Reklama

Reklama

The Ledge

Trailer

Mladý zástupce ředitele hotelu Gavin (Charlie Hunnam) stojí na římse výškové budovy a chce skoncovat se svým životem. V tom se objeví detektiv Hollis (Terrence Howard) a snaží se ho zachránit. Zjistí, že to myslí opravdu vážně a že chce v poledne skočit. Jenže také detektivovi se nedávno zhroutil život, a tak se možná role obrátí a život se pokusí zachránit detektivovi právě Gavin. (virus10)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Jak dlouho jste spolu? Ty a tvá žena?“ - „15 let.“ - „Sex pořád dobrej?“ - „Musíme o tom mluvit, Gavine?“ - „Ne, můžu skočit.“ Když se dozvíte, že jste vlastně celý život neplodný, a přitom vám doma cupitá párek dětí, máte zrovna náladu na všechno, jen ne vymlouvat potencionálnímu sebevrahovi skok z budovy. Jenže co když má ten „skokan“ na římse opravdu dobrý důvod…Začátek byl výborný a moc mě bavil. Dávka tajemna a nesporný thrillerový potenciál slibovaly poutavou podívanou. Ovšem postupně se z toho vyklubalo romantické drama. Z čehož jsem sice nebyl vyloženě zklamaný, ale má očekávání byla prostě někde jinde. Navíc, z mileneckého vztahu moc jisker nesršelo, možná v podání jiné dvojky by to bylo jiné, ale chemie páru Hunnam-Tyler na mě příliš nefungovala. Ke konci snímek konečně chytne nefalšovaný thrillerový nádech a samotný závěr mě překvapil (resp. jeho půlka), škoda, že na to došlo tak pozdě. To a pár slušných dialogových partů (nejlepší byla ostrá debata o Bohu) filmu v mých očích zachránily slabší 4*. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Prvně bych řekl, že jsem čekal naprosto něco jiného. Čekal jsem další thriller ala Phone Booth, což tenhle film není. The Ledge je hlavně romantické (a trošku i psychologické) drama s hodně ponurou atmosférou, aneb co dokáže náboženský fanatismus. Místy to bylo hodně napínavé, někdy zase trošičku zdlouhavé a občas zase příjemně a neprvoplánově erotické. Herecké výkony byly na standartní úrovni, zejména mě potěšila přítomnost Liv Tyler. I když se nejedná o nějak přelomový film, doporučuju. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Vôbec som nevedel do čoho idem, prvotne som si myslel, že sa bude jednať o čistokrvný thriller, nakoniec som bol milo prekvapený zaujímavou drámou. Snaží sa položiť niekoľko kontroverzných otázok o viere v Boha, ale v konečnom dôsledku sa nanešťastie drží vo veľmi decentnej rovine a väčšia odvaha by nebola na škodu. Romantická línia medzi ateistom a podvádzajúcom manželkou jedného náboženského fanatika je vyobrazená skvelé a s takou jemnosťou, že Liv Tayler som veril každý jeden jej čin a po dlhom čase ju videl naozaj ako pani herečku. Scenár inteligentný, pár krát by sa zainteresovaný „neveriaci“ divák chcel debát priam zúčastniť, jemná hudba dotvárajúca atmosféru a línia s „ledge“ udržuje po celý čas nepríjemné napätie a tajomno s hľadaním odpovede, čo mohol jedného ateistu prinútiť vyliezť na rímsu, navyše doplnené o veľmi zaujímavú vedľajšiu líniu s otcovstvom vyjednávača, ktorá vôbec nepôsobila zbytočne a v určitých momentoch dokonca zatienila tú hlavnú. Samotný záver potom chtiac/nechtiac skĺzne z pozície existenčnej romantickej drámy skôr do thrilleru a táto zmena pôsobí mierne ako päsť na oko, ale uznám, že nejako „zmysluplnejšie“ to ani zakončiť nešlo. Rozhodne však zaujímavý snímok, ktorý by som určite neodporúčal zarytým veriacim, škoda len že sa držal trocha na uzde, napriek takým kontroverzným témam akým sa venuje. CELKOVO: 3,5* ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Jax ze Sons of Anarchy stojí na římse, vratce, vysoko, a hodiny neúprosně odtikávají... Podobnost s Telefonní budkou je tu ovšem jen naoko, The Ledge je v jádru intimním vztahovým dramatem s překvapivě filozofickým přesahem. Umně nadhazuje nitky k úvahám, do jaké míry si s čím a s kým zahrávat, a co je vlastně důležité. Kromě ústředního loveboye Charlieho potěšila i (opět) posmutnělá Liv a tlumený Terrence Howard. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

1. '' Co ti Boh urobil, že si naňho taký naštvaný? '' Poslal mi sem takých kokotov ako si ty, aby mi tu pili krv ! 2. Serem na to, že Tajlorofka ukázala kozy, ked sa celý film tvárila, akoby sa posrala a zle poutierala!! 3. V tomto filme je len jediná, pozitívna postava, ktorá má charizmu a nenarieka, a to tá baba s tým masívnym dildom !!! ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se ve městě Baton Roug (Louisiana, USA). (BMW12)
  • Číslo 212 na dveřích apartmánu je odkaz na den narození Charlese Darwina (12. února), který byl pra-pradědečkem scénáristy a režiséra Matthewa Chapmana. (vojacekr)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. ledna 2011 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama