Reklama

Reklama

Jak blízko se můžete dostat k vrahovi, než se stanete jeho blízkým? Brighton, Anglie, 1959. Zkompromitovaný policista, který se stal soukromým detektivem, Tony Aaron (Liam Neeson) falšuje nevěry, aby je mohl použít jako důkaz v rozvodových řízeních. Zapojí do toho svou ženu jako fiktivní spolupachatelku známého malíře, ale dvojice je zastřelena v hotelovém pokoji. Případem je pověřen Frank, Tonyho bývalý parťák, který stále pracuje v brightonské policii. Jeho nejpravděpodobnějšími podezřelými jsou Angeline (Laura Giacomoová), malířova milenka, která má zdědit jeho dům a obrazy, a sám Tony, jenž horko těžko hledá v očích bývalých pomstychtivých kolegů alibi. (Česká televize)

(více)

Recenze (44)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Neo-noir z neokoukané lokace, u kterého do poslední chvíle tápete, jestli je fatale femme, nebo homme a ta nerozhodnost je stejná, jako jestli hodnotit třemi, nebo čtyřmi hvězdami. Na jedné straně nepříliš jistá Mooreova režie při realizaci vlastního scénáře, typologicky nevhodně obsazený Neeson či téměř parodická scéna s poněkud promptní popravou, na druhé pohrávání si s divákem znajícím pravidla žánru, spousta drobných náznaků směřujících k pointě, odporný fízl Malcolm Storry s ušima jako lekníny a nosem přes půl Brightonu a celkové cynické vyznění. Za něj nakonec palec nahoru. A taky mezi důkazní materiál.. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý film, který je podle mě ovšem nutno vidět 2x. Proč ? Protože zde nestačí vnímat dialogy, je nutno dávat pozor na každý krok a pohyb Liama NEESONA, což vám při prvém pozorování unikne, neboť tomu nepřikládáte význam a též ( a to hlavně), absolutně nečekáte takové rozuzlení. Výborný film, výborná réžie, ale Laura San GIACOMO mohla být živější, hrála příliš unyle a jakoby se jí to moc netýkalo (včetně závěrečné scény na dvoře věznice). ()

Reklama

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

Vcelku vydařený detektivní thriller (Alfred Hitchcock by měl jistě radost ze scénáře) s výraznou pointou. Škoda toho "televizního" zpracování s po hříchu malou atmosférou. Liam Neeson má charisma, ale působí tady spíš jako vyhazovač z baru U vystřeleného oka než soukromé očko s pochroumanou minulostí. ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Tak trošku "Základní instinkt " odehrávající se v 60-tých letech... Do poslední chvíle nevíme kdo je ten zlý, hlavní hrdina si užívá s hlavní podezřelou, velmi dobrý scénář, zpracování a herci , taktéž skvělý hudební doprovod. Komu se líbil výše zmíněný Verhoevenův snímek, který byl natočen ve stejném roce, bude spokojen i s tímto kvalitním thrillerem. ()

Lupes 

všechny recenze uživatele

Žánrově poctivě vystavěná krimi, která s plynoucím časem trpí obsahovými zkratkami; předpokládaným soudním líčením v závěru se pak stává dosti nevěrohodná. Škoda. Navzdory poněkud zpackané konspiraci se totiž jedná o napínavý film, dokumentující zajímavou dobu 50. let v Británii. A nutno dodat, že i přes slabší důkazní rošády zůstává překvapivý závěr největší devizou příběhu; dávno po doznění titulků vás ponechá sedět a dumat, co by bylo, kdyby.... ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama