Reklama

Reklama

Tom Berenger a Billy Zane jsou pověřeni likvidací šéfů narkomafie. Jenže jejich spolupráce na plnění úkolu zašla příliš daleko... Seržant Thomas Beckett a jeho kolega Richard Miller jsou americkou vládou pověřeni náročným "posláním" v Panamě, kde mají postupně zlikvidovat šéfy drogové mafie, rebelující generály a bývalé žoldnéře CIA. Od svých obětí se však ničím neodlišují a jejich "spolupráce" nakonec vyvrcholí tím, že obrátí zbraně proti sobě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Kašlu na to, že Billy Zane je herecká nula, a že náplň filmu je poněkud o ho..dně málo věcech. Pro mě je Sniper o výborných scénách odstřelovačských akcí s víc než dobrou doprovodnou hudbu (Marc Mancina a Hans Zimmer). A řeči o pocitech muže rozesílajícího pozvánky na schůzku se zubatou podle hesla "přichází nepozván, odchází nepoznán" by mohl pronášet i podstatně horší herec než Tom Berenger, takže s klidem dám 70%. "Dalším dílům" se ale radím ne zdaleka, ale úplně vyhnout, protože to je čistá videoprodukce nedosahující ani béčkové kategorie. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Llosa v novackovskom pocine netriafa paradoxne vedla v takej rovine, ze by tam mal hrat Doplh alebo Jcvd alebo dalsi odpad. Tom a Bill nie su esa, ale farba dzungle im sedela. A sedela vsetkym. Bez modreho platna, poctivym vrtulnikom, strelou, ba dokonca citit v dialke napatie s neznameho travou pokryteho. Tom aj vo vode vsetko vysvetli a zbytocne sa to nenatahuje ako lamanie prsta. Ostrelovac musel mat dobry namet, ak dal moznost vzniknut dalsim pokracovaniam. ( videne 16.3.2021, Filmplus archiv) ()

Reklama

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Největším mínusem je asi nepříliš povedený začátek, kde hlavně všichni aktéři snad ani nepředvádějí něco, co by se dalo nazvat hereckým výkonem. V hlavní dějové linii v čele s Berengerem, který svou úlohu zvládá bezchybně, a Billy Zane jde v jeho šlápějích. Slušná hudba, dobrá atmosféra. Plný počet tomu nedám, ale čtyři si to rozhodně zaslouží. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý, zvládnutý film, kdy je veškeré spracování a technická stránka filmu obyčejná, ale skvěle zvládnutá a podaná. Příběh jednoduchý, akce tu je, není ji extra narváno, ale je jí dostatek. Ve filmu se mi líbila reálnost, kdy žádná scéna není přehnaná, ale zase ne mistrovská. Hudba průměr. Herecké obsazení je na tom dobře. Stejně se ale z filmu mohlo vytěžit více a místy byla nuda, ale jen málo. Film vidím na takový nadprůměr té doby co byl natočen. Takže na 66% = *** ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Vo finále sa Llosovi podarilo diváka rozemočniť, napnúť a vyvolať v ňom katarziu pri likvidácii záporákov. V dobe uvedenia by som možno hodnotil o hviezdu lepšie. Dnes už ale Sniper pôsobi veľmi zošedivelo, chvíľami nudí a hlavne z neho viacej kričia béčkové slabiny, ktorým kraľuje príšerne umelá Changova hudba. Rambovky mali Sylvestra, spád a motívy Jerryho Goldsmitha. Toto je iba ich slabý odvar. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Zbraň, ktorú používa Billy Zane, nie je poloautomatická puška H&K PSG-1, bežne používaná ostreľovačmi špeciálnych jednotiek, ale H&K SR-9 TC. Podobná a lacnejšia verzia PSG-1, navrhnutá pre civilný predaj. (m.a.t.o.)
  • Podíváte-li se pozorně na vlak, uvidíte na boku symbol QR jako Queensland Rail. Queensland je stát Austrálii, kde byl tento film natočen. (BloodMax)

Reklama

Reklama