Reklama

Reklama

Poklad z Yankee Zephyru

  • Česko Souboj o poklad z Yankee Zephyru (více)
TV spot

Obsahy(1)

Jednoho dne najde v jezeře v novozélandských horách lovec Gilbert "Gibbie" Carson (Donald Pleasence) starý vrak letadla. Jedná se o Yankee Zephyr a letadlo v těchto místech havarovalo během druhé světové války. Gibbie v něm nalezne všelijaká válečná vyznamenání a hlavně bedny plné lahví whisky. Vojenská vyznamenání poměrně slušně zpeněží, a tak se rozhodne se svým parťákem Barney Whittakerem (Ken Wahl) vrak znovu a důkladně prohledat. Najednou se ale oba hrdinové ocitají v řadě nebezpečných situací a musejí dokonce bojovat o holý život. Vrak totiž skrývá jedno velké tajemství. Poklad neuvěřitelné hodnoty... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (114)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pri love jeleňov v novo zélandskej divočine vypadne náhodou jeden z lovcov z helikoptéry do horského jazera. Na brehu tohto jazera objaví vrak amerického lietadla Yankee Zephyra z druhej svetovej vojny. Sú v ňom zlaté tehly v hodnote päťdesiat milionov dolárov. Začne sa "Súboj o poklad Yankee Zephyra". Je to pohodovy austrálsky dobrodružný film. Natočil ho v roku 1981 režisér David Hemmings. Tento titul má už síce svoje roky, ale stále sa dá pri ňom zabaviť. *** ()

Belmondicek 

všechny recenze uživatele

Další nostalgická parádička z mého dětství, kde se skloubí akce s humorem! Vysoko v horách novozélandské divočiny rozpoutají přátelé a dobrodruzi Ken Wahl a Donald Pleasence divoký souboj se zločinci o zlatý poklad, který se nachází ve vraku amerického vojenského letadla z 2. světové války na dně hlubokého jezera. Herec a příležitostný režisér David Hemmings navodil hodně bezstarostnou atmosféru do níž dodal dobrou akci (hodně dlouhá honička v člunech) a velkou porci nadhledu. Kochat se můžeme okouzlujícími záběry na tehdy ještě neokoukanou přírodu Nového Zélandu. Za zmínku stojí (věčně pod parou), výtečný Donald Pleasence, který se stará o humor a taky dobrá hudba Briana Maye. K dobré náladě také přispívá dozajista výborný původní dabing s Jiřím Bartoškou, Zdeňkem Dítě a Miroslavem Moravcem. ()

Reklama

Herbert007 

všechny recenze uživatele

Kdysi za mých mladých let to byl skoro kultovní snímek - ono sem do kin moc dobrodružných snímků ze západu nepřišlo :-) po letech to člověk vidí střízlivěji a víc s odstupem, ale něco funguje pořád - je to docela vtipný a odsejpá to a člověk se slušně baví... a vlastně až teď po letech jsem zjistil, že to režíroval David Hemmings a hudbu napsal Brian May - no to jsou mi věci :-) asi úplně přesný by byly 3 hvězdy, ale za tu nostalgii přidávám jednu navíc... ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

No z dětství si z filmu pamatuju akorát na vrak letadla, na chlapa v síti, kterýho mi bylo děsně líto, a dále na ukřičenou ženskou. Teď jsem se na něj podíval podruhý a musím se pochválit, že mi v paměti utkvělo vše podstatné. Jako starší a moudřejší musím ocenit i další věci, např. vymazlený outfit hlavního padoucha, který si patrně zapomněl svéct kostým Santa Klause, když si v zimě přivydělával. No, co si budeme nalhávat, na Novým Zélandu se pod tou beranicí musel pěkně potit, a taky zbytek oděvu za ty měsíce nošení změnil barvu z jásavě červené na výhružnou hnědou. Takže není divu, že se v závěru snažil trochu si šaty vyprat, proto skočil do jezera, což se mu bohužel stalo osudným.. sakra, spoiler! ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Tohle je film, kterej sem poprvý viděl, když mi bylo asi tak třináct a děsně mě to bavilo. Dneska musím uznat, že to zas takovej zázrak není, nicméně mě to baví pořád. Ve filmu sice není moc akce, ale humoru je tam dost a věčně nalitej Donald Pleasence je k sežrání. Existujou pokud vím čtyři dabingy, ten z Pardubic (vysílala TV Nova v. r. 1994) nemá chybu!. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (10)

  • Černobílá nahrávka na začátku filmu není pravá, ale byla natočena speciálně pro film. (Cheeker)
  • Ve filmu se objevují helikoptéry Hughes 300, Hughes 500C, Hughes 500D a Bell 206 JetRanger III. (Cheeker)
  • Kvůli překročení rozpočtu a časového plánu musel Donald Pleasence (Gilbert Carson) odstoupit z role Blaira ve filmu Věc (1982). (Marek06)

Reklama

Reklama