Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkušený policista Nick Pulovski přijde při přestřelce se zloději aut o svého stálého partnera. Poručík Garcia mu jako náhradu přidělí Davida Ackermana, nezkušeného mladíka z bohaté rodiny, který se snaží vymanit z ochranného vlivu svých rodičů. Pulovski, posedlý myšlenkou na dopadení šéfa zlodějského gangu Stroma, není novým partnerem příliš nadšen. Když banda přepadne kasino, čekají na ně Nick s Davidem přímo v trezoru. Mladík však nedokáže vystřelit na Stromovu milenku a vinou jeho váhání lupiči opět vyváznou, tentokrát dokonce s Nickem jako rukojmím. Slušňák David se konečně odhodlá k ráznému a tvrdému postupu. Vydá se po parťákovi pátrat a za sebou nechává spoušť. Přes řadu problémů se mu ho podaří najít a zachránit. Společně pak pronásledují prchajícího Stroma a jeho milenku. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (127)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Úderná, byť trochu odlehčená záležitost, která chce udělat dojem: Je ultrachlapská, tím pádem i ultradrsná ... a chce se mi napsat ještě ultrahloupá - ale to Clintu Eastwoodovi přece jenom nemůžu udělat. Je to celé prostě trochu přes čáru - neukotvený příběh, který se nedá brát ani jako thriller ani jako komedie. Možná by milému "Zelenáči" prospěly výraznější parodické prvky ... možná by měl vůbec největší úspěch jako čistokrevná parodie - alespoň u mě určitě. Takhle to vidím jen na ne zcela přesvědčivé 3* ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Kdo zná filmografii Clinta Eastwooda musí si říct něco jako: "Eastwoodovka" (hlavní hrdina policajt, polské jméno, sem tam dostane na budku, jinak drsnej...). Osobně mám Zelenáče rád pro jeho humor a hlášky... Prostě "takový už se dnes nedělaj". Film má u mě také jeden kuriózní fil a to tím že byl viděn v kině kde díky promítači-debilovi co nezvládl výměnu kotouče jsem při prvním shlédnutí přišel o nejakčnější scénu skoku autem z explodující budovy... No reklamace se v kinech tenkrát moc nenosila a tak jsem na film musel hned 2x za sebou :). ()

Reklama

Haymar 

všechny recenze uživatele

Zelenáč byl dobrej v době svýho vzniku... a je dobrej pořád! Eastwood je jak za kamerou tak i před ní zase naprosto v pohodě, s přehledem vede herce a zároveň sype z rukávu jednu hlášku za druhou! Hodně se povedlo i herecký obsazení: ústřední buddy-duo Sheen/Eastwood sedí jak zadnice na hrnec a tandem Julia/Braga jsou záporáci přesně jak mají být! ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Chcem záruku, že sa môjmu synovi nič nestane.“ – „Ak chcete záruku, kúpte si mixér.“ Nahláškovaný buddie movie, ktorý vôbec nie je vtipný. Charlie Sheen bol na prelome 80. a 90 rokoch začínajúca hviezda a Clint, ten už bol hviezda zabehnutá. Spolu im to ale príliš neklapalo. Chémia medzi nimi bola veľmi slabá, a nedopomohol tomu ani mdlý scenár s nudne vykreslenými charaktermi (Sheenove mindráky boli otravné, Clintova motivácia dosť slabá). Za zmienku stojí iba zopár kvalitných akčných scén, ktoré sa však v dvojhodinovej stopáži stratia, a tak sa zo Zelenáča stáva iba veľmi rýchlo zabudnuteľný film na jedno pozretie. 40 % ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Buddy movie z přelomu 80. a 90. let, na kterém je hodně znát Eastwoodův podpis, nicméně nuda to rozhodně není. Clint dostane coby zkušený policajt nového parťáka - Charlieho Sheena. Ten je v pvní půli opravdu "The Rookie", ale vývoj událostí ho přinutí se radikálně změnit. Clintova hláška "Znám 100 důvodů proč tě nezastřelit, ale zrovna mi žádný nenapadá." nemá chybu a jasně pasuje k jeho typu postavy. Samotný závěr v kanceláři mě hodně pobavil. Ne nadarmo se Zelenáčovi přezdívá “Dirty Harry 6” ()

Galerie (46)

Zajímavosti (15)

  • Ve scéně v Sheenově domě přepne falešný Garcia televizní zprávy na film Tarantula, v němž se poprvé před kamerou objevil tehdy ještě mladý Clint Eastwood. (Javert)
  • V scéne, kde spolu zápasia Loco a Sarah, sa v pozadí mihnú traja členovia štábu. (MAX666)
  • K natočení závěrečné přestřelky mezi Pulovskim, Ackermanem a zloději aut bylo použito letiště v San Jose. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama