Reklama

Reklama

Návrat blbýho a blbějšího

  • USA Dumb and Dumber To (více)
Trailer 1

Uběhlo přesně 20 let od chvíle, kdy jsme Lloyda s Harrym opustili, a změnilo se toho opravdu hodně – s výjimkou jejich tuposti. Když se Harry, který nutně potřebuje novou ledvinu, dozví, že kdesi, neznámo kde, žije jeho dcera, musí Lloyda probrat z „kómatu", ve kterém se nachází od chvíle, co ho Mary odmítla, a vydat se na cestu, aby svou dceru požádal o pomoc. Křížem krážem celou Amerikou v těch nejbizarnějších dopravních prostředcích je jejich cesta zavádí do ústavu pro duševně nemocné – kam nepochybně patří – i na setkání těch nejinteligentnějších lidí světa. Tedy – původně... (Falcon)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (598)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

První díl mám docela rád a považuji ho za jednu z nejznámějších komedií vůbec. Druhý díl, ale vzniknout neměl, nebo alespoň ne po 20 letech. Oba hlavní představitelé už jsou dávno někde jinde a role už jim nikdo neuvěří a pochybuji, že jejich ještě rozsáhlejší debilita, přijde někomu vtipná. Dvě až tři scény ujdou, ale zbytek je spíše směšné utrpení. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Normálně stroj času tenhle film, chvílemi jsem se totiž vskutku přenesl do devadesátých let, tedy do roků, kdy komedie byly ještě opravdu ftipný. Jenže... to, co fungovalo před dvaceti lety, nemusí zákonitě fungovat i teď a pojďme si říct, že taky ne, nefungovalo, tedy přesněji řečeno nefungovalo po většinu filmu. Úpadek Jimovi kariéry sleduju už docela dlouho, při každém jeho dalším filmu mačkám palce, aby mu to tentokrát konečně vyšlo, a vono zas ne... Ale abych jen nekritizoval, je tam pár vyloženě "Farrellyovských" vychytávek, takové ty stupidní scény, který jsou tak trapný, až jsou srandovní (jízda na kole a jízda na kole :-). Jenže vono je to vlastně celý vokopírovaný podle prvního dílu, jen s vrásčitým Carreym. Plusový body ale za to, že do toho oba herci šli, pak taky za tu mladou dcérku, no a vůbec za ten devadesátkovej feeling. Tak co bude příště? Dvojka Masky? Trojka Ace Ventury? Why not... ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Už jsem si myslel, že mě letos po 22 Jump Street a Fakjů pane učiteli žádná komedie nepřekvapí a šup Jim Carrey na scéně po 20 letech ze mě udělal opět sekanou. Neskutečně ulítlá, drzá, zábavná a uchylná komedie, přesně tenhle typ humoru mi sedí, Carreyho xichtíky nikdy neomrzí, je to komediant s velkým K. Super je, že fórky nepolevují a od začátku do konce tihle dva "blbci" jako na běžícím páse vymýšlejí, vše co se dá a já se válel smíchy na zemi. Pár zajímavých zvratů a maskování Roba Rigglyho je nezapomenutelné. 80% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Dopadlo to niekde na pomedzí medzi potenciálom filmu a hrozbou plynúcou z pohľadu na to, čo posledných 15 rokov stvárajú bratia Farrellyovci. Prekvapivo je to stále dosť vtipné, i keď väčšina gagov je len variáciou na 20 rokov staré gagy (odhadom 2/3 vtipov je len parafrázou starých vtipov!). Čo filmu chýba, to je poriadny príbeh a skutočné emócie, ktoré prvému filmu nechýbali, kde sme rozkol hlavných hrdinov prežívali s nimi. Film sa toho matne dotýka ("You are grounded!"), no nijako s tým nepracuje, napriek tomu, že ten potenciál tu je. Ale možno to celé je len nostalgia. Každopádne, mala to dostať do rúk nová generácia komediálnych režisérov, to som si istý. Jediné, čo Farrellyovcom ostalo, je cit na neznáme skladby do soundtracku. V tom nikto nie je lepší. Možno Tarantino. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Ja som sa dosť dlhú dobu nudila. Samozrejme zasmiať som sa zasmiala ale tie vtipné scény mi neprišli až tak vtipné aby som sa po zemi váľala od smiechu... Neviem prečo ale ku komédiám nikdy neviem napísať niečo duchaplné, pretože nie som až tak ich milovník, resp. toto bolo jednoznačne slabšie ako prvý diel. To sa samozrejme dalo čakať... ale tak hrali to super a Jimovi takéto úlohy jednoducho sedia. Asi najlepšia pasáž bola na tom cone a v nemocnici, ostatné boli jednoducho slabé. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (34)

  • O soundtrack se postaralo australské elektronické duo Empire of the Sun. (figliar)
  • Vo filme je kapitán Lippencott zobrazený ako člen špeciálnych jednotiek. V skutočnosti je Rob Riggle bývalý člen námornej jednotky, ktorý slúžil v Kosove a Afganistane. (Arsenal83)
  • Mnohých z účastníkov konferencie KEN hrajú autori televízneho seriálu Griffinovci (od r. 1999). (Arsenal83)

Související novinky

Modrá ocel vrací úder

Modrá ocel vrací úder

21.11.2014

O pokračování kultovní komedie Zoolander se mluví už pár let. Až nyní se ale začíná hýbat kupředu, což může i nemusí souviset s úspěchem Návratu blbýho a blbějšího. Jim Carrey a Jeff Daniels ovládli… (více)

Vrátí se Táta v sukni?

Vrátí se Táta v sukni?

18.04.2014

Ještě jsme ani neviděli Blbý a blbější 2 a už se začíná rýsovat další pokračování devadesátkové komediální klasiky. Tentokrát jde o one man show Robina Williamse Mrs. Doubtfire - Táta v sukni, která… (více)

Reklama

Reklama