Reklama

Reklama

Skupina odhodlaných ruských vojáků se uprostřed zničeného města ze všech sil snaží před nemilosrdnou německou armádou ubránit strategickou budovu. Během obléhání vzniká mezi vojáky a mladou ruskou ženou, která v domě žije, nečekané pouto. Režisér Fedor Bondarčuk ve filmu Stalingrad zkombinoval napínavé bojové scény s lidským dramatem ruských vojáků, několika zbývajících civilistů a německých okupantů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (243)

Honzek 

všechny recenze uživatele

Ale jo, nebylo to úplně zlé. Snímek ukazuje spíše než velkolepé boje, menší bitvy a ani těch tam není moc. Raději se věnuje dvěma domům, kde v jednom je pár chlapů, kteří bojují za matku Rus a ve druhém se nachází Německá přesila. Poukazuje na to, jak asi vypadali souboje tělo na tělo a doslova ulici o ulici. Jelikož je film z Ruska je potřeba očekávat heroickou hudbu - která není vůbec špatná - patriotismus a také menší nadsázku. Uvidíte zde lásku, důstojnost, hrdinství a to, co dokáže jedinec. Herecké výkony nejsou špatné, jen postavy nejsou dle mého gusta úplně dobře napsané. Co se týče vizuálu tak ten je dobře provedený, jen těch zpomalovaček by mohlo býti méně. No, dávám sice tři hvězdičky, ale procentuálně bych tomu dal 65%. což není tak zlé a pokud se zajímáte o toto období, nebo jen máte rádi tyto filmy, šanci si to určitě zaslouží. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Filmů založených na silném ruském patosu už jsem pár viděl a mám je docela rád. Minimálně se u nich pobavíte. Tenhle má však něco, co ostatním zcela chybělo - naprosto šílené digitální zpracování. Dost dlouho mi trvalo si na to zvyknout, protože jsem podobných filmů až tolik neviděl. Když se mi zvyknout podařilo, tak do hry vstoupila žena a z válečného filmu se stala jakási podivná telenovela. Podobná láska, až postel zapraskala se zrodila i na druhé straně, když se německý kapitán zamiloval do neuvěřitelně odporné Rusky, či co to bylo za potvoru. Následuje dvouhodinové obléhání domu, který obývá pět lidí. Dále mi ve snímku dost vadilo, že německy mluvící lidé byli v reálném čase překládány do ruštiny absolutně monotónním hlasem vypravěče. Naopak mě potěšilo vystřelení tříštivé střely o tank za roh. Ruští hrdinové byli sympaťáci, takže můj celkový dojem z filmu dost pozvedli. Celkově se jedná o dost zvláštní film. Je odvyprávěn a podán metodami, které byly k vidění spíše dříve, avšak je natočen s obrovskou digitalizací snad všeho, což je možné vidět zejména v seriálech, které jsou razantně omezeny rozpočtem. Dost mi film připomínal seriál Spartakus, ačkoli film není ani vzdáleně tak debilní. Film jsem vidět ani nechtěl, neboť jsem hledal tu tolik opěvovanou verzi z roku 1993. Nakonec však nejsem rozhodně zklamán. Pěknější 3*. ()

Reklama

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Vlastně ani nevím, proč dávám Stalingradu jednu hvězdu a ne odpad. Protože tohle po těch všech úžasných filmech na toto téma (Nepřítel před branami, Brestská pevnost,..) odpad rozhodně je. Nečekejte žádné heroické válečné výkony nebo historicky korektní výjevy. Tohle je prostě digitální romantická prasečina o partičce vojáků, kteří dvě hodiny zevlí v domě, který obsadili. NO TFUJ! ()

Grran odpad!

všechny recenze uživatele

Tak nějak nemůžu uvěřit, že takovoudle sračku natočili rusové, typl bych to na američany, ale očividně všude je něco shnilého. Film je naprosto nesmyslný a nepovedený, i dialogy a celkově příběh postrádá hlavu a patu... "Už dva dny tě miluji" jako WTF?!!! Ten co jim psal texty byl po soutěži v chlastání vodky? Nebo po stáži v americe kde jim narvali hlavy holywoodským hnojem? Fakt ne! ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Pro mě obrovské zklamání roku! Čekal jsem napodobeninu Stalingradu (Německo 1993), ale nestalo se! Co by taky člověk čekal od soudruha ze SSSR. Sice zajímavě zpracované, o bitvy i bitky nouze není, ale furt se mi celý film zdálo, že to je solidní propaganda tehdejšího (i současného) Sovětského svazu a její politiky! Rušivým elementem bych považoval hodně zpomalovaček, být jenom někde, byl by snímek svižnější a diváka by tak nenudil. 45% ()

Galerie (90)

Zajímavosti (12)

  • Stalingrad je prvý ruský film prerobený kompletne v 3D a IMAX formáte. (odmocnina)
  • Kulisy Stalingradu boli postavené pri Petrohrade, pričom sa dbalo, aby bol verne zobrazený každý detail tohto heroického mesta. Stavba kulís trvala 6 mesiacov, podieľalo sa na nej vyše 400 ľudí a náklady na ňu činili okolo 4 milióny amerických dolárov. (beso74)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Warneři udali Odyssea

Warneři udali Odyssea

02.07.2014

26. února 2016 nás čeká nová verze Ben Hura, kterou bude režírovat Timur Bekmambetov (Wanted, Abraham Lincoln: Lovec upírů). Půjde již o několikátou adaptaci románu z roku 1880 (ta nejslavnější… (více)

Reklama

Reklama