Reklama

Reklama

Hvězdné duo Jean-Claude Van Damme a Vivica A. Fox se společně poprvé představuje na filmovém plátně v napínavém akčním thrilleru Elita armády. Philip Sauvage (Van Damme) býval během operace Pouštní bouře vojákem speciální jednotky. Teď je najat k ochraně vysloužilého světového šampióna v těžké váze Waynea Barclayho. Barclay, ze kterého se zatím stal zámožný podnikatel, se i se svou rodinou ocitl v nebezpečí. Z vězení právě propustili bývalého rapového krále a gangstera a ten se chystá Barclaymu pomstít za to, že ho pomohl dostat za mříže. Riziko je vysoké, a proto Sauvage sestavuje tým mladých bojovníků a bývalých vojáků, kteří dohromady tvoří Elitu armády. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

JFL 

všechny recenze uživatele

Jean-Claude Van Damme stále žije. Sice už není tak pohyblivý jako dřív, ale s pomocí schopného režiséra a zručného střihače dokáže divy a to i na poli herectví. Jeho filmy sice nesnesou srovnání s první ligou amerických akčních spektáklů, ale v kategorii béčkových filmů ve stylu naivních 80. let rozhodně patří mezi ty lepší. Díky správné dávce nadsázky a sebeironie dokáže spolu s režisérem Sheldonem Lettichem (Dvojtý zásah) obstát i ve spojení s drsňáckými černými rapery, které bývá zárukou kariérního úpadku, ale zde vyústilo v přijatelný oddechový film. ()

majo_svk 

všechny recenze uživatele

Elita armády je slušná akčná oddychovka (hoci akcie by mohlo byť aj viacej), ktorá sa dá v pohode dopozerať až do konca (neprekáža ani dĺžka, ktorá predpovedá nudu). Je vidieť, podobne ako u iných akčných hercov tej generácie, že aj Van Damme pomaly (ale isto) starne a slabne (v Elite armády, vyzerá skôr ako troska a nie elitný vojak). Už sa nedívame na chlapíka, ktorý svojimi údermi a kopmi skladá jedného protivníka za druhým. Van Damme tu oveľa menej kope (no zopár tých kopov bolo ozaj slušných) a viacej strieľa (neviem či sa to zdalo iba mne, ale niekedy držal zbraň naozaj smiešne. Keby takto držali zbraň elitný vojaci z armády alebo protiteroristického komanda asi by toho veľa netrafili a veľmi skoro by padli). No vcelku možno povedať (napriek určitým nedostatkom), že ide o jeden z vydarenejších Van Dammových filmov a jeho fanúšikom sa určite zapáči. Veď Elita armády posúva niektoré Van Dammove filmy, ako napríklad Teror vo vlaku, úplne na dno najhlbšej smradľavej „filmovej“ stoky. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Mam rad Sheldona Letticha ako scenaristu, lebo pise take sentimentalne pohodove filmy. Tentokrat si napisal taku beckovu variaciu na Osobneho strazcu v drsnom gangstra negerskom prostredi, co by ine filmy pochovalo, ale tentoraz väcsina tych negrov je celkom v pohode. Az na prehnaneho zaporaka, ktory je taky megadrsny az je k smiechu. Horsie je to u Letticha s reziou. Pokial nebol kryty nejakym schopnym pomocnym reziserom, tak akcia v jeho filmoch za vela nestala. A to je aj tento pripad a naviac je jej strasne malo. Je tu len par priemernych prestreliek a 3 tuctove bitky. Z toho 2 ma Van Damme a nepredvedie v nich absolutne nic zaujimave. Vlastne predvedie dost vyrazny podpriemer zo svojich schopnosti. Pôsobi tu dost staro a znudene, skoro jak zbity pes. Nastastie mam psov rad, takze mi ho bolo luto a ta romanticka linia v pohode funguje, takze vysledok je pozeratelny priemer so slabymi akcnymi scenami. S lepsou akciou a trochu kratšou stopazou to mohlo stat za to. 5/10. ()

davidek 

všechny recenze uživatele

Trochu netradiční role pro mistra bojových úmění, ale neodpustil si jednu bitku a hlavně pokud by byl takový profesionál, jak se ukazuje, úplně zbytečná. Tradiční zápletka s tradičním průběhem a samozřejmě s neposlušnými lidmi jenž má van Damme ochraňovat. Prostě nic nového pod sluncem. Od začátku do konce víte kdo je zlý a kdo dobrý. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Akce 5/10/// PLUS: překvapivě mě děj a příběh celkem zaujal, občas to bylo i napínavější MÍNUS: režie se mi zdála docela slabá, stejně tak kamera a akční scény také nic extra nenabídnou, herecký projev většiny je spíš typický pro akční béčka, asi jsem zapomněl, že to má být další "van-dammovka"/// Shrnutí: Hraje si to na víc než to ve skutečnosti je, tedy průměrný akčňák a občas to docela funguje. Nenudil jsem se, ale nijak překvapený taky nejsem. Film jsem si dlouho šetřil a jsem už trochu náročnější než před 15 lety. Tehdy bych byl asi spokojenější./// Celkem 59%/// ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama