Reklama

Reklama

Sběratelé kostí

(seriál)
Trailer 1
Komedie / Krimi / Drama / Mysteriózní / Romantický
USA, (2005–2017), 176 h 8 min (Minutáž: 40–86 min)

Tvůrci:

Hart Hanson

Režie:

Ian Toynton, Dwight H. Little, Jeannot Szwarc, Chad Lowe (více)

Hrají:

David Boreanaz, Emily Deschanel, Michaela Conlin, T.J. Thyne, Tamara Taylor, John Francis Daley, Eric Millegan, John Boyd, Jonathan Adams, Patricia Belcher (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(245)

Doktorka Temperance Brennanová je vysoce kvalifikovaná forenzní antropoložka, která pracuje v Jeffersonově institutu a kromě toho píše romány. Když selžou standardní metody identifikace těla, když jsou ostatky tak silně rozložené, spálené nebo zničené, že to kriminalisté vzdají, orgány činné v trestním řízení povolávají Brennanovou a spoléhají na její nadpřirozenou schopnost číst stopy zanechané v kostech oběti. Většina orgánů činných v trestním řízení si nedokáže poradit s inteligencí Brennanové, její touhou po pravdě ani s tím, jak se bezhlavě vrhá do každého vyšetřování. Zvláštní agent FBI Seeley Booth je výjimkou. Bývalý armádní ostřelovač Booth nedůvěřuje vědě a vědcům, „šilhavcům“, jak jim říká, kteří se, když jde o řešení zločinů, zabývají fyzickými důkazy. Ale ani on nemůže popřít, že kombinace jeho sociální inteligence a vědeckého důvtipu Brennanové z nich dělá skvělý tým. (Disney+)

(více)

Videa (243)

Trailer 1

Recenze (422)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Už od prvního dílu to vypadá na dalšího bratříčka do rodinky CSI, NCIS, Crossing Jordan atpd., akorát s divnou ženskou a stárnoucím a mohutnějícím Angelem a strašnou doprovodnou muzikou. Nejen kvůli svojí drahé doufám, že se to zvedne:) Potenciál tu je, ať už ten nastíněný hlavní příběh s rodiči doktorky...ehm, prostě doktorky, nebo srovnání a vzájemné obohacování obou hlavních postav díky jejich hodně rozdílnému postoji k životu, praxi, a tak vůbec. Ale to s minulostí armádního odstřelovače je fakt trapný pokus:P Nicméně ne tak trapný jako ty občasné úlety v překladu, které se s železnou pravidelností vrací v každém díle... Mimochodem, jestli se stejně tak díl co díl dočkám od nepříliš přesvědčivého moralizátora Davida Boreanaze nějakého toho rádobykontroverzního antimainstreamového ideového výbuchu, budu nucen vystavit Bones většímu posměchu než doposud:) Kvalita dílů dost výrazně kolísá a celkově z toho vyjde jenom další z mnoha seriálů. 60% ()

kackulka 

všechny recenze uživatele

Lepší než všechny kriminálky, protože Sběratelé kostí se neberou vážně. Až na ty vraždy je to velice vtipný seriál:-). Celý je vystaven na vztahu Kůstky a Bootha, každý díl čekám, kdy se koněčně dají dohromady. Emily Deschanel je v hlavní roli trochu asociální dr. Brennan prostě skvělá a i ostatní postavy jsou super, sympatické a trošku střelené. Seriál je docela nenáročný a prostě mě baví. ()

Reklama

Mikita 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál nebyl z mých nejoblíbenějších, ale postupem času nevidíte jen nechutné zkoumání mrtvých těl a neobvyklých vyšetřování a seriál si zamilujete. Pokud začnete sledovat pravidelně, nabídne vám výborný pospolitý příběh a vlastní vyšetřování budete sledovat až v druhé řadě. 1.série vás "pouze" seznámí s postavami a jejich motivacemi, druhá série už více komplikuje mezilidské vztahy a začíná rozehrávat opravdu zajímavá citová dramata. A tak po letech zvedám hodnocení na plný počet a jdu si pustit dalších pár dílů Bones a poskládám si tak příběh, který mi nepravidelným sledováním v TV unikl. Originální znění se nadmíru doporučuje, ;) ()

DaViD´82

všechny recenze uživatele

Další z řady stále se množících kopií CSIčka a jeho "forenzního" vyšetřování. Tentokrát ovšem narozdíl od mnoha zbylých plagiátů alespoň kvalitně. Hlavní rozdíl tkví jednoduše v tom, že charaktery se tu rozvíjí a celý seriál spojuje i jistá hlavní dějová linka, která se některými epizodami proplétá. Případy jsou nápadité, mezi ústředním duem to správně funguje a přídání vkusného černého humoru také této sérii neuškodilo. Nadprůměrná kriminálka, ale rozhodně nic originálního či objevného od tohoto seriálu nečekejte. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

seriál by měl mít sympatické postavy,fajn vzhled,mít nápaditost a být vtipný.tohle všechno seriál sběratelů kostí má a využívá to naplno.když ten seriál začínal tak sem se bál obsazení hlavní role agenta bootha hercem davidem boreanazem,páč hrál akorát roli upíra angela v seriálu buffy,ale hrál ho dobře:-)no pak moje obavy zanikly,jeho výkony sou super,stejně tak celého vědeckého týmu,hodhins je opravdu ulítlej hypízák a zakaron dostává pěknou čočku od bootha:-)no a doktorka brenenová je sice namachrovaná slepice s pocitem nadřazenosti ale ve finále je její projev celkem sympatickej,je to totiž kost:-) ()

Galerie (3 029)

Zajímavosti (74)

  • Speciální agent Seeley Booth (David Boreanaz) je fanouškem pensylvánského týmu amerického fotbalu, Pittsburghu Steelers, jehož znak má vyobrazen na svém černém hrnku v kancerláři FBI a také pensylvánského hokejového klubu Philadelphia Flyers, jehož triko měl v seriálu několikrát na sobě, a jehož znak také nakreslil na sádru Wendella Braye (Michael G. Terry), když měl zlomenou ruku. (Koldyn)
  • Dvě série seriálu natáčela představitelka antropoložky Temperance Brennanové (Emily Deschanel) během těhotenství, což tvůrci zakomponovali do seriálu. [Zdroj: čtrnáctideník TV mini] (Narcis)

Související novinky

Zemřel herec Ryan O'Neal

Zemřel herec Ryan O'Neal

09.12.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřel americký tvůrce nominovaný na Oscara a dva Zlaté glóby, známý díky legendárním snímkům jako Barry Lyndon, Love Story a Papírový měsíc, herec Ryan O'Neal. Smutnou… (více)

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama