Reklama

Reklama

Náš příběh se odehrává v malém městě Willard, místě, kde se každý zná s každým a nikdo nezamyká dveře, protože zloději zde prostě nejsou. A všichni až na Timmy Robinsona (K'Sun Ray) jsou spokojení. Timmy je osamělý tichý kluk zavřený neustále ve svém pokoji. Jednoho dne si jeho maminka (Carrie-Anne Moss) koupí nemrtvého domácího pomocníka (Billy Connolly), ale Timmy je zásadně proti, protože zombiím nevěří. Když si s ním ale umrlec chce hrát a navíc ho ješte zachrání pred místními rváči, začne jej považovat za přítele a pojmenuje ho Fido. Jenomže nefunkční Fidův obojek je velký problém, a o to větší ve chvíli, kdy začnou sousedé umírat. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (293)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Originální zombie komedie o tom, že i nemrtvý s obojkem může občas kousat. Výborně napsané, zabalené do hezkého retro stylu a výborného humoru. Krvavými scénami se naštěstí také nešetřilo, takže okousaných končetin je tu dost a sem tam umře i nějaké to dítě. Billy Connolly si svojí roli zombíka užívá a ten kluk hraje překvapivě také hodně dobře. Výborný příspěvek do, v současné době dosti zakalených, zombií vod. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Zombie na mě nepůsobí jako strašáci v hororech a patrně z toho důvodu nefungují ani jako součást komedie. Nejpůsobivější část přišla hned v úvodu, kde instruktážní film o původu zombiácké pohromy a její pacifikace nasadil laťku docela vysoko někde mezi 3 a 4*, jenže s ubíhajícími minutami jsem se čím dál víc nudil a styl humoru mi zkrátka neseděl. Výprava snaživě stylizuje příběh do retrostylu 50. let, zlaté éry konzumu a masové kultury televize. Jenže výsledek televizní produkci konce 50. let tak nějak připomíná. Milý rodinný snímek pro všechny, jenže tak nějak průměrný a i když se snaží cílit na hodně nešvarů od konformismu přes militarismus po maloměšťáctví, klouže to jen po povrchu. Plusem je přítomnost Carrie Ann Moss, které to opravdu sluší, a jako maminka s pistolí v ruce likvidující dětské zombíky nemá chybu. Mimochodem, moje děti se bavily víc než slušně. Dětské publikum, případně ti, kteří zkouknou Fida bez velkých očekávání, zatížení únavou dne, můžou být vcelku spokojeni. Celkový dojem: 45 %. ()

Reklama

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Originálna komédia, ktorá zvláštnym spôsobom kombinuje drsnosť, krvavosť a nechutnosť zombie sveta s nevinnosťou a naivitou 50. rokov v USA bez toho, aby sa vzdala prvkov charakteristických pre oba svety. A ono to ešte aj nejakým zázrakom dokonca funguje! Výsledok vyzerá ako príbeh zo sveta Lassie s tým rozdielom, že v tejto epizóde Lassie zožerie niekoľkých obyvateľov mestečka... ale aj tak ju všetci milujú :-) ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Nejdřív mně nedocházelo, proč pomalí zombíci dělaj sluhy živím, když navíc hnijou a ačkoliv jsou žlutý, tak určitě nevoněj jako vanilka (nebo jako mléčná FIDOrka). Pak jsem přistoupil na hru originálního a opravdu svěžího konceptu, ojbevil jeho kouzlo a nechal se pětihvězdičkově očarovat. 90% ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Good dead are hard to find...Je to technicolorově barevné, je to zábavně cynické, je to zvráceně retro. Carrie-Ann Moss v roli matky svádějící oživlou mrtvolu by probudila vášeň i v balvanu ze Stonehenge, jejímu synáčkovi proudí v žilách k dobrému srdci břitvoostrý sarkasmus a rytíř smutné postavy Fido, který za celou stopáž nepromluví, je prostě k sympaťák k sežrání...Když ukousne hlavu nepříjemné sousedce, máte na jazyku zdvořilé bon appetite:)__ Od hororu coby žánru udržuji bezpečnostní odstup (na mém scared to death kontě smutně leží norský Fritt Vilt a pár Hitchocků), k zombie mám doufám zatím daleko (kromě časných ranních hodin:), ale přesto považuji FIDA za druhý nejlepší film letošních Varů. Na půlnoční promítání jsem mimořádně podlým způsobem dotáhla několik lidí, kteří nakonec byli vděční, že místo zteplalého moku dali přednost vychlazeným mrtvolám. A teď si ti méně odvážní z nich do prasátka střádají na rakvičku pro hlavičku. Já to risknu. 90% :) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Helen Robinson (Carrie-Anne Moss) má ve filmu pětiranný revolver, ale v 53. minutě filmu z něj vystřelí celkem 9 krát bez přebití. (Stanley619)
  • Na pohrebe (cca 1:24:04) FIDO-vi nesvietia červené kontrolky. (GabrielGabko)
  • Tehotenstvo postavy Helen Robinsonovej bolo do filmu vložené kvôli tomu, že herečka Carrie-Ann Moss bola počas filmovania skutočne tehotná. (Greenpeacak)

Související novinky

Unavená smrt

Unavená smrt

22.05.2006

Taky jste si říkali, kam se poděla bledotemně krásná představitelka otce, syna a ducha svatého anglicky z Matrixu Carrie-Anne Moss? Kromě toho, že se starala o své děti (první 9/03 a druhé 11/05) si… (více)

Reklama

Reklama