Reklama

Reklama

Snímek The Runaways vypráví příběh stejnojmené dívčí rockové kapely, zformované v druhé polovině 70. let. Duší vůbec první dívčí kapely byla Joan Jett, kterou ve filmu ztvárnila Kristen Stewartová. Ozdobou a zároveň hlavní zpěvačkou byla Cherie Currie, kterou si zahrála Dakota Fanningová. Dívky skupinu založily už jako teenagerky a úspěch se dostavil velmi rychle, byly však mezi nimi velké problémy a každá z nich viděla společnou budoucnost trochu jinak. Film, založený na memoárech právě Cherrie, popisuje počátky kapely, nečekanou slávu, její temnou stránku a vztahy mezi jednotlivými členkami, které vedly zákonitě až k rozpadu skupiny. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (370)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Rock'n'roll je chlapská muzika. Hudba lidí na okraji, outsiderů, honičů a vyvrhelů, kteří nenávidí svět a jediný co chtějí je orgasmus“ .... Texty o sexu, chlastu a rebelii nejen zpívají, ale i žijí. Tohle asi u příznivců Hanny Montany nezaboduje! Film o holkách zblázněných do rocku, které se nebojí vstoupit do dějin rockenrollu se drží klasického schématu: sestavit kapelu, nechat je užít si svou chvilku slávy, načrtnout problémy a ukázat, že ztroskotancem se dá bejt i v 16ti. V zásadě proti tomu nemám nic. Z holek (D.Fanning a K.Stewart) je cejtit energie, nekazí to žádnej (upíří) uchylák a v první řadě je tu celkem šlapající muzika (např. Suzi Quatro, D.Bowie, Sex Pistols), která zachrání jakejkoliv scénář. Překvapila mě K.Stewart svým zpěvem a to, že ty holky byly fakt kočky (myslím ty opravdický!). Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Neznám kapelu RUNAWAYS. 2.) Chci vidět začátky Lity Ford, kterou znám z duetu s Ozzym "Close My Eyes Forever“. 3.) Myslím si, že el. kytara není pro holky. 4.) Nechápu, proč se nedá poskládat hudební skupina z trpaslíků. 5.) Chci vidět přemejšlet holku ,,ptákem“. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film o dvoch kofách, ktoré sa nevedia vmestiť do kože a okolo seba majú zvrhlíkov, ktorí to dokážu ešte menej. Že podľa skutočného príbehu. Neviem čím je nasledovania hodný. Výroky ako „Nenávidím celý skurvený svet a môj foter je buzerant. Kašlem na pravidlá, chcem len orgazmus.“ sú fakt veľmi prínosné. Celý film je len o drogách, trochu o sexe a samozrejme hudbe. Tá odvrátená strana Rock and rollu. Našťastie tu boli aj lepšie pesničky, ktoré film neposlali do odpadu. ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Slušný životopisný film, ve kterém je však hodně cítit rukopis režisérky hudebních videoklipů, který bohužel občas zapomíná na příběh a zcela rezignuje na hlubší seznámení se s členkami kapely a rovnou nám servíruje řadu více či méně důležitých momentů v "životě" jedné vlivné kapely. PS: Přiznávám se, že doposud jsem o této dívčí kapele neslyšel, ale jméno Joan Jett už mi povědomé je. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Režisérka Floria Sigismondi umí vyčarovat s kamerou vskutku nádherné náladové obrazy (aby taky ne, když stojí za nejlepšími videoklipy od Marlina Mansona), ale v jejím filmovém debutu jí celovečerní stopáž láme vaz - "rádoby-hluboký" příběh se rozpadá na čistou dokumentární popisnost, tempo kolísá a psychika postav se projevuje spíš v důsledcích jejich chování než aby je divák chápal už podle příčin které je jako osobnosti tvoří. Ale hlavně - i přes úspěšnou snahu o punkový vizuál, i přes fajn hudbu, pořád se tu o "rock'n'rollovém duchu" víc jen mluví než aby byl skutečně cítit. Holky rebelují bez příčiny a bez překážek, cestičku jim stejně ze všeho nejvíc umetá producent a pořád se tváří tak, že když jim to přecejen nevyjde, tak jim máma s tátou doma pofouká bebí. Všechno je i přes vizuální mimikry místy tak plytké a uhlazeně přímočaré, že se z filmu ztrácí ona hlasitě proklamovaná dravost a revolta, která přitom původní Runaways prý měla provázet od začátku až do konce. Body k dobru si ale rozhodně zaslouží herečky - Dakota sice zabírá zbytečně moc prostoru, ale dívat se na ni dá (ano, pravý jail'fuckin'bait) a hlavně tu prim hraje vskutku skvělá Kristen Stewart. Až se přestane zahazovat s Twilightem, tak evidentně ještě ve filmech ukáže hodně velké věci. 7/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

O nejakejch Runaways jsem v zivote neslysel, coz je ale v podstate fuk, tohle je klasickej biografickej film, kde mame zacatky kapely, uspech i pad. A nastesti to slape od samotnyho zacatku, svizne odsejpajici dej, perfektni pisnicky. Bohuzel poslednich 20 minut uz se nic nedeje a kdyby tu nebyly, tak se nic nestalo. Co se tyce herecek, konecne se Stewart a Fanning dokopaly k nejaky poradny roli, takze Stewart neni ta kravka ze Stmivani, ale pusobi skutecne vcelku drsnacky, nadava, chlasta, akorat to haro je dost hrozny. Co se tyce Dakoty, ta uz nastesti povyrostla a nedela svoji typickou prechytralou urvanou holku, dostala nejvyzivnejsi roli, perfektne ji zahrala, ale tu drsnacku ji s tim jejim xichtem proste neverim. Nicmene ja tu mam jinyho favorita, skvele ujetyho Shannona v roli producenta. Nebejt tech opruzackejch poslednich 20 minut, mozna bych premejslel i o paty hvezdicce, takle jen solidni ctyri a po case zase perfektni hudebni film. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (24)

  • Pravá Cherie Currie přiznává, že upadla na podlahu své kuchyně a rozplakala se, když zjistila, že ji bude hrát Dakota Fanning. Dakota je totiž Cherie oblíbená herečka. (Red-horse)
  • Na filmu spolupracovali Joan Jett, Cherie Currie, Sandy West i Kim Fowley, ostatní členky skupiny Lita Ford a Jackie Fox nebyly do filmu zapojeny. Postava Jackie Fox se ve filmu vůbec neobjeví, byla nahrazena fiktivní baskytaristkou Robin Robinson. (SydneyB)
  • Dvě písně ze soundtracku k filmu nazpívala sama Dakota Fanning ("Cherry Bomb", "California Paradise"). Další dvě nazpívala spolu s Kristen Stewart ("Queens of Noise", "Dead and Justice"). (NGP)

Související novinky

Mad Max zachraňuje supermodelky

Mad Max zachraňuje supermodelky

19.06.2012

Tak v téhle postkatastrofické budoucnosti bude opravdu horko. Nejen proto, že se tradičně projedeme sluncem rozpálenou pustinou, ale hlavní kořistí, o kterou se porvou postapo pankáči v bizarních… (více)

Reklama

Reklama