Reklama

Reklama

Lidé pod schody

  • USA The People Under the Stairs (více)

V každém městě či vesnici naleznete dům, o kterém si dospělí šeptají a děti se mu vyhýbají obloukem. Nyní vás režisér Wes Craven (Noční můra v Elm Street) do jednoho takového zavede ve fi lmu Lidé pod schody. Chlapec, který se vlastní vinou ocitá v opevněném domě v moci tajemného páru, zažívá noční můru, ze které není úniku. Brzy odhalí skutečnou povahu obyvatel domu i záhadné bytosti, které se skrývají pod schody. Věřte, že hrůza, která na něj čeká, je nepředstavitelná... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (164)

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

O čom, do pekla je táto perverzná a bizarná úchyláreň ? Namiesto toho, aby točil ďalšie diely fenomenálnej NOČNEJ MORY alebo kvalitných filmov typu HAD A DÚHA, nevie Craven odolať svojmu vskutku špecifickému ( = )zvrátenému ) zmyslu pre humor a vracia sa aj v pokročilejšej fáze svojej kariéry k témam, a hlavne ich stvárneniam, ktoré sú nezabudnuteľné, hoci sa za to človek skoro hanbí. Sú totiž provokujúce, iritujúce, debilné, bizarné, nemožné, nehorázne... ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Proboha to byl divnej film. Dva naprosto vyšinutý dementi kradou a zohavujou děti, ze kterejch vyrostou zombíci nebo něco na ten způsob. Horor/Komedie, to taky moc nesedí. Bacích scén je minumum, lekačka žádná, vtip ani jeden. Navíc nezajímaví herci a celkový příběh nestál za nic. Jediná hvězda je za Špačka. Ten se mi tam jako jeiný líbil. ()

Reklama

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Další horor mého dětství, co táta tenkrát nahrál na VHSku z Novy. První český dabing byl nejlepší. Brandon Quintin Adams v roli Blázna dobrej a Ving Rhames v roli jeho parťáka Leroy taky, jen škoda že tam hraje tak málo. No a povedenej bratříček a jeho sestřička co si hrajou na rodiče, co unáší děti a nechávaj je trýznit uvnitř svého domu pod schodama ve sklepení. Jako bonus, bratříček je k tomu ještě kanibal :D Everett McGill a Wendy Robie zahráli ty psychouše fakt dobře i když je to někdy fakt komický :D Když jsem byl malej, pouštěl jsem si to hodně často, fakt mě to bavilo. Další skvělej horůrek od Wese Cravena. Dobrá atmosféra ve filmu, krvák to taky trochu je. Když to vyšlo na DVD, koupil jsem si to taky do sbírky, jen škoda že původní dabing z VHS už to nemělo. Tenhle filmek jsem si hodně oblíbil jako malej. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

K uctění památky velkého a nesmrtelného, našeho pána hororů Wese Cravena, jsem se rozhodl, že si pustím tenhle senzační kousek, který jsem, ke vší své hanbě bohužel ještě neviděl a už dlouho jsem neviděl něco tak skvěle ujetýho jako tohle. Za prvé máme perfektní nápad, který sice není příliš originální, jen je originálně zpracován, napětí funguje skvěle, lekačky jakž takž, hororové atmosféry je (zejména v první polovině, ve druhé už tolik ne) habaděj a vtipu je ještě mnohem víc, Lidé pod schody jsou prostě perfektní sranda. Ten párek geniálně ujetejch úchylů je fantastický, perfektně zahraná záležitost. Scénář skvělý, starej barák se spousty tajnejch chodeb, schovávaček a průlezů, to je moje, navíc s divnou holkou navrch. Odhalení ohledně těch dvou úchyláků taky perfektní, mě by to nenapadlo. Horor jak má být, ale jako komedie to taky funguje perfektně, za mě obrovská spokojenost a památka Wese Cravena budiž uctěna na výbornou. Tuhle náramně ujetou zvrhlost opravdu doporučuji, něco takového se nevidí každý den, fakt geniální dílo s perfektní režií, vše je ukočírováno opravdu skvěle. 87%. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Ranně devadesátkový kousek s typickým zvukem a hudbou. Člověk by si měl občas zabrnkat na nostalgickou vlnu. Skoro 2/3 času se to pohybovalo na spodní hranici 3*. Komedie je to fakt dobrá, avšak ke konci se to proměnilo v pořadný guláš. Jednotlivé ingredience přestali úplně fungovat. Vznikla jen rozvařená hmota. Na druhou stranu maglajz nenáročného hororu a komedie do tehdejší doby pasuje, něco podobného natočit v roce 2010 už zřejmě nejde. 48%. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (9)

  • Film vydělal zpět svůj rozpočet 6 milionů amerických dolarů během několika dní po uvedení do kin. (ČSFD)
  • Craven si pro roli rodičů vybral Wendy Robie a Everetta McGilla, když je uviděl hrát manželský pár v seriálu Twin Peaks. (Chatterer)
  • O roli týraného sklepního dítěte přezdívaného "Špaček" se ucházela Hilary Swank. (Alfréda)

Související novinky

Navždy mladý

Navždy mladý

29.09.2006

Hororový veterán Wes Craven očividně ještě nehodlá odejít do zaslouženého důchodu. Nejen že se opět postaví za kameru, ale bude i autorem scénáře, což by si už zasloužilo nějaký ten přípitek. Od dob… (více)

Reklama

Reklama