Reklama

Reklama

Portal: No Escape

všechny plakáty
Z natáčení  - Danielle Rayne
Krátkometrážní / Akční / Sci-Fi
USA, 2011, 7 min

Obsahy(1)

Protal: No escape, je krátký snímek o multiplayerové části hry Half - Life 2 - Portal. Pojednává o ženě, která se vzbudí v místnosti a nemá vůbec žádné ponětí, jak se tam dostala. Za pomoci zbraně vytvářející portály, které umožňují okamžitý přesun věcí a osob, se dá na útěk. (AllShallFall)

Videa (1)

Z natáčení  - Danielle Rayne

Recenze (63)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Vizuálně i obsahově velmi působivé s originálním nápadem. Spousta krátkometrážních sci-fi filmů vzniklých (nejen) na motivy počítačových her se většinou ve značné míře vyznačuje fandovským zápalem, skvělým zpracováním, mnohdy i překonávajícím miliónové Hollywoodské blockbustery a parádním vizuálem. A to, ať už se jedná o amatérskou, fandovskou filmařinu, nebo zkušené a protřelé tvůrce. Sice současné kultovní hry vůbec nehraju, takže nemůžu posoudit rozdíly, ale myslím, že originalita a moto "za málo peněz hodně muziky" se těmto "malým" snímkům rozhodně upřít nedá. A Portal rozhodně patří mezi ty nejzářivější kousky. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Tento kraťas ukazuje talent Dana Trachtenberga, ktorý na tak malom priestore, s minimálnym príbehom dokáže diváka zaujať a vtiahnuť ho do deja. A ukazuje aj kam sa posunula digitálna kamera, pretože obraz RED ONE kamery je fakt pekný (a to je tomu pritom už 9 rokov). Inu, ten kto hral hru si tento mini-prídavok užije, ja by som normálne prijal aj nejaké pokračko. Inu, Trachtenberg zaujal, lebo odvtedy už stihol režírovať 10 Cloverfield Lane, či niektoré diely seriálov Black Mirror a The Boys. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Poměrně vážně pojatý kraťas, který záměrně vypouští jakékoli známky humoru, které jsou počítačové hře Portal vlastní a místo toho se soustředí na úzkostný útěk a futuristický boj o přežití. Atmosféra je vcelku ucházející, děj však téměř neexistuje, 5 minut tohoto snímku je jeho maximum. 6/10 ()

Aywes 

všechny recenze uživatele

Na téma logické hry je těžké vytvořit film.Tenhle krátkometrážní je ale vskutku zajímavý.Depresivní konec a pěkně vytvořené portály dávali docela pěknou atmosféru.Sice to není nic extra, ale co čekáte od 7 minut že jo?Takové příjemné doplnění ke hře.Nevím jestli je film v nějakém speciální balení ke hře, ale určitě by se hodil. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Počas hrania hry som si hovoril, aká je škoda, že sa takýto skvelý herný námet zrejme nedá sfilmovať (film o riešení hlavolamov by asi nebol najnapínavejší), ale tento kraťas mi ukázal, že cesta by tu bola. Typický nadhľad a robotický sarkazmus z hry síce vystriedala psychika a reálnosť, napriek tomu však ide o veľmi vydarený počin. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Táto krátka snímka zaznamenala na web stránke youtube.com za prvý deň viac ako milión pozretí a do dvoch mesiacov sa číslo vyšplhalo na šesť miliónov. (Othellko)

Související novinky

Uncharted našlo nového režiséra

Uncharted našlo nového režiséra

18.01.2019

Po odchodu Shawna Levyho (Ocelová pěst) se filmová adaptace herního Uncharted znovu ocitla bez režiséra. Snímek, který má vyprávět o mladém Nathanu Drakeovi, jehož ve filmu ztvární Tom Holland … (více)

Reklama

Reklama