Reklama

Reklama

Profesionální hráč amerického fotbalu Paul Crewe prodal důležitý zápas a byl vyloučen z ligy. Pak se pohádal s bohatou přítelkyní Lenou a opilý vyrazil s jejím autem na projížďku. Během své spanilé jízdy zcela zdemoloval její auto, ale také řadu policejních vozů. Je zatčen a odsouzen ke třem rokům v texaské věznici, o což se postaral její správce Hazen, velký fotbalový fanoušek. Chce po Paulovi, aby mu pomohl zlepšit výsledky týmu, a když vzpurný vězeň neprojeví dostatek nadšení, pod pohrůžkou dalších pěti let vězení ho k tomu donutí. Paul si s výběrem hráčů hlavu nedělá. Pak se objeví Nate, který byl kdysi úspěšný fotbalista, a společně se pustí do sestavování týmu, složeného především z obránců. Paul však cítí, že to stále není to pravé, a tak se vydá k vůdci černých vězňů Mossovi. Ten sice účast na zápasu pro pobavení dozorců odmítne, ale nechá se umluvit na basketbalový zápas jednoho proti jednomu. Pokud Paul zvítězí, přidají se černí vězni k jeho týmu. Situace se vyhrotí, když se stráže pokusí některé hráče zastrašit. V konečném důsledku to však má opačný efekt. Nejenže se k týmu přidají černí vězni, ale celý tým má najednou novou motivaci a bojovou náladu. Poslední kapkou se stane pokus o vraždu Paula. Je jasné, že tentokrát půjde na hřišti o víc než jen o sportovní výsledek. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (638)

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní zábava!!! Miluju Adama Sandlera a můžu s naprostou jistotou říct, že jsem si při žádné jeho roli nenasmála tak jako právě při Trestné lavici. Film je vtipný už od samého začátku a hlavně - NEPOLEVUJE ani na chvilinku. Komedie plná výborných hlášek a skvělých herců - Sandler, Chris Rock, Reynolds, Goldberg, zpěvák Nelly a další kteří tam hrají opravdu "pozoruhodná" individua. Tohle prostě nemá chybu a můj oblíbenec? Jednoznačně Switovsky :D A oblíbená hláška? "Holky...to bude můj novej" :DDDD Roztleskávačky byly prostě úleťácký :) Tohle mě nikdy neomrzí a to už jsem to viděla nejmíň 10x... ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Segalovy filmy mají rozhodně stoupající úroveň. To, co začalo příjemným Kurzem sebeovládání a pokračovalo hodně povedeným 50x a stále poprvé, teď vrcholí v Trestné lavici. Moderní a svěží Segalova režie se i tady potkala se snesitelným Sandlerem. Nevím jestli to je přímo Segalem, ale v "jeho sandlerovkách" nikdo většinou neprdí ani nekrká, což je teda už sám o sobě velký pokrok. Když ale vezmu, že trestná lavice má hodně sympatický scénář, dobré herecké obsazení (Reynolds, Rock, Cox...) a je odrežírovaná v příjemném tempu, dostávám mix, který si představuju pod pojmem dobrá komedie. I když váhám mezi 3 - 4 hvězdy, jsem ochotem dát Trestné lavici hodnocení vyšší. You gotta always protect your McNuggets! ()

Reklama

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Remake původního "sportovního" snímku s Burtem Reynoldsem(jenž si i tady zahrál poměrně velkou roli) z roku 1974 se vcelku podařil. Ač nemohu úplně srovnávat s originálem, neboť jsem ho dosud neviděl, musím ocenit podařenou atmosféru a komediální prvky. Jde jednoduše o klasicky odpočinkový film s částečně sportovní tématikou a se všemi klišé, které k ní patří. Zhlédnutím určitě chybu neuděláte. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Na první pohled by se mohlo zdát, že jde o další průměrnou Sandlerovku. A v první polovině také opravdu je. Sandler hraje svůj obvyklý průměr, Chris Rock hláškuje co mu síly stačí a Burt Reynolds je příjemným překvapením v této komedii. V první polovině se tedy zdá, že jde všechno jako vždy, ovšem poté se Peter Segal pokouší film trochu zvážnit a moc mu to nejde a člověk už se začíná obávat nejhoršího. Naštěstí v té době přijde hlavní klad filmu, a to ten velký fotbalový zápas. Ten je totiž natočen velice svižně a dynamicky a člověk se cítí jako by byl přímo na hřišti. Takhle dobře natočené zápasy se nevidí ani ve sportovních filmech a to si vemte, že tohle je spíše komedie. A ještě bych se taky rád zastavil u režiséra, který je čím dál lepší. Po takových katastrofách, jakým byl např. Zamilovaný profesor 2 se totiž zmohl až na tuto nadprůměrnou zábavu a to ještě není IMHO vrchol jeho kariéry. Celkem se tedy jedná o další z řady průměrných Sandlerovek, ovšem o výborně natočenou a ke konci dost dobrou Sandlerovku. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

VHS/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// +Adam Sandler a celkově fain obsazení, dobré zpracování (divím se, že to nešlo do kin), celkem sranda a ke konci výborný tah na branku -příjde mi, že se to žánrově pře o to jestli to má být vážná komedie nebo odlehčené drama, obojího je tak půl na půl, takže to až tak nevadí, ale čístá žánrovka s Adamem Sandlerem by byla možná lepší a tady bych chtěl spíše vidět to drama/// Přikloním se spíš ke čtyřem hvězdám, protože tento film dokáže zaujmout i zabavit. Sice nedokáže uchvátit jako to dokážou jiná vezeňská dramata, ale myslím si, že o to mu ani nejde./// Celkem 73%/// ()

Galerie (61)

Zajímavosti (33)

  • Čísla, která nosí Lambert (Michael Irvin) a Moss (Bill Romanowski) ve filmu, tedy 88 a 53, jsou stejná, jaká tito sportovci ve skutečnosti nosili v NFL. (KucC)
  • Ve filmu měl původně hrát Snoop Dogg, ale ze spolupráce nakonec sešlo. (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo v lokalitách Torrance, Long Beach a Los Angeles. Dále se natáčelo v Novém Mexiku ve státní věznici v Santa Fe. (Terva)

Související novinky

Paramount chystá remake Trestné lavice

Paramount chystá remake Trestné lavice

08.11.2023

Hezkých předělávek není nikdy dost a fanoušci přímo lační po tom, aby své oblíbené kousky mohli vídat znovu a znovu, jen v úplně jiném provedení. Nebo si to alespoň myslí hlavouni studia Paramount,… (více)

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Bankovní loupež á la Lyne

Bankovní loupež á la Lyne

08.08.2006

Kontroverzní Angličan stojící za úspěchy Lolity se po čtyřech letech vrací k režii. Adrian Lyne byl dosazen samotnými představiteli Warner Bros. na místo režiséra filmové adaptace knihy Chucka Hogana… (více)

Reklama

Reklama