Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V neprozkoumaných prostorách New York City, v obrovském labyrintu tunelů a jeskyň, živoří celé kolonie bezdomovců a "ztracených" lidí. Najednou se začnou objevovat zprávy, že vláda Spojených států v zoufalém pokusu pomoci v havarijním stavu nukleárního průmyslu uvažuje o plánu uskladnit radioaktivní odpad právě do těchto podzemních chodeb. Jejich obyvatelé jsou posléze vystaveni obrovské dávce radioaktivního záření a jeho působením se změní na C.H.U.D - Canibalistic Humanoid Underground Dwellers (kanibalistické humanoidní podzemní obyvatele). A tito mutanti se začnou živit obyvateli New Yorku... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Promě absolutní napínavá bomba. Hudba je napínavá a pomalá,čekal jsem v závěru nějaký jatka,ale ty se nekonaly. O to víc jsem se bál při konci,souboj C.H.U.D.a a ženy v domě,pronásledovaní ve stokách. Horor je točen dost realisticky,záživně a děsivě. Je to laciný,ale to co je laciný neznamená,že je to špatný. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrá hororová téma! Lenže tak neskutočne zlé prevedenie! Takmer 70 minút filmu sa nič (ale absolutne nič) nedeje. Veľmi pomalé, až prispaté tempo filmu je obrovským mínusom a sklamaním. Až posledných 20 minút ukazuje aký obrovský mal film potenciál a aká veľká hororová gore zábava to mohla byť. Keď už mutanti prídu na povrch a začne ich aj režisér ukazovať a jeden z nich sa vláme do bytu ženy fotografa, naberá to naozaj dobré grády. Začnú sa ukazovať mŕtvoly, predvedú sa dobré masky mutantov a atmosféra je aj vdaka hudbe naozaj dobrá. Lenže už je koniec filmu. Veľká škoda. (v tomto prípade by som remake určite privítal) ()

Reklama

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Dnes už celkem úsměvná retro podívaná, na hranici hororu a komedie, bylo asi to první co jsem společně s Lesním duchem (1981) viděl na tehdejší pirátské burzovní VHS kazeťe. Tehdy ani tak nešlo o děj, ten by se dal shrnout na dva řádky :-) šlo spíš o pocit navozeného strachu a hrůzy, kterou v tehdejší době mohla způsobit maximálně tak "Nedělní chvilka poezie" Ve filmu toho divák moc neviděl, tím že se většina děje odehrává v kanálech pod městem a tak defacto nebyl ani příliš nákladný a zbylo i na natočení škvárovitého druhého dílu, pak už finance asi definitivně došli! ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Tajemné a neprozkoumané kanálové prostředí mi připadalo jako celkem atraktivní půda pro správný béčkový horor, ale bohužel z této látky režisér vytěžil absolutní minimum. Místo na krvavou kanálovou akci se totiž soustředil hlavně na nudné rozprávky pánů v kanclu, kteří nepříjemně dlouho řešili co a jak si počít s mizejícími lidmi ve městě a kdesi cosi...čekal jsem teda fakt víc...kdyby se celý film ubíral tím směrem, v jakým se nese posledních zhruba 40 minut, tak dám jasně za 5. Ale takhle zůstal celý potenciál absolutně nevyužitý. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Název, respektive tedy jeho význam, dává tušit mnohem větší gore zábavu ,než které se divák nakonec dočká, ale přesto je minimálně posledních 30 minut pěknou ukázkou typického 80's horror movie. Masky jsou velice dobré a zajímavé, atmosféra nastupuje spolu s hustějším vyskytováním mutantů (tedy posledních 30 minut), herecké výkony nejsou důležité, stejně jako nulová originálnost příběhové linie - tak už to holt v těchto filmech je. Dost mě mrzí, že prozatím sešlo z plánovaného remaku od Roba Zombieho, myslím, že on by danou látku zpracoval více než uspokojivě. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Jay Thomas v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • Skratka C.H.U.D. znamenala podľa komisára z NRC, Wilsona (George Martin), Cannibal Humanoid Underground Dwellers, no oficiálne, ako sa aj na konci filmu dozvieme, sa jedná o skratku ku Contamination Hazard Urban Disposal. (Lukoh)

Reklama

Reklama