Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jestli se chcete pobavit s plejádou předních českých herců a stát se svědky humorných situací a záměn, nemohli jste zvolit lépe, než právě komedii autorů Jiřího Šebánka, Miloně Čepelky a režiséra Jiřího Chlumského. Příběh se odehrává koncem 2. světové války v malém českém městečku, z něhož prchají zbytky poražené německé armády. Němečtí důstojníci se ve strachu převlékají za vesničany, Češi zase v německých helmách pronikají přímo do německých transportérů. Tak se spustí lavina nečekaných záměn, převleků a přesunů, do nichž se rovným dílem zaplétají Němci i Češi, kominíci i černoši. Ve finále utíkají všichni před všemi... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (154)

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

"Ooh, mein Gott !!" Das stimt !! Leider.. Tradiční tuzemské zlehčování a špatné pochopení, potažmo uchopení, tématu v naprosto obludné grotesce.. On by ten samotný únik ke komedii jistě nevadil, pokud by to ovšem bylo alespoň trochu vtipné.. Tady se ovšem žádný Velký flám nekoná, byť na konci jak po flámu jednoho bolí hlava.. ()

Vaso 

všechny recenze uživatele

Žádné velké umění, ale lehká válečná komedie. Ukazuje humorně-absurdní pohled na válku probíhající v mikrovesničce kdesi v Čechách. "Nosný" příběh obsluhy lokomotivy připomíná Jirotkovo pověstné šlápnutí na začátek zasněžené klouzačky - krok už se nedá vrátit a jen těžko můžete uřídit další události. Tak nezbývá než držet rovnováhu a doufat, že zadek nedozná větší úhony. Jak tak pročítám "odpadové" komentáře, vidím, že to moc lidem nesedlo. Mě kupodivu ano a rád se na to dívám. ()

Reklama

Beky odpad!

všechny recenze uživatele

Vydržel jsem to hodinu!! Pak jsem musel odejít, protože mi tekly nervy proudem!! Film nudí od začátku až dokonce, asi až dokonce, neviděl jsem to celý jak píšu!! Nepamatuju si na jedinou vtipnou scénu, jedná se o komedii a jako taková by měla obsahovat množství vtipných scének, tady se ale tak neděje!! Ani po hodině jsem nepřišel na to, o co ve filmu běží, to že dojde k několika záměnám ( no a co ) jsem si ale všimnul!! Takže by se to mělo na konci zase dát nějak dohromady, všichni se zase převlíknou a bude to ok!! Nevim jestli to bylo náladou, ale já prožil neskutečný utrpení, film mě nutil přemýšlet o strašných věcech, které bych na Chlumským spáchal a to jen proto, aby už nic netočil...!!...0%!! Jednou větou: Film má v některých momentech velice pěknou kameru, to musim uznat!! ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Česká variace na výsostně francouzskou či britskou školu kostýmní situační komedie rámované druhou světovou válkou, která i přes skvostné herecké obsazení a pár dobrých vtipů a gagů nesahá svým hlavně britským (Haló, haló!) kolegům ani po kotníky. My to asi prostě neumíme... (Zajímavostí jistě je, že scénář napsal známý cimrmanolog Miloň Čepelka.) Podobné filmy: Kam se poděla sedmá rota?, Sedmá rota za úplňku, Návrat sedmé roty ()

quixote 

všechny recenze uživatele

Téměř idyla, kde se o válce, která ještě neskončila, pouze mluví. V prostoru mezi zámkem a vesnicí se motají němečtí vojáci, čeští ajznboňáci, kominík a americký pilot. Všichni se neustále – samozřejmě jakoby náhodou – setkávají, utíkají před sebou a vyměňují si uniformy. Oproti např. francouzským komediím tohoto typu tu většinou nefungují gagy a situační komika; většinou působí nepřirozeně a chtěně. Tam, kde by film měl mít spád, drhne, a divák má tak bohužel dost času podivovat se nad tím, jak jsou některé situace přitažené za vlasy, ačkoli tento žánr dovoluje leccos... Škoda: určitý potenciál to mělo, ale výsledek je mírně řečeno hodně rozpačitý. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení probíhalo v městečku Jevišovice a Černínu. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Americký kotlář byl ve skutečnosti český letoun Zlín Z-526ASM Akrobat. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama