Reklama

Reklama

Griffinovi

(seriál)
Trailer
USA, (1999–2024), 159 h 48 min (Minutáž: 21–54 min)

Předloha:

Richard Matheson (povídka)

Kamera:

Ralph Kaechele

Hrají:

Seth MacFarlane, Alex Borstein, Seth Green, Mila Kunis, Adam West, Patrick Warburton, Phil LaMarr, Gary Cole, Jennifer Tilly, Fred Tatasciore, Ralph Garman (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(22) / Epizody(429)

Animovaný seriál o netypické americké rodince Griffinových. Každý z nich je originál, včetně jejich mluvícího psa Briana, který všechny překvapivé rodinné situace komentuje s moudrostí sobě vlastní. (TV Nova)

Videa (3)

Trailer

Recenze (794)

st.ranger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z hlediska animovaných seriálů je Family Guy něco mezi Simpsonovi a South Park. Špatný seriál to není a některé fórky jsou opravdu povedené, ale kolikrát dobrý začátek sklouzne do naprosto přehnané nudy. Vyloženě protivné postavy jsou Brian a Meg, což jistě nebylo v počátku stanoveno. Jedna série, tuším že 6. nebo 7., dokonce zcela vypouští humorné scénky nesouvisející s dějem. Velkolepé jsou pak souboje Petera s přerostlou slepicí, dokázal bych si představit takový celovečerní film v režii akčního packala Michaela Baye. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

nekonečná porce zábavy, gagů, popkulturních odkazů, narážek a parodií.. bezmezně uctívám Setha MacFarlanea za tenhle jeho opus magnum (nedovedu si představit, čím by mohl genialitu tohoto seriálu někdy překonat), ve kterém si dělá naprosto bez respektu legraci úplně (ale úplně) ze všeho a ze všech, což musí být ortodoxněji smýšlejícím jedincům mnohdy jednoznačně proti srsti.. Petera Griffina pak považuji za jednu z nejgeniálnějších seriálových postav vůbec, protože je ukázkovým (a zároveň extrémním) příkladem toho, že každý člověk má jakousi skrytou vnitřní touhu hodit někdy veškeré povinnosti za hlavu a zůstat namísto toho navždy tím malým nezodpovědným a rozpustilým frackem, jakým byl ve svých dětských letech.. srdcová záležitost a nekompromisních 5 hvězdiček :) ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Amerika si v mnohom vždy myslí že patrí medzi tie najúžasnejšie krajiny vôbec. Niektorý komici a autori už niekoľko desaťročí svojimi vtipmi a filmovými, alebo literátnymi dielami dokazujú, že to tak nie je. K Simpsonovcom a South Parku sa pripojil ďalší animovaný seriál, prekračujúci hranice morálky, únosnosti a humoru. Family Guy je výborná satira na akýkoľvek politický, umelecký, alebo sociálny problém aký existuje. Je plný popkultúrnych a náboženských odkazov v tej najlepšej podobe a je plná pamätných, často krát neznesiteľných postavičiek, ktoré sú natoľko bizarné že si ich časom zamilujete. Bryan a Stewie rozhodne celému seriálu vládnu. Práve začínam s 8 sériou a predošlých 7 som hltal dennodenne. Family guy sú pre mňa podstatne zaujímavejší ako Simpsonovci a o triedu slabší ako dokonalý tým so South Parku. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Je několik druhů seriálů, stejně jako je několik druhů silnic. Tenhle jede po silnici plné samých odboček. Cesta je to veselá, ale ty odbočky, ať už jsou sebevtivnější nebo ne, tu cestu jaksi ruší. Nicméně se jedná o pravou křupanskou legraci, která se mnohým zdá odvážnější, než v Simpsonových a mnohým pouhou napodobeninou žlutého světa. Osobně shledám Simpsonovi často příliš mravokárné, takže svět tupých a sprostých Griffinů u mě jasně vede. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

V posledních sériích se Homeru Simpsonovi vyčítá, že je až moc velké hovado a vlastně s ním není žádná legrace. Pokud jej vezmu jako měřítko kvality, Peter Griffin je neschopný a nesympatický idiot už od prvního dílu, a jelikož se vše točí právě kolem něj, dosledovat první sérii bylo nekonečné utrpení. Odvahu pro další sledování může dodat jedině malý Stewie. Edit: Právě jsem rozdíval třetí řadu a míra mého uspokojení začíná pomalu narůstat. Takže zvedám na tři a čekám, zda-li bude ta křivka i nadále růst. ()

Galerie (1 710)

Zajímavosti (561)

  • Seriál bol obnovený po rekordných predajoch na DVD a jeho popularite v pásme Adult Swime na Cartoon Network, kde mal párkrát v rovnakom čase vyššiu sledovanosť ako komerčné televízie. (Vrtto)
  • Když v roce 2003 hrozil zánik seriálu, podepsalo petici pro jeho záchranu 111 000 lidí. (CrypzzXD)
  • Brianovo auto je Toyota Prius. (Martin_W)

Související novinky

Ženatý se závazky se vrací... jako animák

Ženatý se závazky se vrací... jako animák

15.05.2022

Málokterá osmdesátková znělka se člověku zažrala do paměti tolik, jako ta ze seriálu Ženatý se závazky. Komedie o dysfunkční rodině Bundyových běžela v televizi od roku 1987 do roku 1997, v roce 2012… (více)

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Zemřel představitel Batmana Adam West

Zemřel představitel Batmana Adam West

11.06.2017

Pro většinu Čechů je prvním Batmanem Michael Keaton, v Americe ale všichni vyrůstali na seriálu z 60. let, v němž si Bruce Waynea zahrál Adam West. Washingtonský rodák se díky napůl parodické show,… (více)

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

13.08.2014

Dvě hollywoodské legendy během dvou dnů? Smutnější týden letos filmový svět ještě nezažil a snad už ani nezažije. Nejdříve jsme přišli o třiašedesátiletého komediálního génia Robina Williamse, který… (více)

Reklama

Reklama