Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před dvaceti lety malý George jako jediný přežil havárii letadla, které se zřítilo uprostřed africké džungle a při níž zahynuli i jeho rodiče. Dítě vychoval moudrý mluvící gorilí samec Op. George v džungli získal i další přátele - tukana Tookieho a slona Shepa. Dvacet let poklidného života minulo a nastává doba změn. Na jeho území se objevila půvabná cestovatelka Uršula Stanhopeová. Ta z touhy po dobrodružství opustila San Francisco a vydala se i s malou výpravou do afrického pralesa. Do stejných míst shodou okolností zamířil i její snoubenec, nesnesitelný Lyle Van de Groot, se dvěma dobrodruhy. Cíl jejich cesty je ale jiný, chtějí ulovit pověstnou bílou opici. George se do Uršuly, kterou zachrání před útokem lva, když její snoubenec zbaběle omdlí, okamžitě zamiluje. Uršula si po návratu domů postupně uvědomuje, že Lyla nemiluje, objektem jejích tužeb je George. Ten se vrací do Afriky, aby zachránil Opa, kterého unesli Lylovi kumpáni. Netrvá to však dlouho a objeví se tam nejen Uršula, která mezitím pochopila, že George opravdu miluje, ale také Lyle, s nímž bude muset George svést rozhodující bitvu. (TV Nova)

(více)

Recenze (236)

Tempest 

všechny recenze uživatele

Film, který mě zaručeně vždy pobaví. Výborná parodie Tarzana, kde je všechno možné, jako například hádky hereckého osazenstva s vypravěčem. Výborný Brendan Fraser s jeho společníky mluvící gorilou a slonem, který se chová jako pes. Film rychle uběhne, příběh se zčásti odehrává v džungli a zčásti ve městě. Pro každého, kdo chce vidět dobrou oddychovku. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Brendan Fraser má břišáky, v Africe ztroskotal coby nemluvně, v dospělosti tu poznal roztomilou Leslie Mann a hraje další švihlou postavu, ostatně v natvrdlé poloze ho máme asi nejraději. Fraser nikdy nekopal první ligu, nejvíc se proslavil spolehlivým akčně-drsňáckým Rickem, který bojoval proti Imhotepovi, mumiím a dalším šeredám, ale ještě předtím tvůrci jeho postavy vrhali do výstředních situací. Stejně jako v tomhle dobrodružství, které má solidní tempo a svého času slušně vydělalo. A přesně zapadá mezi potrhlé komedie Carreyho nebo Sandlera, kterým se v druhé polovině 90. let tak dařilo. Výsledek si užijí děti a bez následků ho snesou i jejich rodiče. ()

Reklama

little_kitty 

všechny recenze uživatele

Ako nechápem prečo tento film je tak kritizovaný. Nie, nemá prehlbokú myšlienku ale ako komédia je to úplne super. Má to všetko. Sympatického hlavného hrdinu, krásku, súbor namysleného pracháča s dobrosrdečným jednoduchším chudobným Tarzanom :D, skvelé hlášky, obstojné triky (na komédiu), inteligentný humor aj trápne momenty s odpadávajúcimi pohoršenými nóbl paničkami a dej ktorý človeka túžiaceho po oddychu nenudí (ak vás to nudí pozrite si psychodrama a zanevrite na komédie). ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Když se nad tim tak zamýšlím, tak zjišťuju, že herectví je naprosto silly záležitost. Co děla herec? Herec ze sebe dělá pitomce, pitvoří se a dělá kašpara před kamerou a spoustou lidí, co u tý kamery je a pak další hromada pitomců jde do kina nebo si sedne k bedně, a čučí na toho pitomce v tom filmu. No, není to absolutně názorná ukázka, how absurd and silly is human condition? Samozřejmě jsou i světlé výjimky, kdy ze sebe herec nedělá pitomce, a ani já pak nemám pocit, že sem pitomec, když se na něco dívám, ale na todle se může člověk koukat i bez zvuku, a pozná hned, how silly it is.... ()

svik 

všechny recenze uživatele

Naprosto povedený Tarzan. Brendan Fraser byl úžasný vždycky semi líbí ja hraje, ale tohle byla bomba smál jsem se ješte hodně dlouho potom. Ve spojení s vystrašenou Leslie Mann to byl koncert , který se nezapomíná. Poto ty dva pitomci , kterí vyváděli různé lumpárny tak ty mne taky dostali . No prostě ve spojení se všemi herci to byla podívaná pro celou rodinu a ještě víc.... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (17)

  • Malé opičce, která hrála Georgeho (Brendan Fraser) mazlíčka, museli dát tvůrci kvůli nepřetržité erekci malé bikini z kůže. Ve filmu si jich je i možno všimnout. Uvedl to sám Brendan Fraser v pořadu Grahama Nortona. Na otázku: "Jak se mu pracovalo s opicí?" odpověděl: "Malej zm*d!" (ČSFD)
  • Orangutan, ktorého môžeme vidieť hneď v úvode filmu, nežije v Afrike, ale v Ázii. Levy, hoc žijú aj v Afrike, nežijú v pralesoch, ale na savanách a púšťach. Slon, ktorý bol použitý pri natáčaní, nebol africký, ale ázijský. (ČSFD)
  • Ursula (Leslie Mann) a její rodiče v tomto filmu jsou obyvateli San Francisca v Kalifornii. Shodou okolností je San Francisco ve skutečnosti rodným městem Leslie Mann. (lucius789)

Reklama

Reklama