foto

J.J. Abrams

  • nar. 27.6.1966 (52 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jeffrey Jacob Abrams (přezdívaný a známý jako J.J. Abrams) se narodil židovské rodině 27. června roku 1966 v New Yorku. Během střední školy se aktivně věnoval divadlu (hrál např. ve školní hře FIDDLER ON THE ROOF) a navštěvoval univerzitu Sarah Lawrencové v Bronxville. V patnácti letech malý J.J. napsal hudbu pro sci-fi horor NIGHTBEAST režiséra Dona Dohlera. Jeho otec Gerald W. Abrams, a matka Carol Abrams mají stejné povolání: jsou producenti.

Ač se po vystudování Abrams pustil do psaní scénářů k nejrpve bezvýznamným, nízkorozpočtovým filmům jako TAKING CARE OF BUSINESS nebo FOREVER YOUNG, které neměly valný úspěch, jeho kariéru výrazně ovlivnila televizní tvorba. Setkání s Jackem Benderem bylo osudové a po uvedení televizního školního dramatu FELICITY se natolik proslavil, že tentýž rok napsal scénář k filmu Michaela Baye ARMAGEDDON, který se záhy stal komerčním trhákem. Ještě předtím však potkal svou životní lásku Katie McGrath, se kterou má momentálně už třetí dítě. Po těchto prvotních úspěších se rodák z New Yorku na čas odebral ke svým komornějším projektům, aby náhle jeho opětovná spolupráce s Jackem Benderem slavila další úspěch v podobě sci-fi seriálu ALIAS. Seriál si vydobyl slušný ohlas u diváků a dočkal se pěti řad.

Zlomovým momentem v kariéře brýlatého sympaťáka byl zcela jistě seriál ZTRACENI o partě ztroskotaných lidí na neznámém ostrově, ze kterého se stal jeden z nejúspěšnějších seriálů všech dob a Abramsovi konečně naplno otevřel dveře do Hollywoodu. Nepopiratelný fakt dokazuje důvěra, kterou J.J. dostal, když měl po neslaném a nemastném druhém dílu opět vzkřísit špionážní sérii MISSION: IMPOSSIBLE. Abramsovi se to povedlo - posadil se na režisérskou stoličku, sedl za stůl, aby napsal scénář a třetí díl vydělal téměř 400 milionů dolarů, přičemž slova kritiků a diváků nešetřila chválou.

Momentálně je J.J. Abrams jedním z nejúspěšnějších producentů, režisérů a scénáristů a dokončuje svůj další, velmi očekávaný projekt s pracovním názvem CLOVERFIELD, ve kterém budou obyvatelé New Yorku čelit neznámé hrozbě. Realistické drama o život bude umocněno o záběry z domácí kamery a angažováním poměrně neznámých herců. Zřejmě nejtěžší překážkou však bude Abramsův další film, kde se bude muset vypořádat s několika let dlouhými tradicemi a kultovní atmosférou v legendární sci-fi sérii STAR TREK, které by mohl vrátit zašlý lesk. Ambice a dispozice k dalšímu úspěchu bezesporu má.

Satan

Producentská filmografie

Režijní filmografie

Filmy

2019 Star Wars: Episode IX
2015 Star Wars: Síla se probouzí
2013 Star Trek: Do temnoty
2011 Super 8
2009 Anatomy of Hope (TV film)
Star Trek
2006 Mission: Impossible III

TV seriály

2010 Mr. & Mrs. Bloom (TV seriál)
2007 Kancl (TV seriál)
Veřejné tajnosti (S03E17)
2004 Ztraceni (TV seriál)
Pilot, část druhá (S01E02)
Pilot, část první (S01E01)
2003 Alias (TV seriál)
Odhalení (S02E22)
2002 Alias (TV seriál)
Skoro třicet let (S01E22)
2001 Alias (TV seriál)
Po pravdě řečeno (S01E01)
1998 Felicity (TV seriál)

TV pořady

2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Filmy

2019 Star Wars: Episode IX
2015 Star Wars: Síla se probouzí
2011 Super 8
2006 Mission: Impossible III
2005 Catch, The (TV film)
2001 Jízda do pekel
1998 Armageddon
1997 Na rybách
1992 Navždy mladý
1991 Myslete na Henryho
1990 Takový je byznys

TV seriály

2010 Mr. & Mrs. Bloom (TV seriál)
Ztraceni (TV seriál)
Konec (S06E17)
Pro co zemřeli (S06E16)
Přes moře (S06E15)
další epizody (17)
2009 Hranice nemožného (TV seriál)
Nový den ve starém městě (S02E01)
S pouty na rukou (S01E11)
Ztraceni (TV seriál)
Incident - část 2 (S05E17)
Incident - část 1 (S05E16)
Následuj vůdce (S05E15)
další epizody (17)
2008 Hranice nemožného (TV seriál)
Poznáváme pana Jonese (S01E07)
Příchod (S01E04)
Stará historie (S01E02)
další epizody (4)
Ztraceni (TV seriál)
Není nad to být doma: 3. část (S04E14)
Není nad to být doma: 2. část (S04E13)
Není nad to být doma: 1. část (S04E12)
další epizody (14)
2007 Lost: Missing Pieces (TV seriál) - původní scénář
Ztraceni (TV seriál)
Za zrcadlem (S03E22)
Největší hity (S03E21)
Muž za oponou (S03E20)
další epizody (16)
2006 Ztraceni (TV seriál)
Ano (S03E06)
Cena za život (S03E05)
Na vlastní triko (S03E04)
další epizody (20)
2005 Avatar: Legenda o Aangovi (TV seriál)
Ztraceni (TV seriál)
Co udělala Kate (S02E09)
Střet (S02E08)
Těch druhých 48 dní (S02E07)
další epizody (22)
Alias (TV seriál)
Nepovolaným vstup zakázán: 2. část (S04E02)
Nepovolaným vstup zakázán: 1. část (S04E01)
2004 Ztraceni (TV seriál)
Každý správný kovboj má problémy s tátou (S01E11)
Cizí výchova (S01E10)
Samotářka (S01E09)
další epizody (11)
2003 Alias (TV seriál)
Odhalení (S02E22)
První fáze (S02E13)
2002 Alias (TV seriál)
Skoro třicet let (S01E22)
Vyšetřování (S01E17)
Strana 47 (S01E15)
další epizody (4)
2001 Alias (TV seriál)
Odvaha (S01E10)
Tak to začíná (S01E02)
Po pravdě řečeno (S01E01)
1998 Felicity (TV seriál)

