Reklama

Reklama

To, že se jejich manželství rozpadlo, ještě nějak Richard a Kate překousli. A jako praví Britové celkem elegantně rozchod zvládli. Ale když zjistí, že jejich penzijní fond se stal obětí bezohledného a ještě navíc francouzské tuneláře, rozhodnou se, že to už je přespříliš. Vypátrají, že muž, který je připravil o všechny úspory, právě koupil své snoubence diamant za 10 miliónů dolarů a je rozhodnuto. Vypraví se za ním s jasným cílem – uloupit drahokam a pořádně se tak zahojit i pomstít. Tato jejich výprava, která je zavede z Londýna nejen do Paříže ale i na francouzskou Riviéru, má ještě jeden efekt – ukáže se, že přes všechno vzájemné provokování, neschválnosti, špičkování a škádlení, není jejich vztah až tak úplně vyhaslý. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (79)

dwbmb 

všechny recenze uživatele

Proč si tohle dělám. Nejspíš proto, že mám pro Hopkinse menší slabost díky staršímu Skoč až zítra, který mi utkvěl v paměti svou lehce hypnotickou bizzare atmosférou. Tentokrát zjevně žral hypnotika přímo Hopkins, když stvořil tohle dílko, které je taky bizzare, ale svou naprostou dementností. "Co by asi udělaly skutečné osoby, kdyby byly v takové situaci? Aha...no tak napíšeme pravý opak". A scénář byl na světě. Koukání na vypnutou obrazovku by mě bolelo míň. Jedna hvězda za Emmu, je to pořád číča! ()

William_Kirk 

všechny recenze uživatele

Je to takový malý film, který od první scény navodí pohodovou atmosféru a lehký úsměv, že se sice nesmějete od ucha k ucha, ale skvěle se bavíte. Postavy příjemné, kterým fandíte, slizký záporák a občas zvrat, který nečekáte. Sem tam sice přehnané, zřejmě se záměrem připomenout Brosnanovu bondovskou kariéru, a lze to odpustit, a přitom pořád vtipné. Brosnan skvělý, připomínal mi zde svou rolí Remingtona Steela, Emma Thompsonová se k němu hodila. ()

Reklama

LencaN 

všechny recenze uživatele

Manželská rána působí děsně sympaticky. Vůbec bych neřekla, že to točili Francouzi. Pierce Brosnan a Emma Thompson byli roztomilá rozvedená dvojice, která musí vyřešit nastalé finanční problémy. Jeden lišák je totiž připravil o veškeré úspory a nejen je, ale i ostatní z Piercovy firmy. Proto se rozhodnou jednat a vyřídit si to s ním, respektive ukrást diamant, který ten zlodějíček koupil své snoubence za získané peníze. Trochu naivní, ale o to víc legrační. Já se smála dost. I se sousedy totiž tvořili správnou "mafiánskou" čtverku komiků. A nutno říct, že Emmě Thompson ta zrzavá barva šíleně slušela, byla jako jiná osoba. A Pierce byl klasicky fešák, baví mě jak ve vážných rolích, tak i tyhle komediální. Sice hodnocení tady na ČSFD neukazuje na žádný kasovní trhák, ale mě si Manželská rána získala. Příště ráda kouknu určitě znova. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

The Love Punch začalo skvele. Scénka na svadbe, bývalí manželia Pierce Brosnan (popíjajúci martini - veď ako inak) a Emma Thompson, jeden druhého si doberajúc, malo to šarm, vtip, eleganciu. Nanešťastie po chvíľke sa to zmenilo z romantickej komédie na neviem čo to vlastne bolo, komédia s krimi zápletkou. Nečítala som si obsah filmu, tak ma to prekvapilo. Hlavná zápletka pokazila celý film, pretože to bolo tak nereálne, až to pôsobilo hlúpo. Lenže keď vo filme hrá skvelá Emma Thompson a ešte k tomu im to s Brosnanom spolu pristane, potom človek dopozerá aj somarinu. Potenciál tam bol, keby bol ten scenár predsa len normálnejší. Film v konečnom dôsledku nezachránili ani herci, ani výber lokalít. Keď sa mi 90minútový film zdá byť ozaj dlhý, niečo nie je v poriadku. Dávam 2* s prižmúrenými očami. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Emma a Pierce se setkali v jedné francouzské ptákovině. Člověk by si skoro řekl, jak kdyby je britská tajná služba nastrčila schválně, aby ve Francii záměrně udělali nějakej průser a započali tím další stoletou válku. Jenže, a to mě dost překvapilo, v komedii není ani moc narážek mezi Angličany a Francouzi a tak nezbývá nic jiného, než se držet klasického šarmu obou hlavních herců. Ten to naštěstí zachraňuje a to i přesto, že Francouzi je občas zavedli do takových akčních scén, že spolu s konzervativními Angličany, vyzní dost zvláštně. Až trapně. Dobré momenty tam ale také jsou a docela pohodově se na to kouká, takže jasnej průměr. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Londýne, Paríži a vo francúzskom mestečku Antibes. (dyfur)
  • Po plážovom volejbale si v bare Kate (Emma Thompson) objednáva martini, čo je jasná narážka na filmy Jamesa Bonda, ktorého hral aj Pierce Brosnan, ktorý v tomto filme hrá jej manžela. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama