Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1949 a milovnice jídla Julia Childová se stěhuje se svým manželem do Paříže. Být ženou v domácnosti ji však nebaví, a tak se začne věnovat své zálibě, vaření. Anglicky psané kuchařky v Paříži nenajde, a tak se pouští do studia starých francouzských kuchařských knih. O více jak deset let později vychází její kuchařka a Julia Childová se stává celebritou v kulinárním světě. New York 2002. Třicetiletá začínající spisovatelka Julie Powellová, která zrovna pracuje na městském úřadě a pomáhá rodinám postiženým newyorskou tragédií, se jednoho dne rozhodne, že během roku uvaří všech 524 receptů z klasické kuchařky paní Childové. A o svém projektu se rozhodne psát blog. Ten je po těžkých začátcích úspěšnější a úspěšnější. Chodit do práce a k tomu vařit tolik jídel je však obtížné. Julie je svým projektem čím dál více posedlá, nemluví a nepřemýšlí o ničem jiném, ve volném čase jen vaří. Přestává si rozumět s manželem a ten ji nakonec opouští. Je jen na Julii, aby urovnala jejich vztah a dotáhla svůj blog do úspěšného konce. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (387)

Brouk 

všechny recenze uživatele

Mám velkou slabost pro "kulinářské a požitkářské" filmíky, kde se dobře vaří, stoluje a popíjí.... Hlavní hvězdný trojlístek Amy Adams, Meryl Streep (s příšerným nacvičeným hlasem) a Stanley Tucci odvádí velmi dobře svou práci ovšem velmi zdatně je doplňuje čtvrtý - Chris Messina. Fim nemá komplkovaný příběh, uchvátí ovšem svým poctivým přístupem a vystihutím atmosféry... 70% P.S. Myslím, že si napodruhé vychutnám film ještě víc.... ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Strašně natahovaný, ale fakt zbytečně. Ten příběh s prolínajícími dějovými liniemi by nemusel být tak k zahození, kdyby to nebylo všechno tak sterilní, povrchní a utahaný. Pro dívky a ženy to není film k zatracení, protože to v sobě mixuje Prostřeno, moderní romantický film a dobový film s francouzským šarmem. Já jsem se ale nebavil, takže za mě 2 hvězdy. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Julie Powell vařila podle knihy ,,Zvládáme umění francouzské kuchyně“ od Julia Child. O svém počinu psala blog , jenž vzbudil veliký ohlas. Proto napsala knihu Julie a Julia, která vyšla v roce 2005.…. TO JEN PRO POŘÁDEK, ABYCH SE V TOM NEZTRATIL. Dva příběhy vyprávěné souběžně, oba milé, skvěle obsazené a plné jídla. Takový kuchařský životopis, ve kterém vyčnívá svérázná dáma M.Streep, která se neohroženě pouští do vaření. A samozřejmě milá a sympaticky obyčejná A. Adams, která vaření bere jako útěk od každodenních starostí. N.Ephron tenhle žánr ovládá a tento film není výjimkou. A tak nejhorší na tom všem je zjištění, že jsem dojatý z knihy o vaření. Stáří prostě nezastavíš, takže co takhle vyzkoušet třeba ,,Hovězí po burgundsku“. Připravte si ......, ale hlavně se nezapomeňte BAVIT A UŽÍVAT SI, PROTOŽE NA TOM JEDINÉM ZÁLEŽÍ!!! Samozřejmě když vaříte! Bon Appetit! PŘÍBĚH ***** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ * ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Pridajte 200 gramov atmosfery podmaniveho Pariza polovice 20.storocia, 150 gramov ocarujuceho bytiku v Queense zaciatkom 21.storocia, pol kila neuveritelne vybornych hereckych vykonov vsetkych zucastnenych, kilo vynikajucich vtipnych hlasok, 300 gramov skvelo vyzerajucich receptov a k tomu prenadhernu hudbu. Ked toto vsetko zmiesate dokopy, vznikne vam v hrnci absolutne lahodny mastepiece, ktoremu nie je mozne oddolat. Viete kedy viem, ze je film podla skutocnej udalosti dobry? Ked sa neviem dockat konca filmu, aby som si nasla na nete vsetky mozne informacie o zucastnenych osobach. A viete kedy este? ked si budete chciet navarit cim skor co najviac receptov od Julie :) ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Dnes vaříme s Norou Ephron a jejími dvěma speciálními hosty Julií a Julií propojené spolu přes historický telemost a za pomocí tohoto snímku, který se snaží tvářit jako kulinářská hříčka o tom zda mohla reálně Julie potkat Julii. Julie and Julia je zvláštním snímkem snažícím se trošku nemotorně sdělit, že láska prochází žaludkem a na pomoc je povolána příjemná retro atmosféra, jenž prezentuje Streepová v konfrontaci s uspěchanou moderní dobou za níž kope Amy Adams. Podmanivý byť nevyvážený double-feature snímek spojený několika prvky, které by měly rádoby propojit oba životy v jeden osudový dotek. Ale daří se to jen napůl. Příjemné posezení u něhož zrazuje prázdný žaludek, který se přeci jen při odchodu z kina zaručeně ozve. 7/10 ()

Galerie (41)

Zajímavosti (22)

  • Obě herečky, Meryl Streep i Amy Adams, musely před natáčením absolvovat hodiny vaření. Streep přiznala, že jich několik vynechala, protože si prý bláznivě myslela, že umí vařit. (Ernia)
  • Komik napodobující Julii Child v televizní show je Dan Aykroyd. (CliffLee)

Reklama

Reklama