající syn jej nechtějí ani vidět. Ale George se nechce jen tak vzdát, a alespoň v posledních měsících života chce udělat něco prospěšného - rozhodne se postavit dům, po kterém celý život toužil a odkázat jej svým blízkým. A také chce, aby jeho syn s ním strávil prázdniny, a pomohl mu dům stavět... Ano, je to film plný filmových klišé. Ano, hraje si s divákovými city. Ano, je stoprocentně americký (vlajka zde chyběla!). Ale z nějakého důvodu mne tento film maximálně oslovil - viděl jsem jej několikrát, a pustím si jej kdykoliv znovu. I když vím, že ke konci budu brečet jak želva, stejně do něj kdykoliv půjdu. Výborné herecké výkony - Kevin Kline (změna z cynického maníka na člověka, který ví o co přichází), Jena Malone (tu holku prostě miluju :) ), Hayden Christensen, Kristin Scott Thomas a další. Film je tak nádherně natočený, že úplně láká nechat realitu všedního života za sebou, a začít stavět svůj Dům života. Jeden z mých Top10. ()

Jillen 

všechny recenze uživatele

Krásný film, který zaujme snad všechny. Hayden Christensen si tu střihnul problémového studenta, kterého zahrál velmi přesvědčivě a nominaci na Zlatý globus si zasloužil jen škoda, že ho nedostal. Ocenit musím i ostatní herce jelikož jsem film viděl s titulkami a ne v dabované podobě což bych asi nesnesl. U filmu jsem se ani minutku nenudil a opravdu ho mohu doporučit! ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Přehnaně dojemné drama o tom, jak se dá snadno a rychle: zbourat dům, postavit dům, zničit vztah, obnovit vztah, najít spousta dobrovolných pomocníků, změnit sexuální orientace, vyřešit drogový problém, skočit do cizí postele atd. atd. Přes všechno tohle posmívání jsem ale díky šikovnosti režiséra i herců bez problémů vydržel se zájmem sledovat vše až do očekávaného konce. 65%. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Lindsay Lohan, které bylo v době natáčené 14 let, byla zvažována pro roli Alyssy. Filmaři byli Lohan ohromeni, ale nakonec obsadili Jenu Malone z důvodu, že chtějí někoho trochu staršího. (Verka13)
  • William Russ byl obsazen jako důstojník Kurt Walker a natočil jednu scénu, ale než stačil natočit zbytek jeho role, zranil se při nehodě na motorce a byl nahrazen Scottem Bakulou. (Verka13)

Reklama

Reklama