Reklama

Reklama

Obsahy(1)

New York, 1941. Neurotický scenárista Barton Fink (John Turturro) právě prorazil na Broadwayi. Začínají se o něj zajímat producenti. Když se ozývá Hollywood, aby napsal scénář filmu o wrestlingu, Barton mění městský smog za filmovou slávu. L.A. vítá Bartona Finka s otevřenou náručí. Barton Fink se potýká se scenáristickým blokem. Na pomoc si najímá šikovnou asistentku Audrey (Judy Davis) a také díky přívětivému sousedovi Charlie Meadowsovi (John Goodman) Fink zjišťuje, že inspirace z opravdového života, kterou tolik hledá, pochází pouze z těch nejzlověstnějších zdrojů. Geniální filmaři bratři Coenové (Fargo, Tahle země není pro starý) uvádějí jednomyslně nadšeně přijatý film Barton Fink. Vtipný a neobvyklý komediální příběh o hollywoodském žalu, anonymních filmových magnátech a bezhlavých mrtvolách. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (247)

MeanWhile 

všechny recenze uživatele

Jak jsem se na Bartona Finka těšil, ale bohužel z mé strany přišlo veliké zklamání. Čekal jsem od bratrů Coenů (už mám zkouknuté jejich velké pecky, a tak jsem myslel že Barton Fink k ním přibide ) něco velkého, ale bohužel to tak nebylo. Těšil jsem se na tento film i proto, kvůli složení dvou mužských rolí, které jsem si vážně myslel že to dokáží roztočit a to ve velkém směru. Je pravda že oba dva Johnové měli ve filmu pár dobrých scén, ale to je tak všechno. To nezachrání jiné hodnocení. Moje hodnocení "pouhých" tří hvězd bych odůvodnil asi tímto: kvůli režii tedy dávám hodnocení navrch, protože vím že bratři Coeni jsou velmi nadprůměrnými režiséry, poté díky pár dobrým scénkám, které se ve filmu objevili a naposled kvůli dvou Johnům. Jinak nemám co jiného říci a stačilo mi vidět Bartona Finka jednou a to stačí. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Demonictejsi a nevysvetlitelnejsi film nehledejte. Barton Fink je dokonala, psychedelicka hra s divakem - kdyz jdete shlednout tento snimek a za nazvem BF nic nevidite, sledujete ho s cistou hlavou. Cim dele ho sledujete, tim vice upadate do chaosu a stavu nechapavosti a bezradnosti. Na konci si clovek uz neni nicim jist a je z toho takrikajic "uplne blbej". Zadny jiny film nedokazal u me vyvolat tolik otazek, smyslenek a spekulaci. A ona krabice zustane asi naveky nejvetsi filmovou zahadou... ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem byl fakt natesenej, posledni film od Coenu, co mi zbejval skouknout a Coeni me ani tentokrat nezklamali. Hlavni tema filmu, ze spisovatel ma blok a nemuze vymyslet pribeh, sice neni nic originalniho, ale zpusobem vypraveni Coenu a ty veci okolo z toho opet, jak uz je u nich zvykem, delaj vysoce originalni filmecek. Prvni pulka filmu je sice takova vlaznejsi, ale pak se to slusne rozjede a dojde i na sceny, ktery do komedii dvakrat nepatri, vcetne brutalniho zaveru s uchvatnym Goodmanem. Samotnej Turturro vypada jak silenej uchyl, ale je v roli naprosto perfektni. A jeste musim zminit Shalhouba, to byl taky spravnej magor. Akorat me nastval konec, ze jsem se to nedozvedel. Nebudu rikat co, kdo videl, pochopi. Sice to neni na cistejch 5*, i kdyz me film nezklamal, ale Coeni maj zkratka lepsi filmy. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Co to bylo za nesmysl? Kdybych si tu nepřečet obsah, tak bych ani pořádně nevěděl, o čem to vůbec bylo. Když Coeni psali scénář, tak snad museli bejt totálně sjetý. Holt asi nemam pro "divný" filmy pochopení, když tak koukám na komentáře a hodnocení ostatních. Pro mě to byl jednoznačně nejblbější film od Coenů a věřim, že nic horšího snad už nenatočej. Hvězdičku si zaslouží akorát John Goodman s brokárnou. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Podivněji se Coenové projevili snad jenom v Záskoku. Barton má celou dobu neurčitě krásnou atmosféru, přičemž děj ubíhá jako na běžícím páse. V průběhu filmu vám pak dojde, že se na Finka musíte dívat spíše skrze pocity, než přes rozum, a že Coenové ztvárnili svoji vlastní autorskou krizi tím nejtvořivějším možným způsobem. 8/10 ()

Galerie (100)

Zajímavosti (25)

  • Role byly Johnu Turturrovi, Johnu Politovi, Stevu Buscemimu a Johnu Goodmanovi psány přímo na tělo. (MrCreosote)
  • Barry Sonnenfeld, který stál za kamerou při třech předchozích filmech Coenů, se objeví na začátku filmu v restauraci jako vyvolávač. (MrCreosote)
  • Film jako první v historii vyhrál 3 hlavní ceny na MFF v Cannes - pro Nejlepšího herce v hlavní roli (John Turturro), za Nejlepší režii a Zlatou palmu pro Nejlepší film. (MrCreosote)

Reklama

Reklama