foto

Alexandr Sergejevič Puškin

  • nar. 26.5.1799
    Moskva, Ruské impérium
  • zem. 29.1.1837 (37 let)
    Petrohrad, Ruské impérium
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tento tvůrce ještě nemá přidanou biografii.

Spisovatelská filmografie

Filmy

2018 Hledá se princezna - kniha
2016 Dama Pik - kniha
2014 Dubrovskij - kniha
Pikovaja dama (divadelní záznam) - kniha
2009 Evžen Oněgin (divadelní záznam) - kniha
2007 Eugen Onegin (TV film) - kniha
2000 Kapitánská dcerka - kniha
1999 Oněgin - kniha
Queen of Spades, The (TV film) - kniha
1996 Mazeppa (TV film) - kniha
Ruslan i Ljudmila (TV film) - kniha
1995 Slečna selka - kniha
1992 Starec a cár (TV film) - kniha
1989 Divoká srdce - povídka
Dubrovskij - kniha
1988 Eti... tri věrnyje karty... - kniha
Evžen Oněgin (TV film) - kniha
1986 O rybáři a rybce (TV film) - kniha
1984 Skazka o care Saltaně - kniha
1982 Oseň - kniha
Pikovaja dama (TV film) - kniha
1980 Dunja - kniha
I s vami snova ja ... - kniha
1979 Eugen Onegin (TV film) - kniha
Osennije kolokola - povídka
1978 Jevgeni Onegin (TV film) - kniha
Polská krev (TV film) - povídka
1977 Ja k vam leču vospominaněm - kniha
1976 Jak car Petr ženil mouřenína - kniha
1974 Eugen Oněgin (TV film) - kniha
Piková dáma (TV film) - kniha
1973 Sensuela - povídka
1972 A déšť smyje každou stopu - kniha
Dama pikowa (TV film) - kniha
Ruslan a Ludmila - kniha
Stancionnyj smotritel (TV film) - kniha
1967 Skazka o zolotom petuške - kniha
1966 Pohádka o caru Saltánovi - kniha
Polenblut (TV film) - povídka
Vystrel - kniha
1965 La dame de pique - kniha
1964 Metelice - kniha
1961 Dubrovsky - kniha
Pa' qué me sirve la vida - kniha
1960 Pikovaja dama - kniha
1959 Kapitánská dcerka - kniha
1958 Evžen Oněgin - kniha
Gardový seržant - kniha
La dame de pique (TV film) - kniha
1955 Dunja - kniha
1954 Boris Godunov - kniha
1953 Aleko - kniha
1951 Pohádka o mrtvé carevně a sedmi bohatýrech - kniha
1950 Pohádka o rybáři a rybce - kniha
1949 The Queen of Spades - kniha
1947 La figlia del capitano - kniha
1946 Aquila nera - kniha
Rakkauden risti - kniha
Rakkauden risti - povídka
1943 Druhý výstřel - kniha
Skazka o care Saltaně - kniha
1942 Výstřel - kniha
1940 Der Postmeister - kniha
1939 Coups de feu - kniha
1938 Pohádka o princezně a bohatýru - kniha
1937 Nostalgie - kniha
Piková dáma - kniha
1936 Dubrovsky - kniha
1934 Polská krev - povídka
Polská krev (německá verze) - povídka
Volha v plamenech (francouzská verze) - kniha
1927 Pique Dame - kniha
1925 Poštmistr - kniha
The Eagle - kniha
1921 Dubrowsky, der räuber ataman - kniha
1919 Krasavice Káťa - kniha
1918 Pique Dame - kniha
1916 Baryshnya-krestyanka - kniha
Piková dáma - kniha
1915 Ruslan i Ljudmila - kniha
1914 Skazka o spjaščej carevně i sjemi bogatyrjach - kniha
1913 Domik v Kolomně - kniha
1911 Jevgenij Oněgin - kniha
1910 Pikovaja dama - kniha
Rusalka - kniha
1909 Bachčisarajskij fontan - kniha
Mazepa - kniha
1907 Boris Godunov - kniha

TV seriály

2006 Metropolitan Opera: Live in HD (TV seriál) - kniha
1998 Stories from My Childhood (TV seriál) - kniha
1979 Maleňkije tragedii (TV seriál) - kniha
1965 Estudio 1 (TV seriál) - kniha
La figlia del capitano (TV seriál) - kniha
1964 Theatre 625 (TV seriál) - kniha
1955 Matinee Theatre (TV seriál) - kniha
1953 Your Favorite Story (TV seriál) - kniha
1948 The Chevrolet Tele-Theatre (TV seriál) - kniha

TV pořady

1966 Oopperaviuhka (TV pořad) - povídka

Scenáristická filmografie

Filmy

1986 Boris Godunov - divadelní hra
1980 Boris Godunov (TV film) - divadelní hra
1975 Boris Godunov (TV film) - divadelní hra
1967 Kamennyj gosť - divadelní hra
Teatterituokio: Kivinen vieras (TV film) - divadelní hra
1914 Simfoniya lyubvi i smerti - divadelní hra

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace