Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mezinárodně uznávaný oceánograf Steve Zissou (Bill Murray) a jeho posádka vyplouvají za dalším dobrodružstvím. V této možná poslední expedici hodlají vypátrat a chytit záhadného jaguářího žraloka. Nikdo vlastně nevěří, že takové zvíře existuje, ale Steve Zissou se dušuje, že právě tento žralok sežral jeho nejlepšího dlouholetého spolupracovníka při natáčení posledního dokumentu. Cestou se k nim připojí mladý pilot, který by mohl – ale také nemusel – být Steveovým dlouho ztraceným synem (Owen Wilson), krásná novinářka (Cate Blanchettová) pověřená úkolem napsat o Stevovi článek, a také Zissouova odcizená žena a koproducentka Eleanor (Anjelica Hustonová). Nikdo netuší, že je během plavby čeká spousta komplikací včetně pirátů, únosu a bankrotu. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (553)

kingik 

všechny recenze uživatele

Velmi špatný film. Bill Murray si asi myslel, že na stará kolena bude žít i z jiných rolí, než jako byli "Krotitelé duchů", a natočil tuhle slátaninu postrádající hlavu, protože o patě už nemůže být řeč. Sešla se solidní herecká partička, která nic nemohla předvést, protože scénář byl z kategorie příšerných a byl plný vody, a tak se to celé potopilo. A snad už nikdy nevyplave. Tenhle film mě zoufale nepobavil. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Myslím, že tá lesba je voči nám zaujatá.“ – „Nie je lesba. Veď je tehotná.“ – „Aj lesba môže otehotnieť.“ Neopísateľný film neopísateľného Wesa Andersona, kde okrem bonbónových krabov a pastelového koníka exceluje Bill Murray v červenej čiapke, dvojica prenikavo inteligentných (resp. megablbých?) delfínov, jeden možno áno ale možno aj nie biologický (alebo aký) syn a názor, že všetci na planéte sú (skôr áno, ako nie) bisexuálni. ŽIVOT POD VODOU rozhodne nie je pre každého, ale ak sa vám zapáči, pravdepodobne sa stane jedným z vašich... čo ja viem... sto?... najobľúbenejších filmov na svete. Vrátane strhujúceho finále v ponorke. "Možno si na mňa ešte pamätá." ()

Reklama

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Docela dobře chápu ty zdejší rozporuplné komentáře. Režisér s námi hraje dosti záludnou hru a málokdo je na ni ochoten přistoupit. Ani já jsem původně nechtěl, ale na podruhé mě ten jeho fantazijní svět naprosto vtáhl. Film, který si svou naivitu proměnil v jeho velké plus. Tam, kde by všechyn gagy byli nafouknuté spolu křenícími se herci, zde je všechno bráno naprosto s vážnými tvářemi (zejména Murrayho minimalistické herectví je doslova skvostné), což je pro mě rozhodně sympatičtější. Naivitou je i prodchnuta veškerá režie, od akčních scén (lépe to snad natočeno být ani nemohlo) až po ultrastylizované vážné scény. Ano, můžeme si ťukat na čelo, přoč že je Owen Wilson toliko stylizovaný a proč musí kouřit zrovna dýmku, ale to všechno je jenom součástí režisérovi dětské hry. Já jsem na to přistoupil a byl jsem nadšený. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

10 / 10 Ďalší z filmov, ktorý sa len ťažko opisuje slovami - podobné pocity, ako pri jeho sledovaní, som prežíval, keď som bol ešte malé dieťa a s kamarátmi v lese som sa hral na vojakov, či pirátov: strach, napätie, radosť aj smútok. Život pod vodou mi toto bezstarostné obdobie pripomenul, za čo som mu nekonečne vďačný, a odmeňujem ho maximálnym hodnotením. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Anderson se mě svým 4. filmem dostal dokonale pod kůži a sledovat dobrodružství Stevea Zissoua pro mě znamená jakýsi dočasný vrchol Wesovy tvorby. U Andersonových filmů, které jsou obdařeny hodně specifickou atmosférou je hodně důležité se naladit přesně na tu správnou vlnu. Život pod vodou je parádní ztřeštěné dobrodrůžo se zatím nejlepší hudbou. Cate Blanchett je tady fakt kočka a Bill Murray přestože hrál v minulých dvou filmech spíše jen takové trouby se zde vytasil s jednou z nejlepších filmových postav vůbec. Tohle mě moc bavilo. 80% ()

Galerie (89)

Zajímavosti (27)

  • Večer, keď sa Ned (Owen Wilson) zoznamuje so Steveom (Bill Murray) a fajčia na mostíku trávu, Ned ukazuje, že má prsteň ako člen Zissou. Má ho na pravej ruke. No v scéne, keď Steve udrie Neda a ten mu to vráti, má prsteň na ľavej ruke. (kacer4)
  • Seymour Cassel se krátce objevuje jako Esteban, kamarád Steva Zissoua, kterého sní žralok. Cassel si prý přál, aby byl jednou v nějakém ze svých filmů sněden žralokem. (D3VIL)
  • Jméno Pelé Dos Santos (Seu Jorge) je odvozeno od brazilského fotbalisty Pelého a jediného klubu, za který v Brazílii hrál - Santos. (D3VIL)

Související novinky

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Bill Murray znovu u Wese Andersona

Bill Murray znovu u Wese Andersona

17.07.2021

Po předchozích spolupracích na filmech Jak jsem balil učitelku, Taková zvláštní rodinka, Život pod vodou, Darjeeling s ručením omezeným, Fantastický pan Lišák, Až vyjde měsíc, Grandhotel Budapešť,… (více)

Letní kino MeetFactory startuje 1. června

Letní kino MeetFactory startuje 1. června

26.05.2016

Letní kino patří k prázdninovým měsícům stejně neodmyslitelně jako slunce nebo koupání a teplé letní večery přímo vybízejí k tomu, užít si nějakou tu filmovou laskominu pod širým nebem a s… (více)

Houdini, Mr. Fox a Superman

Houdini, Mr. Fox a Superman

27.10.2006

Některé dny jsou na zajímavé novinky slabé, někdy se jich objeví tuny. A neboť dnešek je toho zářným příkladem, posvítime si rovnou na tři chystané filmové projekty. Prvním z nich bude námětem… (více)

Reklama

Reklama