Reklama

Reklama

Film 13 přináší příběh bezelstného mladého dělníka, který ukradl obálku, jež v sobě ukrývá návod na zázračné zbohatnutí. Mladík se tak nevědomky ocitá ve společnosti nebezpečných tajných hráčů, kteří hrají podivnou hru, kde se dá hodně vyhrát, ale ještě víc ztratit. 13 – to je strhující příběh o štěstí, příležitosti, ztrátě nevinnosti a vztahu mezi mocí a penězi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (324)

666teen 

všechny recenze uživatele

Hele Gélo, to byl tvůj nápad, natočit dvakrát stejnej biják? Ses přestěhoval do Ameriky a Robík Rodrigéz ti poradil, že jemu to prošlo? Nebo potřebuješ tu obsáhlou látku o olympijské disciplíně carských důstojníků řádně vytěžit? Ok, zvolíme variantu: " za víc peněz, míň muziky". Tohle to dává smysl, jedině v případě, že ti tam všichni ti borci pózovali za polívku. Čemuž konkrétně u pana bílého Stathama a černého Padesátníka nevěřím. Orgány uklidit, honírna zavírá. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Bez pribehu, bez emoci chladne avsak upocene pusobi tento remake, ktery i pres hvezdne obsazeni, nedokaze nabidnout nic jineho nez kruh lidi na hlavu si miricich zbrani a zirajic na zarovku spidermana. Film nema dynamiku, nema zadny naboj (krom tech ktere proletavaly hlavama ucinkujicich). Tento snimek se zaradi opet mezi dalsi zbytecne remaky a poletech az si lide budou vypravet o ruske rulete, jako prvni je napadne Kaiser a Labus. Nic vic. ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Jak už to tak i někteří z nás mají, číslo 13 je pro ně opakem tragédie, smutku a neštěstí. Jsem mezi nima a to především skrz den zrození legendy Figuska! Klučík i tady měl celkem šťastnou volbu při výběru čísla na nátělníku... Ovšem jak triko s číslem sundal, pak....... No, pusťte si to a uvidíte, jak že to vlastně vše dopadlo. Za mě určitě jde o supr nápad, kterej je příjemně dlouhej a hlavně pro jeho neustálí napětí, ani na chvíli nenudí. O obsazení netřeba nic říkat, pač je luxusní! Za mě především palec nahoru za koho jinýho než Majkího Rourka! 65% ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Původní film Géty Babluaniho "13 Tzameti" s českým všeříkajícím názvem "Ruská ruleta" z roku 2005 byl natočený černobílou kamerou ve stylu noir filmů. Nevím co režiséra vedlo natočit si znovu svůj film. Oproti originálu je pro mě minusem atmosféra, která použitím barvy není taková ponurá. Holt dvakrát vstoupit do téže řeky nejde... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobnost, že by v hned prvním kole z každého revolveru vyšel výstřel a sázkaři by se museli rozjet ve svých Lambech a Bentleyích zpátky k domovům je velice nízká, ale matematicky ji vyjádřit lze. Ovšem dokáže mi někdo spočítat pravděpodobnost toho, že tam v nejlepším napochoduje Bursík a odšroubuje jim žárovku v pavoučí lampě s tím, že není šetrná k životnímu prostředí..? Na to by nestačila ani Kolmogorova axiomatická definice.. Ve své podstatě je 13 zcela triviální příběh, s do mrtě vyčerpaným námětem (možná jen ten Rourke tam byl navíc), zajímavými hereckými výkony (Winstone, Zayas, Shannon na "empiru") a několika menšími logickými mouchami (proč po výslechu policie třináctku nesledovala a copak asi najde pitva v žaludku kromě projektilů?), ale čert je všechny vem, hlavně že si Jason ve slušivém kloboučku rozšířil svoji sbírku plyšáků.. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Do úlohy detektíva Larryho Mullana bol pôvodne obsadený Ray Liotta. Svoju účasť musel kvôli pracovnej zaneprádznenosti odrieknuť, a tak ho nahradil David Zayas. (m.a.t.o.)
  • Natáčení probíhalo v americkém státě New York v lokalitách White Plains, Crestwood, Fleetwood, Mont Vernon a New York. (Terva)

Reklama

Reklama