Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chris Pratt (Joseph Gordon-Levitt) byl hvězdou středoškolského hokejového týmu. Až do oné osudné noci, kdy za volantem přecenil své možnosti. Po tragické nehodě zůstali dva mrtví spolužáci, zmrzačená přítelkyně a on sám s trvalými následky po těžkém zranění hlavy. Dnes pracuje jako noční uklízeč v místní bance, bydlí v podnájmu se slepým přítelem a bývalým kriminálníkem Lewisem (Jeff Daniels) a snaží se překonávat svůj mentální handicap, projevující se neustálými výpadky paměti. Díky svému zaměstnání se stává snadným terčem bandy, jež chce banku vyloupit. (Televize Seznam)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (122)

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý příběh, zpracovaný bez větších chyb. Nejedná se o žádný herecký koncert, nápaditý scénář, revue plnou hlášek, zvratovou exhibici nebo dílo se šokující pointou. Jde o slušnou žánrovku se zajímavou dvojcí hrdinů, bez zrnka překvapení, s trochu moc dobrým koncem, a dobrou přestřelkouv bance, které by neškodilo trochu víc světla. Jediné, co vybočuje nad průměr, je vynikající soundtrack. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že je to z větší části hlavně drama o životě člověka, který má problémy s pamětí. Pokud čekáte nějakou zběsilou akční jízdu, honičky atd., budete zklamáni, protože trochu akce se objevuje jen na konci filmu. Mně absence akce tentokrát nevadila a snímek jsem si docela užil. Zase nějaké veledílo to nebylo, avšak dobře se na to kouká a díky střídmé stopáži děj příjemně rychle utíká. Jde prostě o takovou nízkorozpočtovější podívanou, která člověku nezůstane dlouho po shlédnutí v hlavě, takže je to slušný průměr na tři hvězdy, nic víc, nic míň. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Ačkoli zdejší hodnocení Komplice ukazuje spíše jako nějaký nevýrazný žánrový nadprůměr (opět bych se spíše přiklonil o objektivnějšímu hodnocení na imdb.com), jde o velmi stylovou a svižnou podívanou se sympatickými charaktery. Pro mne zazářil hlavně Jeff Daniels v roli slepce, kde působil velice sympaticky, ale i Joseph Gordon-Levitt ukazuje co v něm je. Zápletka sice není ničím příliš objevná, ale je zabalená do tak zajímavé omáčky, že se prostě člověk musí bavit. Určitě doporučuji jako skvělý a chytrý thriller. ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Neviem si pomôcť, ale tento film u mňa nezanechal žiadny mimoriadny dojem. Je príliš nudný a blbosťami strpčovaný a už preto nemôžem dať tri hviezdy. Gordona-Levitta môžem, ale tu bol fakt na prd. Ak si môžem takýto výraz dovoliť. Ostatný herci to už ani nehovorím. Tí stáli za veľké makové. Réžia nič moc, scenár taktiež...ani neviem, čo tu stálo za zmienku. Dve hviezdy dávam...ani vlastne neviem za čo. Možno z pocitu, že jedna je málo... 50% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

O tento film som zakopol viacmenej najmä kvôli Josephovi Gordon-Levittovi, ktorý patrí medzi mojich obľúbencov. No a napokon sa z toho vykľula celkom dobrá dráma, dokonca s krimi zápletkou a aj fajnovou thriller atmosférou. Rozhodne nie som sklamaný a určite som sa nenudil, pretože tento film mal v sebe viac než len ostatné z tohto žánru. Na počiatku bolo poškodenie mozgu, na ktoré potom spoľahlivo nadviazal umelo vyvolaný pocit menejcennosti. A na takom niečom už sa dalo parádne manipulovať. Aby toho nebolo málo tak do Chrisovho života zavíta šarmantná Luvlee (teda Isla Fisher), a manipulácia je dokonalá. Treba oceniť skvelý výber postáv, dokonca aj Chrisov slepý spolubývajúci Lewis vniesol do príbehu ešte lepšiu symboliku. Takže celkový dojem určite nadpriemerný, aj keď na 5* tomu ešte niečo predsa len chýbalo (alebo bolo navyše?). ()

Galerie (46)

Zajímavosti (6)

  • Hokejový zápas, který Chris poslouchá v rádiu, je utkání NHL ze sezóny 2005/2006 mezi Columbus Blue Jackets a Detroit Red Wings. Komentátor zmíní hráče Pascala Leclaira, Manny Malhotru, Marka Hartigana, Trevora Letowskiho z Columbusu a Roberta Langa, Mikaela Samuelssona, Nicklase Lidstroma,Tomase Holmstroma z Detroitu. (Fugas.cz)
  • Aby byl Jeff Daniels jako slepý muž ještě více přesvědčivý, strávil nějaký čas v Michigan Commission for the Blind Training Center v Kalamazoo. Pozoroval a učil se základní dovednosti od slepých pacientů. (Fugas.cz)

Související novinky

Další těla pod Neesonovy náhrobky

Další těla pod Neesonovy náhrobky

19.02.2013

Březnový start natáčení se blíží a krimi-thriller A Walk Among the Tombstones rychle nabírá obsazení. Ale nejdříve stručně o projektu: film je adaptací jednoho ze sedmnácti románů, které uznávaný… (více)

Neeson vztyčí pár nových náhrobků

Neeson vztyčí pár nových náhrobků

20.05.2012

Božský Liam momentálně natáčí Taken 2 a má spoustu plánů do budoucnosti. Většinou se počítá s tím, že bude pokračovat v tom, co mu jde nejlépe – být ultimátní bad-ass. Výjimkou není ani thriller A… (více)

Reklama

Reklama