Reklama

Reklama

Ohavný Dr. Phibes

  • Velká Británie The Abominable Dr. Phibes (více)
Trailer

Obsahy(1)

Doktor Phibes měl jednoho dne autonehodu, která mu změnila život. Při autonehodě přišel o svou ženu a ztratil půlku obličeje. Měl strašný vztek na doktory, kteří operovali jeho ženu a vyčítal jim že ji nezachránili. Doktor Phibes se chtěl doktorům pomstít tak, že na ně pošle morové rány jako v Egyptě, které by je zlikvodovali podle bible: mraky kobylek, armády žab, regimenty krys a další... (JayCZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Horor, ktorý sa nedá brať vážne, pretože ho do istej miery neberú vážne ani tvorcovia. Dokonalý čierny humor oživuje predvídateľný, ale veľmi vynaliezavý scenár. Takže sa stále znova a znova tešíme na to, aký typ vraždy prispôsobený 10 ranám Phibes pre svoju ďalšiu obeť vymyslí. A medzi tým, niekedy aj počas vraždenia, spomínaný dokonalý humor, či už vizuálny alebo slovný. Logika nefunguje vôbec, ale aj to je súčasťou tejto precíznej, vysoko štylizovanej a gýčovej hry. Pokiaľ sa často spomína, že sa v snímke vzhliadli tvorcovia série Saw, treba dodať, že film možno milujú aj tvorcovia Seven. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak asi stejně jako dvojka kterou jsem viděl dříve. Phibes je senza chlapík a jeho vyšinutost nezná hranic. Hlavně vraždy jsou fakt bizarní a dost povedené jen škoda že příběh mě strašně nudil. Je to prostě stále jedno o tom samým. Price byl zajímavej i když nemůžu moct ocenit jeho herectví protože přeci jenom jen chodí. Což je sice pěkné ale ohodnotit to moc nejde. Zvířátka jsou pěkná a nebojí se kousnout. Ale i tak je to pro mě lepší průměr. ()

Reklama

Paldini 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říct, že se jedná o takovou retro vyvražďovačku s některými moc "pěknými" nápady, jak sprovodit člověka ze světa. Ve skutečnosti by většina způsobů ve filmu ukázaných vůbec nefungovala, ale přesto nebo zrovna proto, že jsou úmrtí podaná s nadsázkou a s jasnou nesmyslností, jsou zábavná. A dokonce mě u filmu napadlo, že autoři současného hitu Saw se nechali, hlavně poslední pasti, inspirovat při psaní scénáře. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní a originální snímek, který nechce děsit, ale jen tak bavit (mě například pobavila vražda mosazným koněm, kterou by asi nikdo nečekal). Vincent Price je opět skvělý (i když prakticky nemluví) a jeho plán vyvražďování na motivy pohrom starověkého Egypta je skvělý a bizarní. Místy snímek trochu připomínal Priceův dřívější film Dům voskových figurín a místy také jistě sloužil jako inspirace pro tvůrce série Saw (zejm. vražda v masce žabáka). Tenhle horor je možná těžko stravitelný, ale své fanoušky si jistě najde. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Naivní, ale o to zábavnější hororová vyvražďovačka, ve které září Vincent Price. Že se tvůrci Sedm i Saw možná inspirovali právě zde, už bylo zmíněno, já bych jen dodal, že je to slušný a nápaditě zábavný snímek z poctivé staré školy. Pro fanoušky žánru povinnost, i když si přiznejme, že Dr. Phibes zřejmě nikoho pořádně nevyděsil ani v 70. letech, kdy vznikl. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (20)

  • Dr. Phibes prvně promluví až ve 32 minutě filmu. (Chatterer)
  • Vincent Price se během natáčení několikrát zhroutil a poničil si tím svou masku. (liquido26)
  • Phibesova mechanická kapela hraje několik skladeb, které vznikly až ve 40. letech. (liquido26)

Reklama

Reklama