Reklama

Reklama

Přežít!

(seriál)
  • Velká Británie Survivors
Velká Británie, (2008–2010), 10 h 53 min (Minutáž: 50–86 min)

Série(2) / Epizody(12)

Epidemie. Svět zachvátí tzv. evropská chřipka. Smrtící virus se rychle šíří, téměř celá populace Země je nakažena, miliardy lidí umírají. A jak se hroutí vlády a státy, formují se skupinky lidí s jediným cílem – přežít! (oficiální text distributora)

Recenze (83)

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Další věc ke které jsem se dostala zbytečně pozdě jenom proto, že mě odradily mé vlastní předsudky - i když v té záplavě seriálů se mi nikdo nemůže divit. Jakmile ale člověk jednou nasedne, už se v tom veze. Přes občasná příliš konverzační místa a snahy o hlubší oduševnělé dialogy a morální rozbory, je tu i plno napínavých momentů a docela dobré akce a celé se to tak nějak nese v duchu takové té surové reality, kterou mám ráda. ()

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci pilot, ale pri štvrtej časti prvej série som sa musel som sa musel štípať, či sa mi náhodou nesníva. Z dobrého námetu spravili nepremyslenú koninu jak kráva! Sadomasochisticky som sa trýznil ešte po koniec prvej série. Nakazený vírom debilitus positive som šialený behal po dome sem a tam, a pustil som si ešte 2 časti druhej série, než som konečne precitol. Tlačítkom SHIFT plus DELETE som dal svojmu harddisku aj sebe vakcínu. Prežil som. Verte mi, toto je zbytočná strata času. ()

Reklama

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Nutno říct, že Briti opět natočili skvělý seriál. Tradičně málo epizod je zatím znát na vysoké kvalitě jednotlivých dílů(krom docela nudnýho pilotu). Postavy sympatický a konec parádní navnadil na nadcházející druhou sezonu (škoda, že až za rok). EDIT: druhá řada zkouknuta, bylo to sále dobré, škoda, že dokončení se nedočkáme ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem se dal na sledování seriálu a musím říci,že jsem si vybral opravdu velmi dobře. Obsahuje SPOILERY!!SURVIVORS- seriál,který pojednává o tom,jak virus evropské chřipky zdecimoval většinu lidské populace. Seriál se točí okolo velmi pestré skupinky hlavních postav(7)- Abby(žena,která dala skupinku dohromady a všem dala určitou naději,že mohou přežít jen při vzájemné důvěře a soudržnosti,ale mírně posedlá hledáním svého syna Petera), Anya(moje nejoblíbenější postava, melancholická lékařka,převážně uzavřená sama do sebe a těžko dostupná(především citově),která ztrácí víru v lepší zítřky), Sarah (typická představitelka hlavní fiflenky,nejméně zajímavá postava), Al(bohémský muslimský mladík,jehož hlavním životním krédem je "holky,prachy,chlast" si své sympatie vysloužil především svým ochranitelským vztahem k malému Najidovi), Greg(sympatický černoch, který i přes svou vizi o vlastní budoucnosti,dál zůstavá se skupinkou,nepostradatelný člen),Tom(nejrozporuplnější osobnost v předchozm životě vězeň za vraždu a jiné delikty,člověk který asi nejvíce ze všech bojuje se svou minulostí,osobnost, která se vždy rozhoduje chladnou hlavou nejčastěji slouží jako ochránce ostatních) a Najid(malý muslimský chlapec známý svými ochranitelskými sklony k slepicím). Z vedlejších postav bych ještě zmínil odporného hlavního záporáka Dextera a ministryni Samanthu.. První 6ti dílná série velmi dobrá,skončila ve velmi napínavém(otevřeném) momentu a tak doufám,že nám BBC nabídne pokračování.. ()

char_t 

všechny recenze uživatele

První série je jako Walking Dead bez zombies. Tedy jde hlavně o vztahy mezi lidmi v hlavní skupině přeživších, plus vztahy s dalšími skupinami. Britové to dokázali IMHO trochu líp zachytit než WD, ale na druhou stranu se zase postavy chovají o něco méně logicky, skoro jako v nějaké béčkové hororové vyvražďovačce :-) Takže zůstanu na stejných 3* Druhá série o něco lepší, konečně vlastní témata, konec logických nesmyslů a chvíli je to dokonce napínavé - fakt škoda, že seriál po druhé sezóně utnuli, ještě kousek a mohlo to být na 4* ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Scény z města v první sérii se natáčely v Manchesteru, ve druhé sérii pak v Birminghamu. (Lembi4)
  • Natáčelo se na pětatřicetimilimetrový film, kterému dali producenti přednost před digitálními kamerami s vysokým rozlišením. Je totiž mnohem citlivější a stačí mu méně světla. (Lembi4)
  • Producentka Sue Hoggová přišla s nápadem na remake seriálu Survivors (od r. 1975) po tehdy aktuálních epidemiích ptačí chřipky a vlnách globálního strachu z nemocí, jako byl SARS. (Lembi4)

Reklama

Reklama