Herecká filmografie

Filmy

2017 The Disaster Artist: Úžasný propadák
Tour de doping (TV film)
2012 Movie: The Movie
2004 Comic Book: The Movie
1999 Suburbans
1996 Ďábelská lest
1993 Šest stupňů odloučení
1991 Myslete na Henryho

TV seriály

2018 An Emmy for Megan (TV seriál)
Jane the Virgin (TV seriál)
Chapter Eighty-One (S04E17)
2012 Griffinovi (TV seriál)
Ratings Guy (S11E02)
2008 Michael Stahl-David: Behind the Star (TV seriál)
2001 Alias (TV seriál)
Tak to začíná (S01E02)

Dokumentární

2017 And the Winner Isn't
King Cohen
Spielberg (TV film)
2016 For the Love of Spock
2015 Star Wars: Evolution of the Lightsaber Duel (TV film)
The Magic History of Cinema
Unfiltered with Renee Young (TV seriál)
2014 Lennon or McCartney - a.z.
Showrunners: The Art of Running a TV Show
2013 Star Trek Into Darkness Special (TV film)
Star Trek: Secrets of the Universe (TV film)
2011 Nejlepší film, jaký byl kdy prodán
2010 Industrial Light & Magic: Creating the Impossible (TV film)
Národ Star Treku
2009 Alien Paradox, The
Star Trek: Gag Reel
2007 Blood, Boobs & Beast
Star Wars: Odkaz budoucnosti (TV film)
2002 HypaSpace (TV seriál)

TV pořady

2016 2016 MTV Movie Awards (TV pořad)
Geeking Out (TV pořad)
Oscar 2016 (TV pořad)
2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2013 Ok! TV (TV pořad)
2012 2012 MTV Movie Awards (TV pořad)
Večernij Urgant (TV pořad)
2007 Rencontres de cinéma (TV pořad)
Xposé (TV pořad)
2005 The 57th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2001 Dinner for Five (TV pořad)

Tvůrcovská filmografie

TV seriály

2013 Hranice nemožného (TV seriál)
Vzdor osudu (S05E13)
Svoboda (S05E12)
Chlapec musí žít (S05E11)
2012 Hranice nemožného (TV seriál)
Anomálie XB-6783746 (S05E10)
Černý Blotter (S05E09)
Lidský druh (S05E08)
další epizody (25)
2011 Hranice nemožného (TV seriál)
Neviditelný (S04E07)
Ti, které jsme opustili (S04E06)
Obnovení (S04E05)
další epizody (20)
2010 Hranice nemožného (TV seriál)
Marionetta (S03E09)
Vchod (S03E08)
Únos (S03E07)
další epizody (22)
2009 Hranice nemožného (TV seriál)
Záležitost mozku (S02E10)
Červ (S02E09)
Srpen (S02E08)
další epizody (20)
2008 Hranice nemožného (TV seriál)
Bezpečnostní schránky (S01E10)
Krajina vzpomínek (S01E09)
Rovnice (S01E08)
další epizody (10)
2006 Alias (TV seriál)
Všechen čas světa (S05E17)
Odveta (S05E16)
Nic ve zlém (S05E15)
další epizody (8)
2005 Alias (TV seriál)
Horizont (S05E09)
Bob (S05E08)
Hotová věc (S05E07)
další epizody (31)
2004 Alias (TV seriál)
Vzkříšení (S03E22)
Odkaz (S03E21)
Pokrevní svazky (S03E20)
další epizody (12)
2003 Alias (TV seriál)
Střípky paměti (S03E10)
Při smyslech (S03E09)
Bod zlomu (S03E08)
další epizody (22)
2002 Alias (TV seriál)
Únos (S02E10)
Sbližování 2. část (S02E09)
Sbližování 1. část (S02E08)
další epizody (22)
Felicity (TV seriál)
Back to the Future (S04E22)
Felicity Interrupted (S04E21)
Spin the Bottle (S04E20)
další epizody (11)
2001 Alias (TV seriál)
Odvaha (S01E10)
Má vina (S01E09)
Čas ukáže (S01E08)
další epizody (10)
Felicity (TV seriál)
A Perfect Match (S04E11)
Fire (S04E10)
Moving On (S04E09)
další epizody (17)
2000 Felicity (TV seriál)
And to All a Good Night (S03E11)
Final Touches (S03E10)
James and the Giant Piece (S03E09)
další epizody (25)
1999 Felicity (TV seriál)
Portraits (S02E09)
Family Affairs (S02E08)
Getting Lucky (S02E07)
další epizody (21)
1998 Felicity (TV seriál)
Finally (S01E10)
Thanksgiving (S01E09)
Drawing the Line: Part 2 (S01E08)
další epizody (10)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(3 033)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace