Reklama

Reklama

Země kůlů

  • USA Stake Land (více)
Trailer 1

Amerika, v minulosti vzkvétající země plná nadějí, je nyní uvalena do temnoty. Hospodářství se zcela zhroutilo, města jsou vyrabována a zemí se šíří chaos. Z tohoto popela kdysi vzkvétající země nyní povstal nový druh, upíři. V této temné době žije Martin, lovec upírů, který se snaží za každou cenu dostat na sever země do bezpečí. (PetriK12)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (376)

teutates 

všechny recenze uživatele

Můj šálek kapčína to zcela není, no musím uznat, že mě to neotravovalo a to je co říct... Putovní rozprava o konci světa, kde vládnou bezduší a hloupí upíři, no pozor až na jednoho a ten mi to celé pokazil. Důkaz toho, že vysvětlení náboženství je irelevantní nejenom pro celkový chod děje, který blije na všechny dosavadní "podstaty", no taky proto, žee... proto. 6/10 Jo a lepší než Transposers... ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mi chvilku trvalo, než jsem si zvykl na pomalost filmu. Ne že bych se nudil, to ani omylem, ale film se prostě zpočátku trochu táhl. Po chvilce už jsem se naladil na jeho tempo a začal jsem se výborně bavit. Postapokalyptická atmosféra je velmi dobře vykreslená a vzhled upírů jakbysmet. Měl jsem trochu problém s postavami, ale je to stejné jako s rychlostí filmu, člověk se musí přizpůsobit. Nakonec jsem jim hodně fandil a finále je více než uspokojivé, i když ten konec by nemusel být takový, jaký byl. No, je to zvláštní a rozporuplný snímek, ale vidím ho hlavně pozitivně. Určitě doporučuji dál. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Nejzajímavější na tomto snímku je, že se v prvé řadě nezaměřuje na ono zlo, na zombíry, spíše je používá jako prostředek k vyprávění čehosi jiného. Zatímco se v jiném filmu dozvídáme, jak se to stalo nebo proč, a pak se jen kocháme jednotlivými akcemi, které se pak předhání v šílenostech, zde se odehrává poklidný příběh dvou ztracených v postapokalyptickém světě a ještě je nechává zaobírat se jinými problémy, než vůbec nějací zombíři jsou. Zkrátka, vyprávěcí postup je jiný, neobvyklý a to je právě to, co vás donutí si film oblíbit, nebo ho zatratit. Výtka by se našla a to zcela principiální a tou jest přeměna Roba Halforda na super upíra, kterou jsem nepochopil, ani nikdo neměl snahu o to, aby se tak stalo. To mi přišlo poněkud nepatřičné, film by se bez toho buď obešel, ...nebo takové etudě chyběla pointa. Jinak pěkná podívaná, klidně bych mohl jejich cestu sledovat další dvě hodiny. Proč ne. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Teda... nečakal som, že to bude taká pecka. Po 30 Days of Night je to podľa môjho názoru najlepšia novodobá upírina, a aj taký Daybreakers, ktorý ináč považujem za veľmi kvalitný horor, je oproti tomuto slabota. Čo sa týka samotného výzoru upírov, tak tu sa hodí prívlastok "stopercentná dokonalosť". Aj ja som vycítil veľkú podobnosť s The Road, príp. 28 Days Later, a táto kombinácia sa mi páčila. Dvaja hlavní hrdinovia putujú z miesta A do miesta B, občas k nim niekto pribudne, občas žiaľ odbudne. Samozrejme nesmiem zabudnúť na výbornú atmosféru (zdevastovaná krajina, všade naokolo spálené či obesené mŕtvoly), trefnú melancholickú hudbu, sympatických hercov, množstvo krvi a pekných súbojov. Tešil som sa na každý západ slnka! ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

STAKE LAND je výborná zábava a jako bonus obsahuje prvky WALKING DEAD, ZOMBIELAND, nebo ZEMĚ MRTVÝCH. Nevadilo by mi, kdyby byl STAKE LAND seriál. Hlavní představitelé jsou skvělý, upíři rychlý, těžko jdou zabít a jsou daleko agresivnější než v 30 DNÍ DLOUHÁ NOC. Působivé masky, temná atmosféra a skvělý scénář. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Fotbalová helma, kterou si na začátku filmu Martin (Connor Paolo) nasazuje, odkazuje na střední školu režiséra Jima Micklyho. (oje)
  • Dlhý luk, ktorý je vo filme použitý, vyrezal herec Nick Damici z dubového dreva, vo svojom dome. (Marceloo)
  • Zippo zapalovač, který používá Mistr (Nick Damici), je reklamní zapalovač Marlboro. (HectorHagman)

Související novinky

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

25.01.2015

Jim Mickle si dlouhodobě buduje pověst kvalitního žánrového režiséra atmosférických nízkorozpočtových filmů. Země kůlů, We Are What We Are a naposledy jižanská noirová kriminálka Cold In July ho… (více)

Reklama

Reklama