Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Konečně se jí splnil dávný sen. Ale místo získávání drahocenných lékařských zkušeností se vydává po stopách temného doktorského spolku. Paula Henningová získá místo na exkluzivní Heidelbergské škole. Když objeví tělo kluka, kterého potkala na zastávce, znetvořeno. Začne pátrat po tajném spolku, působícím na její škole... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (81)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Hodně mi to připomnělo Tesis od Amenábara. Ten byl o studentech filmařiny, kteří mezi sebou odhalí lidi točící snuff, v Anatomii zas medici provádějí neetické experimenty na lidech. Jinak je podobnost mezi těmi filmy značná. V podstatě jakoby jste sledovali totéž, jen trochu jinak a v jiných reáliích. Zatímco Tesis tu byl o čtyři roky dřív, Anatomie je zas větší sranda. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Vlastně to ani není horor, spíše je to docela zajímavý thriller. Občas jsem měla pocit jako by se pan režisér nedokázal rozhodnout, co chce natočit. Další důvod proč nemůžu dát plný počet hvězdiček je, že celý příběh je moc dějové roztahaný, nebo na mě tak působil. Možná se to mělo všechno odehrát jedné noci. No, vzhledem k to mu, že to natočili naši západní sousedé, tak to zase tak špatné nebylo. ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Technicky veľmi veľmi podarený kúsok, ktorý aj dnes po dlhých 21 rokoch by mohol v kľude obstáť v dnešnej konkurencii. Čo sa týka scenára, tam to samozrejme už viac drhne a casting by v dnešnej dobe hypermodelov a LGBTQ asi úplne pohorel, ale pozrel som to s manželkou, ktorá to ešte nikdy nevidela a na prekvapenie nenadávala. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Paula Henningová (Franka Potente) se navzdory přání svého otce, praktického lékaře, vydává v šlépějích svého děda, vědeckého pracovníka na patologický seminář na univerzitě, kde dříve působil i její děda, a jeho jméno zde má svůj zvuk. Bohužel po příjezdu zjišťuje, že ne všechno je úplně v pořádku, zvlášť když se jí na pitevním stole objeví její spolucestující z cesty na univerzitu. Paula se svým kamarádem Casparem zjišťuje, že na koleji působí sekta Antihippokratů, pro něž není pár mrtvých obětí ve jménu vědy žádným problémem. Nakonec mají oba dva dost práce se záchranou vlastních životů ... Stefan Ruzowitzky chtěl šokovat, a to se mu i částečně povedlo. Pohled do zákulisí patologického semináře, kde většina děje se odehrává v nablýštěných pitevnách je někdy docela mrazivý. Oproti očekávání Ruzowitsky s krví docela šetřil, a spíš vkládal hororové tajemno do neviděného. Jde o docela příjemnou změnu, proti bezduchým a bezmyšlenkovitým teenagerovských vyvražďovačkám. A jako bonus je v hlavní roli Franka Potente, na kterou se minimálně dobře dívá ... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Dosť mi to pripomenulo moju milovanú knižku Select, takže 80%. Nemeckú kinematografiu nemám rád, ale výnimka potvrdzuje pravidlo a treba sucho skonštatovať, že ANATÓMIA sa vydarila. Pôsobivá atmosféra rozľahlých nočných márnic pripomína to najlepšie zo STRÁŽCU MŔTVYCH, Franka Potente s prehľadom stíha utekať pred tajomným zabijakom a zároveň absolvovať prvé milovanie a celkovo je to príjemne zvrhlé a vlastne takmer vôbec nie hlúpe (na rozdiel od dvojky). Veľmi príjemné prekvapenie, okorenené štipkou kvázi snuffu. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama