Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Michael pracuje v aukční síni Sotheby´s. Miluje dívku Ginu a chce si ji vzít. Gina se ale nápadně distancuje od své rodiny. Michael si tedy najde sám podnik jejího otce, restauraci a bar The La Trattoria. Tam se k němu všichni hned chovají moc přátelsky, vědí, kdo je, otec ho seznámí s dalšími příbuznými. Hned by ho rádi taky zatáhli do různých kšeftů, ale Michael se z toho pohotově vyvlékne. Když se to Gina dozví, je z toho zoufalá, a vysvětlí Michaelovi, že všichni včetně jejího otce jsou kriminálníci a mafiáni, a varuje ho před nimi. Michael na to moc nedá, ale hned příštího dne zpozoruje, že mafie se už po špičkách začíná vkrádat do jeho života. Najednou fungují věci, které dřív nefungovaly, atd. Největší překvapení ale zažije, když se na jeho aukci objeví znenadání příšerný obraz syna jednoho z mafiánů, který má Michael vydražit za padesát tisíc... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

datel13 

všechny recenze uživatele

Celkem prijemny prumerny film, ktery si nejlip date v 11 vecer, kdyz uz se vam nechce moc premyslet. Na druhou stranu dej tu nedrhne nelogicnostmi a dva tri vtipy se fakt povedou, a ani ten zbytek humoru neni pod uroven. V cesky verzi je Hugh Grant velice divne nadabovany, pusobi tim padem jako postarsi nouma, zcela ho tak prebiji James Caan v uveritelny roli mafianskyho fotra. Dost se divim vyberu hlavni zensky hrdinky, nehezka a nesympaticka Gina v podani v obliceji celkem skaredy Jeanne Tripplehorn tu pusobi jako nafoukana princezna, pro kterou je spatne cokoli, co udela jeji snazivej snoubenec a koneckoncu i jeji puvodne drsnej fotrik. Skvadra mafianu je naopak obsazena hodne dobre. Film uplyne celkem svizne a zadnou skodu, ani velky nadseni, nezanecha. 60 % ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Je to parádní film, nejspíše překvapení měsíce. Čekal jsem obvyklou Grantovskou taškařici, ale dostal něco úplně jiného. Mickovy modré oči jsou přehledem těch nejšílenějších nápadů složené ve velmi kompaktní celek. Úžasně též funguje gradace příběhu, tvůrci se nad žádným zábavným tématem dlouho nepozastavují a v moment, kdy by přestala být daná věc vtipná ji okamžitě nahrazují něčím mnohem zábavnějším. Mezi herci musím pochválit jak oblíbence Jamese Caana, tak i zcela úchvatného Burta Younga v jedné ze svých nejlepších rolí. Škoda jen toho zbytečně přeslazeného konce, černější závěr bych jen ocenil. [TOP 19/6 57%] ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Komedie nejen pro mafiány a hlavně o mafiánech drží vysoké karty v hereckém obsazení a šikovné nápaditosti, která ovšem není nijak ohromující. Je fakt, že Hugh Grant a James Caan je tandem, který opravdu pobaví a když se přidá provokativně milá Jeanne Tripplehorn, tak je o zábavu postaráno. Není to sice žádný skvost v žánru komedie, ale patří to k tomu lepšímu, co se za poslední roky urodilo. Mé hodnocení: 60% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jako zaměstnanec aukční síně požádáte svou dívku o ruku, čímž následně zjistíte, že pochází z mafiánské rodiny, která toho následně využije pro praní špinavých peněz. Jak byste s takovou situací naložili? Romantická komedie se zajímavými zvraty, avšak ne úplně tlačící na pilu v humoru. Satira? Karikatura? Parodie? Od všeho trochu. "Malá laskavost, malá lež a jsi jejich!" Gina takto varuje Michaela, který vzápětí pozná, jak pravdivá slova to byla. Že jde v podstatě o gangsterský příběh tvůrci diváka upozorňují docela fikaně. Jakmile se ve scéně z baru objeví tvář Joela Viterelliho, každému znalci gangsterských filmů musí být okamžitě vše jasné. Snímek se bere vážně i s odstupem humorně a v tom je právě asi ten největší problém. Stala se tím tak docela těžkopádní záležitost vedoucí diváka k nerozhodnosti, jak k takovému snímku má přistupovat. Satirických scén je víc než dost, ale vyloženě k pobavení poskrovnu málo. Snímek tak spíše vyvolává jednoduchý odpočinkový dojem, při kterém se nemusí nijak složitě přemýšlet. Po vcelku úspěšném snímku 'Notting Hill' (1999) bylo u Hugha Granta očekáváno něco podobného, však chyba lávky. Jiný film, jiný koncept zábavné atmosféry, rovná se spíše zklamání z daného diváckého očekávání. Ale třeba snímek časem uzraje. Kdo ví. ()

zuzzuli 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie se opravdu povedla. V čele s Hugh Grantem, který znovu ukazuje svůj nevinný pohled. Film ukazuje, že s dcerou od mafiánů si raději nic nezačínej. Scény typu " Co s tím provazem", "Hahaha, kdy se snaží ustrašený michael Felgate prodat obraz někomu jinému než staré slepé a hluché paní, která chce jen do něčeho vrazit peníze. Jsou opravdu k popukání. Prostě, povedený snímek. :-) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Prezývka jedného z gangstrov je Tony Dvojprsťák. Rovnaká postava sa objavila aj vo filme Likvidátor (1996). Zaujímavosťou je, že Tonyho Dvojprsťáka tam hral Joe Viterelli, ktorý v tejto snímke stvárňuje Vinnieho D'Agostina. (m.a.t.o.)
  • Hugh Grant si počas natáčania vyslúžil od Jamesa Caana prezývku Whippy, podľa Whippeta, anglického plemena psov, ktoré sa dosť trasú. (m.a.t.o.)
  • K filmu nebola zložená žiadna hudba. Použila sa totiž muzika z britskej televíznej show Jeeves and Wooster (od r. 1990). (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama