Reklama

Reklama

Sběratelé kostí

(seriál)
Trailer 1
Komedie / Krimi / Drama / Mysteriózní / Romantický
USA, (2005–2017), 176 h 8 min (Minutáž: 40–86 min)

Tvůrci:

Hart Hanson

Režie:

Ian Toynton, Dwight H. Little, Jeannot Szwarc, Chad Lowe (více)

Hrají:

David Boreanaz, Emily Deschanel, Michaela Conlin, T.J. Thyne, Tamara Taylor, John Francis Daley, Eric Millegan, John Boyd, Jonathan Adams, Patricia Belcher (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(245)

Doktorka Temperance Brennanová je vysoce kvalifikovaná forenzní antropoložka, která pracuje v Jeffersonově institutu a kromě toho píše romány. Když selžou standardní metody identifikace těla, když jsou ostatky tak silně rozložené, spálené nebo zničené, že to kriminalisté vzdají, orgány činné v trestním řízení povolávají Brennanovou a spoléhají na její nadpřirozenou schopnost číst stopy zanechané v kostech oběti. Většina orgánů činných v trestním řízení si nedokáže poradit s inteligencí Brennanové, její touhou po pravdě ani s tím, jak se bezhlavě vrhá do každého vyšetřování. Zvláštní agent FBI Seeley Booth je výjimkou. Bývalý armádní ostřelovač Booth nedůvěřuje vědě a vědcům, „šilhavcům“, jak jim říká, kteří se, když jde o řešení zločinů, zabývají fyzickými důkazy. Ale ani on nemůže popřít, že kombinace jeho sociální inteligence a vědeckého důvtipu Brennanové z nich dělá skvělý tým. (Disney+)

(více)

Videa (243)

Trailer 1

Recenze (422)

sallyann 

všechny recenze uživatele

David ,,Angel" Boreanaz konečně vyspěl a ukázal, kde je jeho místo (v béčkových filmech opravdu ne!). Seriál mě zaujal svým přístupem k reálnému zobrazení mrtvol (Nezapomenu na scénu, kdy si Kůstka natahuje na ruku kůži z mrtvoly). Překvapivě skončila i postava Zacka - to bych do něj nikdy neřekla. Těším se, co si ještě scénáristé vymyslí. ()

ic 

všechny recenze uživatele

Další variace na všechny ty CSI, které jsou momentálně v kurzu, ovšem specializované pouze na kosti. Vyšetřovací způsoby jsou tu taky naprosto nadpřirozené a to včetně luxusního hologramu. Aby tahle kriminálka měla taky čím zaujmout vystupují zde naprosto extrémní postavy, které běžně na ulici nepotkáte... jestli vůbec někoho takového potkáte. ()

Reklama

Zodd 

všechny recenze uživatele

Herci v rámci tohoto televizního žánru vycházejí velmi dobře. Ale jinak nejsem úplně fanouškem seriálů, kde se moc řeší vztahy, lépe řečeno se seriál dělí o vraždy a zas tak moc nezajímavé vztahy mezi hlavním castingem, potom je těžké tomu věřit na 100%. Ovšem viděl jsem díl, jak byli dva poldové pohřbeni zaživa a to se mi líbilo nejvíc. A ne naturalisticky s "optimistickou" strunou jako ten Tarantinův dvojdíl CSI: Las Vegas, na vědu to nehrálo, ale šlo cítit tu beznaděj. A to je asi tak všechno. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Aj keď vôbec tým odborným názvom nerozumiem (no postupom času rozumiem, pretože som sa to začala učiť), toto ma na tom asi najviac fascinuje a dobre sa to počúva. Páčia sa mi tie rozkladajúce sa telá, minimum mäsa na telách obetí..... znie to úchylne?! Možno ale o to je to pre mňa viac zaujímavé keď podľa kostí určujú vek, pohlavie, rasu, príčinu úmrtia bla bla...Niektorí nechápu ako môžem pri tom jesť keď sú tam tie porozkladané telá a všetky tie ostatné hnusnosti. A ja nechápem, že to nechápu veď nemám to pred očami tu na stole. Počas tretej série som si začala uvedomovať, že Angela a Hodgins mi idú trošku na nervy keď sú tam tie ich zaľúbené scény. Ma to nebaví. No a koniec tretej série tak názov, že Smutná pravda, teda naozaj sedí. Som z toho fakt smutná. A naopak v štvrtej sérii epizóda so siamskými dvojčatami naozaj pobavila. Epizóda, Vražda v nočním klubu, bola takou príjemnou zmenou. Ale tie rozkladajúce sa telá mi tam stejnak chýbali. Žiadne zlomené patelly, zárezy na clavicule atď. Bolo mi za tým smutno. 1. až 3. séria patria medzi tie moje najobľúbenejšie hlavne kvôli Zackovi. ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobře vím, že tento seriál není dokonalý a souhlasím se spoustou připomínek ve zdejších komentářích. Přesto na něm ujíždím a během dvou týdnů jsem zvládla zhlédnout už celých pět řad. Velmi zábavné krimi, které představuje tým z Jeffersonova ústavu, zabývající se především forézní antropologií a pomáhající FBI chytat zločince. Podle Kůstky a Bootha si docela dobře umím představit Fidelmu a Eadulfa, hrdiny knižní detektivní série Petera Tremayna z raně středověkého Irska, jelikož jednotlivé díly představují jistě velmi zajímavé případy, přesto pokládám za nejzábavnější sledovat, jak se vyvíjí citový vztah a funguje chemie mezi Kůstkou a Boothem, z čehož vznikají jak velice romantické situace, tak i nezapomenutelné hlášky (pár jsem jich vybrala k jednotlivým epizodám). Kůstka bývá občas na facku, nicméně víme, že je to kvůli smutku a strachu někde hluboko v jejím nitru (viděno i při editaci 11.09.17 po konec páté série, tj 5-22). ()

Galerie (3 029)

Zajímavosti (74)

  • Speciální agent Seeley Booth (David Boreanaz) je fanouškem pensylvánského týmu amerického fotbalu Pittsburghu Steelers, jehož znak má vyobrazen na svém černém hrnku v kanceláři FBI a také pensylvánského hokejového klubu Philadelphia Flyers, jehož triko měl v seriálu několikrát na sobě a jehož znak také nakreslil na sádru Wendella Braye (Michael G. Terry), když měl zlomenou ruku. (Koldyn)
  • Aj keď je seriál inšpirovaný sériami kníh od spisovateľky Kathy Reichs, v mnohom sa od nich líši. Napríklad knižná postava sídli, rovnako ako jej autorka, v Montreale, ale televízny seriál sa odohráva vo Washingtone D.C. V knihách nepracuje Brennanová (Emily Deschanel) s FBI, často sa stretáva s detektívom Andrewom Ryanom, je rozvedená a má dcéru Katy - nič z toho sa v seriáli nevyskytuje. (DarkSaint)

Související novinky

Zemřel herec Ryan O'Neal

Zemřel herec Ryan O'Neal

09.12.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřel americký tvůrce nominovaný na Oscara a dva Zlaté glóby, známý díky legendárním snímkům jako Barry Lyndon, Love Story a Papírový měsíc, herec Ryan O'Neal. Smutnou… (více)

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama