Reklama

Reklama

Jarrod a Elein jedou na víkend ke kamarádům Terrymu a Candice do jižní Kalifornie. Další ráno však svítání přijde o dvě hodiny dříve a nepochází od slunce, ale ze zvláštních zdrojů vznášejících se nad městem. Z okna domku s hrůzou sledují strašlivý výjev. Lidé se vznášejí k obloze a jsou vtahováni do vesmírných lodí, které zakrývají oblohu Los Angeles. Čtyři kamarádi se zoufale snaží utéct a zachránit. Zdá se, že vesmírní narušitelé nemají slabé místo. Lidská populace je vysávána z povrchu Země. Život, jak ho známe, nenávratně končí... (Intersonic)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (690)

Deimos 

všechny recenze uživatele

Net/// Obsazení 4/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Efekty 9/10/// +především zvuk, emzáci tu jsou pořádně vidět, ke konci to má pořádný grády, efekty, hudba, atmosféra, závěr -jestli že největší hvězdou filmu je David Zayas a Eric Balfour, tak je to celkem málo, má to slabší dialogy, špatné herce ve vedlejších rolích, český dabing taky za moc nestojí/// Samozřejmě všichni víme, že to je béčko, ale i tak jsem se na něj rád podíval. Tvůrce musím pochválit a odvahu. To co nám naservírovali, za to by se nemuselo styděl nejedno větší studilo. Postavy i divák je vržen do děje aniž by věděl odkud a proč, to už tu sice bylo, ale to co bude následovat potom, je v mnoha směrech hodně originální. Jen škoda, že se této události neúčastní hvězdnější herci, bylo by to totiž výborné. Film se dá dost dobře srovnávat s filmem Světová invaze./// Celkem 70%/// ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Bratři Strausové si definitivně vykopali hrob a po průserovém AVP 2 dokazují, že jim filmařina zkrátka moc nejde, teda aspoň co se týče sci-fi béček. Tady se jim totiž nepovedlo, až na obstojný nápad s modrým světlem, prakticky nic. Příběh skoro nulový, akce mizerná, triky prachbídné, postavy nesympatické a herci prkenní. Ale hlavně je to totální nuda, na které je zoufale vidět, že nebylo dost peněz, takže se tady většinu času jen kecá o ničem a člověka to vůbec nezajímá. K tomu si připočtěte asi nejvtipnější závěr roku a dojde vám, že tohle béčko můžete s klidem minout. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Bratři Strausové jsou kok*ti a megalomani. Chtějí všechno a hned a líp, jenže na to nemají. Chcete si tento film aspoň trochu užít? Koukejte na něj od poloviny - první část je jen máčka, ve druhé je akce. problémem akce je, že všechno nebezpečí je digitální a tudíž ani trochu nevyděsí. No a pak to 5 minut před koncem vypněte, prootže finále monstroznější než všechny Matrixy dohromady posílá Skyline definitivně do pekel. A já jen doufám, že Strausovi už nikdy nic nenatočí. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hlavným charakterom príbehu je Jarrod, ktorý s partnerkou Elaine prichádzajú do mrakodrapu v Los Angeles, aby oslávili narodeniny jeho kamaráta, Terryho. Nasledujúce ráno ich okrem opice prekvapia ale aj príťažlivé modré svetlá padajúce z oblohy. Každý, kto na ne uprie zrak, vkráča zákerným mimozemšťanom do pasce. To znie fajn, ale je tu jeden háčik. Rozpočet robí z tejto snímky len priemerné dielo. Námetmi invázií nás v poslednom čase filmári kŕmia častejšie, než zvyčajne. Mnohí Skyline prirovnávajú s filmom Svetová invázia a to nielen lokalitou. V lacných priestoroch a nízkymi ambíciami pre komerčného diváka ale nepôsobí Skyline nudne. S jednoduchým scenárom a postavami navyše dokáže vtiahnuť do deja, stotožniť sa s panikou a navodiť stiesnenú atmosféru. Jeho mimozemšťania a ich plán je oveľa premyslenejší a pôsobia desivo. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

A mě se film dost líbil. Rozpočet 10 mil.USD a přesto se to povedlo. Režisérové jsou dobří, necht se jim povedl film Vetřelci vs. Predátor 2. Příběh celkem obyčejný, má skvělé nápady. Nejlepší je na filmu děsivá atmosféra a napínavost. Akce tu je taky, hlavně na konci a je zde opravdu dost zvládnutá. Hudba průměr. Úplný konec filmu v hnízdě mimozemštanů se moc nevyvedl, ale nevadí. Film celkově hodnotím na 76% = **** ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • V srpnu roku 2010 oznámila společnost Sony Pictures Intertainment, že zvažuje podat žalobu na bratry Strausovi za údajném plagiátorství některých scén z jejich snímku Světová invaze (2011). V březnu roku 2011 však společnost Sony oznámila, že nenašla žádnou podobu, čímž byli oba bratři očištěni. (Terva)

Reklama

Reklama