Reklama

Reklama

Druhý muž

  • USA The Other Man (více)
Trailer

Obsahy(1)

Podvedený manžel může mít pro svého soka jen jediný trest... Šéf britské softwarové firmy Peter (Liam Neeson) žije ve šťastném manželství s návrhářkou módní obuvi Lisou (Laura Linneyová). Po její předčasné smrti na rakovinu však zděšený Peter náhodou zjistí, že žena měla milence jménem Ralph. Od té chvíle je posedlý myšlenkou na to, jak záhadného muže vypátrat a zabít. Podaří se mu podle odesílaných e-mailů odhalit jeho celé jméno a adresu. Ralph (Antonio Banderas) je uhrančivý španělský elegán, který pobývá v Itálii. Peter se s ním začne inkognito setkávat v šachové kavárně a během „přátelských" rozhovorů vyslechne všechny detaily o Lisině nevěře. Zjistí i něco navíc, totiž že Ralph oblouznil Lisu s pomocí lží. Vystupuje sice jako zcestovalý boháč, avšak ve skutečnosti je to obyčejný uklízeč, který se může pochlubit jen dluhy a kriminálem... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Zjistit po smrti manželky, že měla milence, musí být další rána. Odpustit a zapomenout nebo to dát sežrat aspoň milenci? Neeson se rozhodl pro druhou variantu a postupem času zjistil, že ten milenec je vlastně ubožák, co si jen na něco hraje. To je snad ještě horší zjištění. Neeson standardně dobrý, Banderas neskutečně slizký, ale tak to asi mělo být, aby nebudil moc velké sympatie. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Film akosi o ničom, alebo som aspoň nepochopil konanie Neesonovej postavy a o čo mu vlastne išlo. Takisto dosť zvláštne spracovanie od režiséra, keď po úvode zrazu vidíme ako Neeson vyhadzuje šaty zo skrine a netušíme, čo sa stalo, či Linney odišla alebo zomrela. Zrejme chcel byť originálny a nie všetko polopatisticky predhadzovať divákom, no stačil by aj titulok "O 6 mesiacov neskôr", lebo netušíme, či je to na druhý deň po predchádzajúcej scéne alebo po roku. A Neeson mohol zahrať smútiaceho manžela aj o čosi lepšie, lebo to skôr vyzeralo, že sa smeje a nie plače. No on prišiel o svoju Natašu až rok po natočení tohto filmu, takže to vtedy asi nevedel tak precítiť. ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

3 hvězdy dám. Nebylo to zlé. Zajímavý námět, akorát to bylo zahrané bez jakýchkoliv emocí či náznaku napětí. Délka filmu 80 minut taky není nikterak závratná. Myslim si taky, že pokud je film, ve kterém hrajou taková esa jako Banderas, Neeson a Linneyová, tak to musí být pecka. Což tento film rozhodně nebyl. 55% ()

dewil21 

všechny recenze uživatele

Neeson je kvalitní herec, ne vždy hraje v kvalitních filmech, ale vždy hraje přirozeně a zanechá příjemný dojem. Role mu sedla, sice by se mi asi víc líbilo, kdyby po Banderasovi sáhl přes šachovnici a zardousil ho, ale to by pak nemohla přijít ta katarze na konci. Banderas není mým oblíbencem, role uklízeče a tlučhuby, co se snaží budit nóbl dojem, mu kupodivu slušela. Snímek určitě neaspiruje na drama roku, myslím, že to ani záměrem nebylo, je to spíš komorní emotivní film, kde nedochází k žádným prudkým zvratům, šokující odhalení i silné emoce se prolínají se záblesky z minulosti a dávají divákovi prostor a čas pochopit proč Peter pátrá po milenci své mrtvé ženy a proč nakonec přijde na oslavu, proč Lisa žijící v dokonale harmonickém svazku podléhá italskému svůdníkovi a proč se k tomu sama nakonec "dozná", proč Ralph nakonec není takový svůdník ale vlastně docela chudák...Takže jediné co nechápu - proč je tam Georg? ()

Galerie (36)

Zajímavosti (6)

  • Film sa natáčal v Londýne (Hounslow), Ely (Anglicko, Veľká Británia) a v Miláne a pri jazere Como (Taliansko). (Arsenal83)

Reklama

Reklama