Reklama

Reklama

Televarieté

(pořad)
Komedie / Hudební
Československo, 1970, 74x75 min

Scénář:

Vladimír Dvořák

Účinkují:

Vladimír Dvořák, Jiřina Bohdalová, Vladimír Krška, Naďa Urbánková, Marie Rottrová, Jana Kratochvílová, Jiří Korn, Eva Pilarová, Petra Černocká (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Recenze (126)

mh.mail 

všechny recenze uživatele

60% - Výstupy Vladimíra Dvořáka a Jiřiny Bohdalové, mezi které byly vsouvány různé písničky a jiní estrádní umělci. Já vím, že to bylo naopak, ale takhle jsem to tenkrát cítil já. Humor VD byl inteligentní, i když dost často šlo o době poplatnou satiru (což se projeví především při shlédnutí v současnosti opakovaných dílů), JB zdárně sekundovala. I když spousta gagů dělá dojem improvizace, jednalo se o dopředu vymyšlené a pečlivě nazkoušené kusy. V každém případě nadprůměrná zábava (myslím ty spojovací gagy, estrádní čísla nehodnotím). ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

>Normální< zábava pro stáda >telat< z dob nenormálního a nezábavného husákovsky normalizačního (pseudo)kulturního bahna. S odstupem času snad i místy (s kouzlem nechtěného) zábavné. Tenkrát bráno bez možností volby jako snad ještě bezmyšlenkovitě snesitelná - protože vpodstatě apolitická >kultura< pro lid na sobotní večer po >poctivé práci< pro vlast a socialismus. Kdo nezažil, nepochopí... Dlužno ovšem uznat, že moderátorská dvojice působí ve srovnání s dnešními >baviči< téměř coby vrchol humoru a inteligence. Jak tohle hodnotit (?)... :-/ . . . Tož jen za tu Jiřinu s Vládíčkem snad tedy pak ta druhá hvězdička... - - - P.S. Upřimně ale řečeno - co tyhle estrády vůbec mají co dělat na "filmové" databázi, že... - - - - - (Poprvé vídáno kdysi tenkrát ve varietních časech, kysele osvěženy vzpomínky díky čétéčku 22.10.2008, komentář zde jako devátý - 22.10.2008) ()

Reklama

Marthos 

všechny recenze uživatele

Dramaturgické oddělení zábavných pořadů tehdejší Československé televize stálo a padalo se "svými" hvězdami. To vystihuje i vysvětlitelnou kvalitativní hodnotu pořadů, jejichž úroveň stoupala a klesala v rámci popularity tzv. konferenciérů, průvodců večerem. V případě TELEVARIETÉ a ještě několika dalších se zdá být nevýslovným štěstím aktivní účast a de facto i samotná scénáristická příprava osobnosti, bez níž by televizní tvorba sedmdesátých až devadesátých let byla pouhým stínem vlastní existence. Tou osobností nebyl nikdo menší, než Vladimír Dvořák, pro něhož se oblast humoru a zábavy stala nejen milující profesí, ale zejména vyplněním životního snu. Druhou polovinou úspěchu tohoto pořadu byla herečka Jiřina Bohdalová, která se vedle Dvořáka dokázala prosadit jako výborná glosátorka anekdot a se stoupajícím počtem epizod i jako nenahraditelná partnerka. Defilé krátkých scének z manželského, sousedského a pracovního soužití nepostrádá pečlivou pointaci a zejména bravurní přesnost lidských charakterů, perfektně odezíraných ze života. Vyplňující pěvecká a taneční vystoupení dnes sice postrádají aktuální nadčasovost a často zůstávají uvězněna v době svého vzniku, byť nepamětníkům připomenou řadu špičkových zpěváků na vrcholu kariér. Palčivý pocit absence tohoto pořadu vyvstává zejména v současnosti, kdy se zdá, že odchodem osobností typu Dvořáka nebo Horníčka definitivně skončila éra kultivovaného humoru. Je to ztráta nejen pro nás, ale především pro budoucí generace, jež ochuzeny o tyto velikány, přicházejí o vzácný dar moudrého klaunství. ()

oskiii odpad!

všechny recenze uživatele

Bolšan Dvořák (nechápu, jak někdo může napsat, že se trefoval do režimu, když on sám byl kovaný soudruh a věrný slouha bolševika) v kombinaci s vlezlou Bohdalovou. K tomu přehršel uvedomělých soudruhů. Odpadní estrádní zábava, která by měla být vymazána z archivu. Hitparáda pokřivených posluhovačů každého režimu. ()

Havala 

všechny recenze uživatele

Kontrast s dnešní TV zábavou - toto dnes už komerčně netáhne, proto se taky nic podobného netočí. Masivní přejímání U.S. vzorů ve vysílání - nic proti tomu, amíci dobře vědí jak zabavit lidi, pro mě to ovšem znamená stop sledování televizních pořadů - přepnul jsem na offline projekce HD kousků. Vzpomínám, jam jsem ležel na koberci řed naší Salimou a hltal ty suprové scénky od pana Dvořáka a paní Bohdalové za hlasitého smíchu našeho dědy. Je dobře, že se tyto pořady sem tam vracejí na obrazovky, bohužel už nejsem školní dítko a tak čas na sledování je ten tam. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (11)

  • 46. a 56. vydanie Televarieté boli vysielané ako hlavné silvestrovské programy. (Raccoon.city)
  • Ač by se zdálo, že vystupování V. Dvořáka a J. Bohdalové je improvizace, není tomu tak. Scénář byl přesně napsaný a i ty nejhumornější situace, které se mohou zdát, právě jako improvizované, byly dlouho zkoušeny. (Elisebah)

Reklama

Reklama