Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdá se, že v dnešním světě chce být slavný úplně každý. A díky celosvětovému fenoménu reality show se jím také doslova každý může stát. Režisér filmů Prci, prci, prcičky a Jak na věc uvádí film Hledáme Ydol v hlavní roli s Hughem Grantem, který jako Martin Tweed - zahořklý a sebestředný moderátor nesmírně populárního televizního programu Hledáme Ydol předvádí skvělý výkon. Tweed, který sám sebe nemůže vystát, uvádí na scénu velmi různorodé soutěžící. Je mezi nimi jižanská kráska Sally (Mandy Moore), sladká a svůdná před okem kamery, ale úplně jiná ve skutečnosti nebo Omer, neprůbojný soutěžící se zálibou v muzikálových melodiích. Finálová noc začíná, do křesla zvláštního porotce usedá prezident Spojených států a pódium zažije výbušnou show, na kterou národ nikdy nezapomene. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Tato komedie je založená na dvou dobrých postřezích: 1.) Hugh Grant má lecos společného se Simonem Cowellem, "zlým Angličanem" z americké Superstar. 2.) Dennis Quaid je trošku podobný Georgi Bushovi. Pro účely filmu nastudoval jeho mimiku tak dokonale, že má člověk sto chutí podat mu banán. Jenže s dějem je to horší - satira na Superstar i na nekompetenci mocných by si zasloužily každá vlastní film. Autorům dalo tolik práce proplést ta dvě témata dohromady, že už nezbylo moc místa na humor. :( 50% ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Tak trochu zvláštní americká komedie...je tu reality show, problém Středního Východu a taky trochu pomatený Americký prezident v podání skvělého Dennise Quaida. Když to celé dáme dohromady, tak to opravdu pracuje tak, jak má. Navíc i ten konec není zas až tak moc klišovitý, jak to u tohoto druhu komedií bývá...jistě, nějaké ty nedostatky tu najdeme, proto jsem koneckonců dal jenom 4*, že jo...ale jinak musím říct, že jsem byl celkem příjemně překvapen. A málem bych zapomněl na opravdu vynikajícího Willema Dafoe, který má opravdu velký komediální talent (což dokazuje i jeho role v Life Aquatic with Steve Zissou )..při jeho "He nailed her" jsem málem spadl ze židle :) ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele

V podstatě o ničem a pomalu by si to zasloužilo jednu hvězdu. Na druhou stranu to má jakési kouzlo. Dokážu si představit, jaká z toho mohla být totálně šílená komedie plná vtipů, gagů a skvělých scének. Ale bohužel. Nicméně, je to natočena tak zvláštně, že je to až zajímavé, nenudí to a utíká to docela rychle. Smyslem bylo s nadsázkou, ironií a sarkasmem ukázat, jaký je dnešní svět, resp. některé trendy, kterými se svět zabývá a žije. Prostě takový zvláštní film. Možná stojí za 2 kouknutí, aby se našly skryté "krásy". Howgh! ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Velmi zaujimavy film. Hugh Grant je klasicky vyborny a ako sarmantny hajzlik plne ovlada obrazovku,teda ked je na nej.Rovnako velku pochvalu mam pre cim dalej sympatickejsieho Dennisa Quaida,ktory ako "osvieteny" americky prezident je tiez velmi slusny.K Dafoemu sa vyjadrovat netreba:)Namet je v celku originalny,ale celkovo mi to pripada by akosi umele,sterilne.Akoby postavy by boli len karikatury bez vlastneho zivota nasadene do celuloidoveho sveta. 3,5/5* ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Parodie na všechno, co je dnes populární ale i aktuální - soutěž pěveckých talentů, nesamostatný prezident, problémy s Irákem, konzumní mládež atd. atd. Těch odkazů je ale na jeden film tak trochu moc, vtipných míst bylo docela poskrovnu (hodně jsem se zasmála asi 3x) a když už, tak jsem je už většinou viděla dřív. Postavy jsou neuvěřitelné karikatury (schválně), ale bohužel dost nudné. Ono už samo o sobě skloubení teroristického útoku a Superstar nebyl nejspíš nejchytřejší scénáristický tah a tím spíš, když je děj předvídatelný tak 40 minut dopředu, někdy i víc. Škoda, nápad parodovat tuhle celosvětově populární show nebyl marný, musel by ho ovšem dostat do ruky nějaký šikovnější scénárista a nejspíš i režisér. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (3)

  • Mandy Moore byla jediná herečka, kterou chtěl režisér Paul Weitz obsadit do role Sally Kendoo. (HappySmile)
  • Scénárista a režisér Paul Weitz tvrdí, že scénář k tomuto filmu začal psát dříve, než viděl jeden jediný díl soutěže American Idol. (HappySmile)

Reklama

Reklama