Reklama

Reklama

Vzrušení začíná ve chvíli, kdy dobrodružství ožívá! Ben Stiller vévodí hvězdnému komediálnímu obsazení v roli Larryho Daleyho, bývalého nočního hlídače v Přírodovědném muzeu, ve kterém výstavní exponáty po setmění ožívají. Nyní však Larry se svými nočními přáteli čelí novým nebezpečím v Smithsonově institutu, kde poněkud rozmrzelý egyptský faraón odhaluje svůj ohavný plán převzít vládu nad muzeem… a pak i nad celým světem! (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (495)

Falko 

všechny recenze uživatele

50%. Jednotku som videl dost davno, ale pamätam si, ze sa mi pacila viac, ako dvojka. Neviem, cim to bolo, ale uz mi to neprislo take vtipne, nepomohol tomu ani Ben Stiller, ktory ma vzdy rozosmial, ale musim uznat reziserovu snahu o zabavu, vela vizualnych efektov a hlavne skvelu hudbu Alana Silvestriho. Z mojho pohladu najväcsiu radost z tohto filmu budu mat deti, pre dospelaka to moze byt nudne. ________ Ben Stiller - (Larry Daley) +++ Amy Adams - (Amelia Earhart) +++ Owen Wilson - (Jedediah) +++ Hank Azaria - (Kahmunrah / Abe Lincoln) +++ Robin Williams - (Teddy Roosevelt) +++ Christopher Guest - (Ivan Hrozný) +++ Alain Chabat - (Napoleon Bonaparte) +++ Jon Bernthal - (Al Capone) +++ Steve Coogan - (Octavius) +++ Ricky Gervais - (Dr. McPhee) +++ Bill Hader - (George Armstrong Custer) +++ Eugene Levy - (Hlas Alberta Einsteina) +++ Johah Hill - (Brandon / Brundon - nočný dozorca) +++ Produkcia: Shawn Levy, Chris Columbus +++ ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónovTržby USA $177,243,721Tržby Celosvetovo $413,106,170Tržby za predaj Blu-ray v USA $11,674,546 //počet predaných kusov 585,023Tržby za predaj DVD v USA $51,481,903 //počet predaných kusov 4,083,829║ Nehorázne vatový príbeh, ktorý z 3/4 fakt nemá čo ponúknuť, dej pravežne otravuje, zábavnosť skoro žiadna a iba záver ako tak uspokojí, jedna z mála vecí čo poteší je sympatická Amy Adams a malý trasúci sa Einstein, ináč veľký priešvih. /30%/ ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Věřím, že pro Američany to může být zábava, mně tahle komedie a lá Mumie příliš nenadchla. Role Amy Adamsové alias Amélie Earhartové je plochá a sebeparodující (neplést se sebeironií). Na filmy Bena Stilera (a je jedno, zda je točí jako režisér nebo herec) jsem zřejmě už stará.A tak uznávám, že nejvíc se mi líbily triky v galerii s obrazy (a sochami, heh) - fotka z poválečné Ameriky, pop-artový obrázek, moderní obrazy... Na usínání dobré, jinak nuda. A teď koukám, že napřesrok bude trojka... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Chybou dvojky je že už to nie je hravé, že už to nie je zábavné a že je to robené na silu, bez nejakej ujasnenej predstavy o čom by to malo presne byť a čo tým vlastne chceli tvorcovia povedať. Zápletka ktorá je na svoju jednoduchosť neskutočne naťahovaná, je kameňom úrazu celého filmu. Vďaka nej sa vytráca magickosť a zostáva akýsi konštrukt situácií, v ktorých postavy utekajú z miesta na miesto, kecajú a snažia sa byť vtipný a pri tom neponúkajú nič čo by sme už pred tým nevideli. Po všetkých stránkach zbytočný film, ktorý nezachraňujú ani šteky slávnych hercov a herečiek a už vôbec nie odkazy na hviezdne vojny. Ben Stiller sa celý čas tvári ako keby hlúposť toho filmu pociťoval. A Silvestri sa bohužiaľ len opakuje. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Spolehlivý kasaštyk pro celou rodinu, část druhá. Jak jinak - větší, vyumělkovanější, s novou ženskou hrdinkou, a - jak jinak - stále o tomtéž. Když pominu, že Amelia Earhart vypadala podstatně víc jako Hilary Swank než jako Amy Adams, druhá jmenovaná je typickou silnou, citlivou a pohlednou hrdinkou, která v tomto typu filmů pomáhá nacházet to, co je v životě důležité (což tedy dělá v úvodu a závěru filmu i Robin Williams, ale znáte to, je to druhý díl, takže... ;)). Čili opět žádné překvapení, snad kromě toho, že Hank Azaria už není se šlapáním si na jazyk ani zdaleka tak vtipný jako v American Sweethearts:) I ta hromada všelijakých postaviček už byla moc velká a rutina se stala přeplácanou. Vizuálně je to opět bez chybičky, ale celkově to hůř funguje - souboj hlídačů Stillera a Hilla byl asi nějaký kamarádský kšeftík, protože se svým humorem od zbytku filmu liší jako den od noci. Pokud jde o hudbu, tak Alan Silvestri se stal obětí své skvělé práce na Mumii 2, protože jeho hudba tady zní jako kopie už slyšeného. A to je ostatně příznačné pro celý film... váhal jsem, jestli nepodržet šedesátku, kterou jsem dal prvnímu dílu, ale deus ex Lincoln to nakonec pošle o kousek níž.. 50% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (20)

  • Motocykl, který Larry (Ben Stiller) používá při útěku, je vzácný 1942 Harley Davidson XA Military s vojenským ventilem 750cc na straně a s oddělenými sedačkami a připojeným přívěsným vozíkem. Harley je kopie německých vojenských motocyklů BMW/Zundapp. (willy1)
  • První film, který se natáčel v muzeu Smithsonian Institution. Štáb zde mohl natáčet pouze týden. (willy1)

Související novinky

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama