Reklama

Reklama

Anatomie lži

(seriál)
Ukázka z filmu
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
USA, (2009–2011), 35 h 8 min (Minutáž: 43–47 min)

Tvůrci:

Samuel Baum

Hrají:

Tim Roth, Kelli Williams, Monica Raymund, Brendan Hines, Hayley McFarland, Kristen Ariza, Mekhi Phifer, Tim Guinee, Wayne Dalglish, M.D. Walton, Tim Griffin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(48)

Doktor Lightman je přední světový expert na lhaní. Perfektně se vyzná v řeči těla, neuteče mu žádný výraz v obličeji ani ten nejmenší záchvěv v hlase. S neodolatelným sarkasmem a s týmem specialistů pomáhá nejen vládním organizacím řešit ty nejzapeklitější případy... (TV Prima)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (239)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Dokola se opakující stavební prvky ("to je pravda" a "to je lež") jsou vynalézavě obměňovány. Občas je nějaký díl stylizován jako špionážní thriller, IRA naháněčka, soudní drama, hostage drama atd. atd. Zásadní pozitivum seriálu je Tim Roth v hlavní roli (stále víc si uvědomuji, jak ho už dlouho mám v oblibě). Ten se díl od dílu víc a víc uvolňuje a herecky kouzlí. Občas se vyskytne odbourávající hláška (- "vidím, že mezi vámi a vaší exmanželkou je spousta chemie" - "ano, tohle se dá říct i o Černobylu"), ale je skvělé, že by fungovalo i bez nich. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Neviem, možno som mal len smolu na práve aktuálnu epizódu, no neverím, že by tie ostatné boli nejak drasticky odlišné. Pretože samotná metodika vševidiaceho Dr. Lightmana, ktorý v priebehu pár minút na základe toho, že sa v daný moment podozrivý trebárs vŕtal v nose alebo "nečakane" žmurkol, vydedukuje, že to musí byť náš hľadaný vrah, je pekne povedané smiešna, trápna, príliš vykonštruovaná a celok tým pádom pre mňa nepozerateľný... 30% ()

Reklama

Douglas 

všechny recenze uživatele

Jsem upřímně šokován, jak dokázali v rámci formátu kvazivědeckého kriminálního seriálu natočit něco tak otevřeně - a zároveň decentně - kritického vůči Americe. Většina CSI-model napodobujících seriálů naopak potvrzuje jistoty amerického systému, Lie to Me tyto jistoty (a obecně hodnotové systémy) velmi systematicky nabourává. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Dr.Lightman má v malíčku behaviorálnu psychológiu a do detailov naštudovaného Darwina, Ekmana a ostatných bádateľov, ktorí zasvätili svoj život rozpoznávaniu a analýze emócií. Vo svojej profesii využíva princípy evolučne podmienených výrazov tváre, z ktorých dokáže v kriminalistickom prostredí vydedukovať aj nemožné. Námet na seriál je skutočne bombastický, avšak spôsob, akým Dr.Lightman a jeho skupinka odborníkov analyzuje zapeklité problémy nemôže s obrovskou dávkou nadsázky konkurovať ani MacGyverovi. Diel za dielom je ako cez kopirák, po dosť slabom úvode 1.série sa ani ostatné diely veľmi nepolepšili. V momentoch, kedy sa na základe jedného mikrovýrazu podozriví bez namietania priznajú a prestanú klamať je podľa mňa úplný seriálový prešlap. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

Popri všetkých tých CSI, Bones a im podobných seriáloch, ktoré sa venujú exaktnému dokazovaniu spáchania trestných činov, je Lie to Me nevšedný, ale o to príjemnejší seriál. Tim Roth so svojou večne na bok uklonenou hlavou mi nie je dva krát sympatický, ale dá sa to prežiť, keďže seriál má okrem zaujímavého námetu aj istý potenciál do budúcnosti (sem-tam sa poodhalia tajomstvá niektorého z hlavných hrdinov, no nikdy nie natoľko, aby sa divák dozvedel všetko...). Zatiaľ 70 % ()

Galerie (603)

Zajímavosti (6)

  • V 11. epizodě 1. série s názvem "Tajný agent" je místnost v budově FBI, ve které agenti hovoří s Lightmanem (Tim Roth), totožná s místností často využívanou v seriálu Sběratelé kostí (od r. 2005). (philip.j.fry)
  • Dr. Paul Ekman je zároveň vědeckým konzultantem seriálu a podílí se na psaní scénáře. (Prefectus)
  • Podobný program na trénovanie emocií (smútok, pohŕdanie, radosť...), ktorý používali aj v Lightman Group si môže každý zaobstarať spoločne aj s výcvikom. (lmartinl)

Reklama

Reklama