Reklama

Reklama

Když mu bylo sedm let, odebrali ho matce a podrobili drsnému vojenskému výcviku. O třicet let později musí král Leonidas, vládnoucí řecké Spartě po boku milované manželky Gorgo, čelit děsivé hrozbě. Král Xerx požaduje, aby se mu Sparta podřídila, Leonidas však posly bez milosti shodí do studny. Je odhodlán bránit svou zemi i navzdory nepříznivým věštbám. Nikdo netuší, že věštbu zaplatil Thérón, který se spřáhl s Xerxem. Když rada odmítne Leonidovu výzvu, shromáždí král tři sta odhodlaných bojovníků a vydá se s nimi k pobřeží, aby se v úzké soutěsce Thermopyly postavil mnohonásobné přesile. Připojí se k nim také Arkaďan Daxos se svými vojáky. Zatímco se muži připravují k boji, Gorgo, kterou jeden z radních varoval před zrádným Thérónem, se snaží přesvědčit radu, aby Leonidovi vyslala na pomoc posily. Leonidas odmítne s Xerxem vyjednávat. Svou zemi nevydá do rukou nepřítele. Sparťané beze ztrát odrazí první perský útok. Zatímco Leonidas znovu odmítne s Xerxem vyjednávat, Gorgo se s velkým sebezapřením poddá Thérónovu chtíči, ve snaze získat ho na svou stranu. Podlý rádce ji však opět zradí. Zradí také uražený Efialtés, který Xerxovi ukáže, kudy by se jeho vojsko mohlo dostat Sparťanům do zad. Leonidas se odmítne vzdát, a tak se schyluje k rozhodující bitvě. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (2 014)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdičku za počítačovou grafiku. Jinak nuda, nuda, a ještě jednou nuda! Pohádka pro malé děti, potom ovšem nechápu, proč je tahle slátanina nevhodná do 18 let???? Nemám rád historické filmy, ale např. na film "Alexadr" se dalo dívat. Jsem rád, že jsem na to nešel do kina a že jsem v klidu mohl DVD vypnout a mohl tak pustit něco jiného. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že takovýhle typ filmů patos potřebuje, ale tohle už bylo místy opravdu příliš, überpatetické scény jak v (amerických) propagandistických snímcích. Ale vlastně je to logické, vždyť 300 je propagandistické béčko! Ahistorická komiksová agitka, která má ospravedlnit americký boj proti islámskému terorismu. Primitivnější zakódování už si ovšem tvůrci zvolit nemohli... ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Těžko o tomto snímku hovořit, mnoho detailů unikalo díky mé nepozornosti, ale on si ji bohužel nezasluhoval. Počátek byl čekáním na akci druhá část pak převážně čekáním na závěrečné titulky. Snyder splodil dítko, které je zklamáním po všech stránkách. Bylo to jako bych dostal místo Leonida odporného Ephialtea. Nejvíce jsm se těšil na vizuální stránku, zbytek šel vlastně stranou. jenže tyhle efektivní omalovávanky měly nejkrásnější scény již v traileru, zbytek filmu tak úchvatný neni, stačí se kochat zdejším fotoalbem. Byl jsem zvědav i na hudbu, jenže ta většinou byla rušivým elementem, do filmu vůbec nepasovala. Problém byly i příliš šroubovité dialogy, které sice nemají problém obstát na papíře, ale pro film se prostě nehodí. Z komiksu, který by byl převeden na plátno, bych měl radost, ale tohle je až moc koncipovano jako film, snímek který nefunguje. Fotografie, které jsem zhlédnul v různých časopisech vypadaly opravdu lákavě, postrádaly onu 'filmovatost', ale ze snímku to prostě není cítit. Líbí se mi soustředění na určitě spektrum barev a 'odsátí' zbytku, ale to je tak vše. Snyder selhává v základech. Jeho nová linie s královnou odbourává napětí, do děje je zapasována zbytečně, snímek s ní rozhodně nic nezískává, klidně bychom snesli její odstranění. Vypravěčův hlas je jen důkazem, že tvůrce nedokáže přenést slova do obrazu. Sakra lidi, už pochopte, že komiks a film - přestože jsou si částečně (obrazová struktura) podobní - jsou úplně něco jiného... Už Sin City doplatilo na přílišnou doslovnost. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Ten zatraceně cool look se mi okoukal už po první bitvě a to je to nejhorší, co se vám může stát. Nic jiného totiž Třístovka nenabízí. Chápu, že v komiksu to taky komplikovaností příběhu zrovna nehýřilo, ale tohle už byla vyložená šablonovitost (pošlou týpky, sparťani je vymlátěj, kecací vložka ze sparty, pošlou jiný, sparťani je taky vymlátěj, další kecací vložka... a tak furt dokola dokud už je prostě nevymlátěj). Vizualně krásné, příběhově prázdné výjevy... to je pro mě na hit sezóny málo. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Učili je nikdy neustupovat, nikdy se nevzdávat. Když padnou na bojišti za SPARTU, získají tu největší slávu.....“ Vizuální orgie připomínající obrazy Borise Vallejo - toto přirovnání mi připadá nejtrefnější. Choreografie je díky zpomaleným záběrům velice zajímavá. Zaostává jen příběh. Ale přes to se lehce přenesu. Co jsem očekával, to jsem dostal. Hrdinský epos, pohádku, na kterou se dobře dívá. Víc to nemíním ,,pitvat".... AGÓGÉ.... ()

Galerie (117)

Zajímavosti (101)

  • Před závěrečnou bitvou Leonidas (Gerard Butler) pronese, že se sejdou v pekle. Peklo však mají křesťané, pro Řeky to byl "tartaros". (Kroup4)
  • V jednom ze záběrů na Daxose (Andrew Pleavin) je vidět, že má na rameni jizvu po očkování proti tetanu. (Kumy)

Související novinky

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Sin City míří do televize

Sin City míří do televize

01.06.2017

Drsná comicsovka Sin City - město hříchu vydláždila v roce 2005 cestu ke Třístovce a k Watchmenům. Fanoušci ihned volali po dvojce, Robert Rodriguez s ní ale otálel dlouhých 9 let a nakonec vydělala… (více)

Romeo a Julie: Bitva u Verony

Romeo a Julie: Bitva u Verony

22.03.2015

Dopočítat se filmových zpracování nejslavnějšího Shakespeara není vůbec jednoduché. Adaptací jsou vyloženě desítky, v paměti ale nejspíš máte tu od Baze Luhrmanna a možná podivnost Tromeo and Juliet… (více)

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

19.08.2013

Produkční společnost Legendary Pictures založil v roce 2000 „vlk z Wall Street" Thomas Tull poté, co shromáždil 500 milionů dolarů z kapes soukromých investorů. Legendary podepsalo smlouvu se studiem… (více)

Reklama

Reklama