Reklama

Reklama

Temný případ - Série 1

(série)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2014, 7 h 31 min (Minutáž: 54–59 min)

Tvůrci:

Nic Pizzolatto

Scénář:

Nic Pizzolatto

Kamera:

Adam Arkapaw

Hrají:

Woody Harrelson, Matthew McConaughey, Michelle Monaghan, Michael Potts, Tory Kittles, Alexandra Daddario, Kevin Dunn, Clarke Peters, Jay O. Sanders (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Nový dramatický seriál HBO se ve své první řadě soustředí na Martyho Harta (Woody Harrelson) a "Rusta" Cohlea (Matthew McConaughey) - dva detektivy a bývalé parťáky, kteří uprostřed devadesátých let působili v oddělení vyšetřování vražd v Luisianě. V roce 2012 z dosud nejasných důvodů podstupují řadu výslechů. Vyšetřovatelé se vyptávají na jejich nejznámější případ - brutální vraždu prostitutky z roku 1995, kterou pravděpodobně spáchal sériový vrah se znepokojivými okultními sklony. Zatímco se Hart a Cohle vracejí zpátky k neuzavřenému případu, jejich osobní příběhy a často napjaté vztahy nyní vyplouvají na povrch a stávají se ústředním tématem. Hart je Louisianský rodák a muž se smyslem pro rodinu, jehož manželství se rozpadá pod tíhou pracovního stresu a nevěry. Představuje (alespoň navenek) pravý opak Cohlea, pesimistického samotáře a bývalého detektiva z protidrogového oddělení v Texasu. Zatímco děj žene dopředu Hartova a Cohleova společná posedlost dopadnout rituálního vraha, pravé drama se odehrává kolem nevypočitatelnosti jejich vztahu a povah, a jak se ti dva navzájem ovlivňují coby detektivové, přátelé a muži. (HBO Europe)

(více)

Recenze (242)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlépe hodnocených krimiseriálů všech dob mou pozornost míjí už dlouhé roky, snad jsem před lety viděl i první 3-4 díly, samozřejmě jsem si nepamatoval zhola nic. Nyní došel čas na nápravu, ovšem s pocity, že jsem oproti jiným nezhlédl nijak výjimečnou pecku. Duo zdejších policistů patří za mě mezi jedny z nejlepších herců, co formují Hollywood už od devadesátek a i tady hráli velké prim. Ale samotná kriminální zápletka mě neodpálila tak jako třeba u severského Mostu. [viděno na HBO Max] ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nic Pizzolato je bezpochyby pan scenárista, ale když vezmu v potaz, že seriál na mně nezanechal jakoukoliv zapamatovatelnou stopu (ať již emocionální či formativní), tak musím přiznat, že True Detective zas taková kvalitativní pecka ve skutečnosti není. Přesto jde o solidní kriminálku zastřenou v melancholickém hávu krize středního věku. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím, jaký použít prostředky, kdybych hodlala někoho lámat, tak zvláštní a jedinečný to je. Otravoval mě jenom způsob intonace obou borců, v některých místech až přepálený a to beru, že nejen tupé ale i hlas se léty mění, a neodbytný pocit, že už se oba předem vidí, jak si jdou po červeným koberci pro nějaký poklepání na herecký ramínko. Satisfakcí mi ale mnohonásobně byl scénář (ke své radosti jsem zjistila, že ho má na svědomí Nic Pizzolatto - čiliže autor scénáře The Killing), díky němuž jsem byla tlačena o obou svérázných náturách podumat a konfrontovat, a nepopsatelná atmosféra. Temný případ shledávám jedním z nej seriálů poslední doby. Asi tak. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. Séria - 90%. Dúfam, že Nic Pizzolatto raz zablúdi aj do filmových vôd. HBO skrátka vie čo divákom ponúknuť a tento krát je to kriminálka, ktorá mi svojou atmosférou pripomína film Sedem, čo veľmi oceňujem, pretože takýchto kúskov tu fakt veľa nieje. Cary Fukunaga a Nic Pizzolatto nielenže dali seriálu vynikajúcu atmosféru, ale aj slušný strih dobrého príbehu a skvelých hercov, kde ma Matthew McConaughey o jeho Oskare presvedčil až teraz. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na seriál jsem se začala koukat hlavně kvůli Woody Harrelsonovi a byla jsem příjemně překvapená. Bylo to něco jiného, něco originálního. Líbila se mi atmosféra filmu, propracovaný příběh. Je ale fakt, že místy to možná bylo až příliš utahané a zdlouhavé, jsem si jistá, že by se to dalo zmáknout za 6 dílů na místo 8mi, ale i tak se na to dalo koukat. A velký poklona za skvělé a propracované vstupní titulky. ()

Galerie (148)

Zajímavosti (39)

  • Vrah čerpá inšpiráciu pre svoje zločiny z knihy poviedok "The King in Yellow" od amerického autora Roberta Williama Chambersa. (Eoin)
  • Vzhledem k tomu, že drtivá většina scén se natáčela přímo na lokacích a nikoli ve studiích, musel se štáb často potýkat s nepředvídatelným počasím a přesouvat se nebo vyčkávat častěji, než měl v plánu. Největší potíže měli tvůrci s bahnem. (jerry12)
  • Štáb zaměstnal několik lidí, kteří před natáčením každé scény prošli okolní terén a odstranili ze záběru všemožné druhy zvířat, které se v této části Louisiany objevují, včetně jedovatých hadů nebo aligátorů. Štáb si pro natáčení také obstaral sovu a jestřába, aby průběh natáčení nerušili hluční drozdi. (jerry12)

Reklama

Reklama